Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Καταφρόνηση της λαϊκής κυριαρχίας


Αναδημοσιεύουμε ένα ακόμα εξαιρετικό άρθρο του συναγωνιστή Λάζαρου Μαύρου. Το άρθρο πραγματεύεται τα "κληριδικά δέσμια" που κρατούν τον Χριστόφια προσηλωμένο σε λύση που δεν θα δικαιώνει τους πολυετείς αγώνες του κυπριακού λαού, αγνοώντας πλήρως τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ή αλλιώς το "συμβόλαιο με το λαό", όπως ο ίδιος το αποκαλεί.



Λάζαρος Μαύρος - 22/10/2009



Μ Ε Ι Ζ Ο Ν πρόβλημα δημοκρατίας: Εγκλωβισμένης εν αιχμαλωσία, παραλυμένης και ανενεργής της ουσίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Διαστρεβλωμένης, κατ' ευθείαν σε βάρος της λαϊκής κυριαρχίας, ακόμα και της, διαστροφικής για την πραγματική δημοκρατία, μορφής της «αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας»:


Ο ΕΚΛΕΛΕΓΜΕΝΟΣ από τον λαό νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί τον εαυτό του δεσμευμένο όχι απέναντι στον λαό που τον εξέλεξε με το συγκεκριμένο προεκλογικό του «Συμβόλαιο με τον λαό», αλλά δεσμευμένο με τα όσα, ερήμην του λαού και πίσω από τις πλάτες του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας, δέχτηκε, περί τουρκικής εκ περιτροπής προεδρίας, στις ανομολόγητες, μυστικές του συνομιλίες με τον Ντεντκάς ο προ-προηγούμενος Π.τ.Δ. κ. Γλαύκος Κληρίδης!


  • Ο λαός καταψήφισε κι έδιωξε από την εξουσία τον Κληρίδη το 2003.
  • Ο λαός, συμπεριλαμβανομένης και της πλειοψηφίας των κομματικών του κληριδικού ΔηΣυ ψηφοφόρων, απέρριψε και περιφρόνησε τις προτροπές και τις εκλιπαρήσεις «με το χέρι στο Ευαγγέλιο» του κ. Κληρίδη για υπερψήφιση του εφιαλτικού Σχεδίου Ανάν στο Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004.
  • Το ίδιο το κόμμα του νυν Π.τ.Δ. το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζομένου Λαού (ΑΚΕΛ) ουδέποτε σε συνέδριό του ενέκρινε τις μυστικές «δεσμεύσεις Κληρίδη». Ούτε κι ενέκρινε ποτέ την τουρκική εκ περιτροπής προεδρία. Επιπρόσθετα:
  • Οι νικητήριες ψήφοι που δόθηκαν από το ΔηΚο, την ΕΔΕΚ τους Οικολόγους κ.ά. στον κ. Χριστόφια, προκειμένου να νικήσει τον κ. Γ. Κασουλίδη στον δεύτερο γύρο των εκλογών και να ανέλθει στην εξουσία, ούτε ρωτήθηκαν ποτέ, ούτε σιωπηρώς έστω ενέκριναν τις μυστικές «κληριδικές δεσμεύσεις» για τουρκική εκ περιτροπής προεδρία.

Π Α Ρ' ΟΛΑ ΤΑΥΤΑ, ο νυν Π.τ.Δ., καθώς εξήγησε όση ώρα άντεξε στην προχθεσινή εκπομπή του ΑΝΤ-1 ο κορυφαίος συνεργάτης του ο κ. Τ. Τσιελεπής, δεσμεύεται από τις μυστικές μάλιστα δεσμεύσεις του διπλώς απορριφθέντος από τον κυρίαρχο λαό Γλαύκου Κληρίδη!



Ι Δ Ο Υ , λοιπόν, ουσιαστικότατο ερώτημα πολιτεύματος: Ποιον ρόλο παίζει τελικά ο λαός στο πολίτευμα; Και ποιον, στη λήψη των σημαντικών για το μέλλον του αποφάσεων; Πόση «κυριαρχία» του λαού εκφράζουν οι εκάστοτε εκλογές και τα δημοψηφίσματα, ή ακόμα και τα συνέδρια των κομμάτων του λαού, όταν ο εκάστοτε εκλεγόμενος από τον λαό, αλλού και σε άλλους θεωρεί ότι είναι δεσμευμένος (και υπόλογος) και όχι στη λαϊκή εντολή και στον κυρίαρχο λαό; Τί άλλο, πλην τούτου, χρειάζεται για να πληροί την έννοια του δημοκρατικά ανομιμοποίητου; Και της διαπραττόμενης καταφρόνησης της λαϊκής κυριαρχίας;



ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ


Να αισιοδοξούμε, άραγε, να προσευχόμαστε και να ελπίζουμε ότι, οι Τούρκοι θα αμφισβητήσουν, κάποια στιγμή, τα νομικά προσόντα, τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά και τα ππί-έιτς-ντι του εκλαμπρότατου διδάκτορος των διδακτόρων και εκλεκτότατου της ηγεσίας του κυβερνώντος ΑΚΕΛ και της ηγεσίας του ενθέρμως συνοδοιπορούντος ΔηΣυ, κυρίου κυρίου Τουμάζου Τσιελεπή, οπότε, επιτέλους, θα «τους τα βροντήξει και θα φύγει» τσιελεπεστάτως και θα «τους αφήσει στα κρύα του λουτρού» ο αρχοντάνθρωπος, όπως έκαμε στην εκπομπή του ΑΝΤ-1, χειροκροτούμενος από τους εκπροσώπους των ΑΚΕΛ-ΔηΣυ;



ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Θα μπορούσε άραγε κάποια από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων να κάνει μια σφυγμομέτρηση τι ποσοστό θα έπαιρνε η υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόφια, στις 17/02/08, αν τολμούσε να δεσμευτεί προεκλογικά για όσα προτείνει σήμερα (εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφος, μηχανισμός επίλυσης αδιεξόδων, αποδοχή 50.000 εποίκων, κ.ά.)


ΕΥΑΓΟΡΑΣ - για το christofias-watch

Δεν υπάρχουν σχόλια: