Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Η Ντόρα Μπακογιάννη, συγκεντρώνει ποσοστό 53% στο σύνολο του δείγματος και 68% στους ψηφοφόρους της ΝΔ! Ξεκίνησε τον διάλογο με τους νέους... (video)

Προβάδισμα της Ντόρας Μπακογιάννη στην καταλληλότητα για την ηγεσία της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Vprc που δημοσιεύεται στο περιοδικό Επίκαιρα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 53% στο σύνολο του δείγματος και 68% στους ψηφοφόρους της ΝΔ, εμφανίζεται ως καταλληλότερη για την ηγεσία της ΝΔ.
Με διαφορά 10 και 19 μονάδων (43% και 49%) αντίστοιχα ακολουθεί ο Δ. Αβραμόπουλος, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει 35% στο σύνολο και 45% στους ψηφοφόρους του κόμματος.
Στην τελευταία θέση βρίσκεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, με ποσοστά 23% και 33% αντίστοιχα.


Σημεία Παρέμβασης της Ντόρας Μπακογιάννη στον διάλογο με νέες και νέους στο Ζάππειο.



«Nα κάνουμε τη ΝΔ πολιτική και ιδεολογική πρωτοπορία.»


Πρέπει να δώσουμε την μάχη των ιδεών.


Και εσείς οι νέοι πρέπει να είστε στην πρώτη γραμμή.


Πάντα πίστευα ότι, όσο πιο ξεκάθαρες είναι οι θέσεις ενός κόμματος, τόσο πιο πειστικός είναι ο λόγος του. Γι’ αυτό και πιστεύω, ότι βασικό μας μέλημα σήμερα είναι να ξεκαθαρίσουμε τις προτεραιότητες και τις κατευθύνσεις της πολιτικής μας τα επόμενα χρόνια.


Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να μιλήσουμε και να προτείνουμε πολιτικές, σε τομείς που η κοινωνία κινείται πιο γρήγορα από τα κόμματα.



- Τις νέες τεχνολογίες.


- Το περιβάλλον και τις νέες απειλές εναντίον του.


- Την αντιμετώπιση της φτώχειας.


- Τη μετανάστευση

- Την επίλυση του ασφαλιστικού.


- Τη σύνδεση της εργασίας με τις νέες τεχνολογίες.


- Τα ζητήματα της Παιδείας και κοινωνίας της γνώσης.



Πρέπει να πούμε αλήθειες στον Ελληνικό λαό. Και να προτείνουμε λύσεις. Η πολιτική οφείλει να καθοδηγεί και να εμπνέει. Να ανοίγει δρόμους και να δίνει κίνητρα δημιουργίας. Και αυτό επιτυγχάνεται υπηρετώντας αρχές και αξίες. Ο μεγαλύτερός μας σύμμαχός μας είναι οι αξίες της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της διαφάνειας, τις οποίες υπηρετούμε. Είναι η αίσθηση χρέους και προσφοράς στον τόπο – στοιχείο που ανέκαθεν χαρακτήριζε αυτή την παράταξη. Η ΝΔ πρέπει να μιλήσει δυνατά και καθαρά για αυτές τις αξίες:


Να τονίσουμε ότι πολιτικά υπεύθυνος δεν είναι αυτός που κάνει πολιτική με δανεικά, αλλά αυτός που βάζει τάξη και νοικοκυριό στην οικονομία της χώρας. Ότι υπευθυνότητα δεν είναι να υπόσχεσαι στους πάντες τα πάντα, αλλά να έχεις το θάρρος να μιλήσεις για τα δυσάρεστα.


Να πούμε ότι όποιος δεν προωθεί λύση στο ασφαλιστικό προστατεύει κανέναν, αλλά αντιθέτως υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών.



Να σταθούμε απέναντι στον κάθε λαϊκιστή δημαγωγό που ακολουθεί πρακτικές χυδαίας πατριδοκαπηλίας.


Πατριωτισμός δεν σημαίνει φοβικότητα, δεν σημαίνει απομόνωση.


Πατριωτική πολιτική σήμερα είναι να δημιουργείς ισχυρή οικονομία, ισχυρή κοινωνία, ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Να τονώνεις την αυτοπεποίθηση του λαού μας.


Να μετέχεις ενεργά, δυναμικά και υπεύθυνα στους διεθνείς συνασπισμούς. Αυτό που κάναμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια ενισχύοντας τη θέση τη χώρας μας.


Πρέπει να θυμίσουμε σε όλους ότι η Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια είναι κοινωνικά αγαθά.


Ότι το δικαίωμα του ηλικιωμένου πολίτη ή της αδύναμη γυναίκας να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία της είναι ιερό και απαραβίαστο. Ότι η Πολιτεία οφείλει να αμυνθεί απέναντι σε πράξεις βίας και αντικοινωνικές συμπεριφορές.


Να πούμε ξεκάθαρα ότι στην Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και ύμνησε την Ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα και ιερά και όποιος δεν τα σέβεται δεν μπορεί να είναι λειτουργός της σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.


Να πούμε ξεκάθαρα ότι όσοι εμποδίζουν τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, παίζοντας ανεύθυνα πολιτικά παιχνίδια, υπονομεύουν το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς Ελλήνων.


Ότι η δύναμη των οργανωμένων μειοψηφιών και των αυταρχικών μεθόδων τους, δεν μπορεί να ακυρώνει τη βούληση και τις επιθυμίες της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.


Να πούμε πώς όταν κάποιος επενδύει στο λαϊκισμό, την οξύτητα και το διχασμό των Ελλήνων, κάνει κακό στον τόπο και υπονομεύει την πορεία του Ελληνισμού.


Αυτές τις αξίες και αυτές τια αρχές δεσμεύομαι ότι θα υπηρετήσω. Και γ’ αυτά ζητώ τη στήριξή σας. Για να δώσουμε ξανά μαζί τη μάχη των ιδεών και να την κερδίσουμε.


Και να κάνουμε τη ΝΔ πολιτική και ιδεολογική πρωτοπορία σε αυτή τη χώρα.


Μπορείτε να δείτε το βίντεο από το διάλογο στο Ζάππειο εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: