Η πιθανότητα γίνεται βεβαιότητα.
Τα στοιχεία γίνονται όλο και πιο αποκαλυπτικά.
Οι δραματικές εξελίξεις του τελευταίου οκταμήνου ήταν προσχεδιασμένες.
Το κακόγουστο σενάριο που ζούμε έχει παραγωγούς, σκηνοθέτες και εκτελεστές.
Η επιθετική πολιτική της κυβέρνησης εστιάσθηκε στα εξής σημεία:
1.Ο πόλεμος των νεύρων: συναγερμός και εφησυχασμός εναλλάσσονταν όλο και πιο συχνά. Θα προσφύγουμε στο μηχανισμό, προτεραιότητα είναι οι αγορές. Θα κάνουμε στάση πληρωμών, όχι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα...
Θα καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα, αποκλείεται είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Θα μας διώξουν από το ευρώ, δεν υπάρχει πρόνοια στη συνθήκη..
Τελικά, η προσφυγή στο μηχανισμό μας βρήκε όλους «προετοιμασμένους» από τα συνεχή σκωτσέζικα ντους, να αποδεχθούμε την επαχθή λύση.
2. Η απομόνωση του στόχου: οι μισθωτοί με προεξάρχουσες κάποιες υποκατηγορίες τους, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και σε πρώτο πλάνο γιατροί, δικηγόροι, ταξιτζήδες απομονώθηκαν ένας, ένας και επλήγησαν χωριστά.
Μετά την απομόνωση ερχόταν η συγκεντρωτική έφοδος σε κάθε ενέργεια της η κυβέρνηση έριχνε πυρ ομαδόν κατά των «αδύναμων κρίκων». Για τις περικοπές μισθών, ανέδειξε κάποια επιδόματα, που δίδονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες. υπαλλήλων. Το επίδομα προπέλας, το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης, έγιναν ανέκδοτα χωρίς ποτέ να πουν ποιος το θεσμοθέτησε και πόσοι τα λαμβάνουν.
Για το ασφαλιστικό, τα ίδια πχ οι ένστολοι που βγαίνουν νωρίς στη σύνταξη ή οι γυναίκες στο δημόσιο. Η ασάφεια και η χρησιμοποίηση συλλογικών στερεοτυπικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκαν αριστουργηματικά.
3. Η γελοιοποίηση των αντιπάλων: προς δεξιά και προς αριστερά, έχουν χρησιμοποιηθεί εντονότατοι τόνοι, πρωτόγνωροι για μια νεοεκλεγείσα κυβέρνηση. Ποτέ καμία άλλη κυβέρνηση δεν αισθάνθηκε την ανάγκη τόσο γρήγορα να επιτεθεί με θεμιτά και αθέμιτα μέσα προς κάθε κατεύθυνση, με στόχο την ακύρωση, την περιθωριοποίηση και κάποιες φορές την διαπόμπευση του αντιπάλου
4. Ο αντιπερισπασμός: κάποια στιγμή ξεκίνησε μία κουβέντα για το αν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το ΔΝΤ με τα μικρότερα επιτόκια, ως μέσο πίεσης των αγορών.
Κατέληξε σε δυσβάσταχτα μέτρα για να μπορέσουμε να δανειστούμε !!!
Οι εξεταστικές επιτροπές υπηρετούν άριστα το σκοπό αυτό, καθώς ποινικά δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον
Ο κόσμος είναι στους δρόμους και κυκλοφορούν φήμες για παραιτήσεις υπουργών.
Τελειώνουν οι συνομιλίες με τους Τούρκους και ανακαλύπτουν μία υπόθεση 17 ετών συζύγου υφυπουργού και στρέφουν αλλού την κοινή γνώμη.
Όλα αυτά τα είδαμε μέχρι τώρα. Τώρα πρέπει να μας δείξουν ότι δεν είναι αδιάλλακτοι, ότι δίνουν κάτι στο λαό, ότι σκέπτονται το λαό. Είναι το επονομαζόμενο «ένα βήμα πίσω».Κάτι με υψηλό συμβολισμό, που να αφορά ευρύτατες ομάδες ή να αγγίζει το θυμικό του πολίτη. Θα γίνει λόγος για μερική αλλαγή πλεύσης, για αδικίες που διορθώνονται, για ανάσα, για ελπίδα.
Στην πράξη δεν θα σημαίνει τίποτα και μετά το βήμα πίσω θα ακολουθήσουν δύο εμπρός στην προαποφασισμένη γραμμή.
Απλά μαθήματα προπαγάνδας…
http://tiresias-press.blogspot.com/2010/05/blog-post_5311.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου