Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Οι " ιθαγενείς " και το πρώτο δωράκι στους…σκαφάτους

Από όσα μάθαμε, μέσω Βρυξελλών, η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ ανεβάζει το έλλειμμα στο 12,5 % του ΑΕΠ.

Πότε πρόλαβαν και το μέτρησαν;

Τους πιστεύει κανείς;


Λογικό είναι να δηλώνουν οι Ευρωπαίοι στο Ecofin: "The game is over ( το παιχνίδι τελείωσε ). Μιλήστε σοβαρά και με αξιόπιστα στοιχεία "!

Έχουν χάσει την λογική τους, ζούνε εκτός τόπου και χρόνου, δεν έχουν τον Θεό τους, οι φωστήρες της νέας κυβέρνησης.

Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς!

Από την μία να δηλώνει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου στην Κύπρο, ότι είναι το πρώτο του ταξίδι στο..." εξωτερικό ", που φανερώνει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τον Κυπριακό Ελληνισμό!
Λέει αυτά όταν όλοι είδαμε τις αγκαλιές με τον Ερντογάν και την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι Τούρκοι στην Πόλη, μαζί με τα λουλούδια στον τάφο του Ισμαέλ Τζέμ, πριν μια εβδομάδα.
Μία μόλις ημέρα μετά την ορκομωσία της Κυβέρνησης!

Ποιούς δουλεύουν λοιπόν;


Από την άλλη στο " πραγματικό εξωτερικό ", στην ΕΕ να δηλώνουν ότι " η προηγούμενη κυβέρνηση σας παραπλανούσε με τα στοιχεία που σας έδινε, το έλλειμμα είναι πολύ μεγαλύτερο " και ταυτόχρονα να κάνουν δωράκια στους έχοντες και κατέχοντες!

Το ecofin δεν είναι έλληνες ψηφοφόροι για να τους δουλεύτε, κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης!


Η κυβερνητική πράξη όμως λέει άλλα και μάλιστα όταν τα περισσότερα περνούν ...στα ψιλά της επικαιρότητας αλλά είναι
πραγματικότητα.

Μάθετε λοιπόν ότι η έκτακτη
εισφορά που είχε επιβάλλει ο Παπαθανασίου στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, τους λεγόμενους σκαφάτους, δεν πρόκειται τελικά να εισπραχθεί όπως τους διαβεβαίωσε χθες η Λούκα Κατσέλη σε ομιλία της στο Ναυτικό Σαλόνι.

Τους ...
λυπήθηκε σε τέτοια περίοδο κρίσης και τους εξαίρεσε από το βαρύ αντίτιμο των 1.000 ευρώ , όσο κοστίζουν δηλαδή τα πούρα του καθενός από αυτούς.


Από τη μια ο
Παπακωνσταντίνου δηλώνει επισήμως σήμερα ότι το Έλλειμμα θα κυμανθεί στο 12,5% και από την άλλη η Λούκα απαλλάσσει τους πολύ πλούσιους από την έκτακτη εισφορά.

Στο ερώτημα λοιπόν ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα, η απάντηση είναι πολύ απλή και ... αυτονόητη.

Αυτός είναι ο Σοσιαλισμός τους και η κοινωνική δικαιοσύνη που επικαλούντο προεκλογικά!


Η
Ντόρα, πριν από λίγο με αφορμή τις δραματικές για τη χώρα μας εξελίξεις στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκαν ... «φούσκες» και ευχήθηκε να μην επωμιστούν φορολογικά βάρη οι πολίτες.


Η ευχή της δεν πρόκειται να πιάσει τόπο αν κρίνει κανείς από τη στάση της υπουργού Οικονομίας.




8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον παραγίνεσαι ιθαγενής άμα ζεις σε αυτή την χώρα….
Δεν κατάλαβα:

-το 2000 μαγειρέψαμε για το €
-το 2004 μαγειρέψαμε για την απογραφή
-το 2009 μαγειρέψαμε για την καταγραφή

Προς τι διαμαρτυρία; Αν επειδή δεν ισχύει ο άτυπος θεσμός της αλληλεγγύης μεταξύ των λωποδυτών και αλληλοκαρφώνονται, δεν φταίει κανένας άλλος πέρα από τους διαχρονικούς λωποδύτες…. Νομίζω;Διαχρονικά είμαστε οι ψεύτες του χωριού, παραποιούμε τα νούμερα και δίνουμε ψεύτικα στοιχεία, και τώρα που μας έμαθαν στην πόλη και μας το λένε κατάμουτρα, έσταξε η ουρά της ευθιξίας …ή της υποκρισίας;

Αν τώρα ανέχονται οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας είτε το 2004 είτε το 2009 να φτύνουν την χώρα που εκπροσωπούν τι να πω…Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο διοικητής της ΤτΕ, όλοι οι υπάλληλοι του γενικού λογιστηρίου και όλοι οι υπάλληλοι της ΕΣΥΕ θα είχαν πάει το λιγότερο σπίτι τους.

ΥΓ

Συνεχίζω να ερωτώ ο διοικητής της ΤτΕ, όχι ως άνθρωπος που δεν με απασχολεί, αλλά ως διοικητής ήταν αξιόπιστος:

α) 03/10 με μονοψήφιο έλλειμμα ή
β) 05/10 με διψήφιο έλλειμμα

γιατί μπορεί οι Αλμούνιες και οι Τρισέδες να έχουν συνηθίσει να τους κοροϊδεύουν διάφοροι ντόπιοι αξιωματούχοι αλλά οι ντόπιοι ιθαγενείς όχι πια και το +10 γίνεται και -20 πολύ εύκολα κ Παπανδρέου.

Ανώνυμος είπε...

Αλμούνια, Γιούνκερ τα έχωσαν στον εκπροσωπούλη. Έγινε αναφορά στα χαλκευμένα από το ΠΑΣΟΚ δεδομένα ώστε να εισέλθει η χώρα χαριστικά στο ευρώ το 2002. Σας ξέρουν στην ΕΕ κύριοι του ΠΑΣΟΚ. ΦΑΙΝΕΣΤΕ. Μην μας το παίζετε αγνοί. Σας ξέρουν κι απ’την καλή κι απ’την ανάποδη. Αλλά ο οσιομάρτυρας υπουργός, πρώην εκπρόσωπος νόμισε ότι θα μιλήσει σε συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ. Την έπαθε σαν την αλεπού με τα σταφύλια.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε και την οπτική για το θέμα των Financial Times. Έτσι για τον πλουραλισμό στην ενημέρωση!
Πηγή:http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1730951

Τα πυρά των Ευρωπαίων εταίρων της συνεχίζει να δέχεται η Ελλάδα, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 θα ξεπεράσει κατά πολύ τις αρχικές προβλέψεις, αναφέρουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times.

«Τα παιχνίδια τελείωσαν, χρειαζόμαστε σοβαρά στατιστικά στοιχεία», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης χθες στο Λουξεμβούργο.

Η σφοδρή κριτική κατά της Ελλάδας ήταν ένα από τα κεντρικά θέματα συζήτησης στη συνεδρίαση, ενώ σοβαρές ανησυχίες εκφράστηκαν και για την ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου και των υπόλοιπων νομισμάτων στις αγορές συναλλάγματος.

Η νεοεκλεγείσα σοσιαλιστική κυβέρνηση δήλωσε εντός του μήνα ότι η εκτίμησή της για το φετινό δημοσιονομικό έλλειμμα ανέρχεται στο 10% του ΑΕΠ, έναντι του 6-8% που είχε προβλέψει η απερχόμενη κυβέρνηση λίγες εβδομάδες νωρίτερα. Το πρόβλημα, ωστόσο, δεν είναι η απόκλιση των δύο προβλέψεων, αλλά η απόκλιση και των δύο από τον αρχικό στόχο του 3,7% που έχει θέσει η Κομισιόν επισημαίνουν οι FT.

Η δυσάρεστη αυτή έκπληξη της Ελλάδας δεν άφησε ασυγκίνητους τους υπόλοιπους Ευρωπαίους υπουργούς, καθώς η διεθνής χρηματοοικονομική κρίση έχει αναγκάσει τους Ευρωπαίους να σκύψουν πάνω από τα δημόσια οικονομικά των κρατών μελών.

Το μέγεθος του ελλείμματος στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό δεδομένου ότι οι οικονομολόγοι προβλέπουν σημαντική αύξηση του δημόσιου χρέους στη χώρα εντός των προσεχών ετών, τονίζουν οι FT. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, το χρέος της Ελλάδας θα αυξηθεί το 108% του ΑΕΠ το 2010 έναντι του 103,4% το 2009 και του 97,6% το 2008.

Οι οικονομολόγοι της Barclays Capital υπολογίζουν ότι μετά από αναπροσαρμογή του δημόσιου χρέους κατά 2% βάσει του ετήσιου πληθωρισμού που εκτιμάται στο 4% και του ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης στο 3%, το δημόσιο χρέος της χώρας θα εκτιναχθεί στο 150% επί του ΑΕΠ έως το 2016.

Ανώνυμος είπε...

” ΑΙΝΤΕ ΘΥΜΑ ΑΙΝΤΕ ΨΩΝΙΟ..”
Το ιδιο παραμυθι στον αιωνιο μακακα Ελληνα.
Πριν τις εκλογες ο Αλμουνια και ΣΙΑ δεν ηξεραν για το “τεραστιο” ελλειμα και το ανακαλυψαν τα σαινια της πλουτοδημοκρατιας μεσα σε λιγες ημερες.
Κιτρινισε ακομα πιο πολυ ο υπουργος που κρατουσε τ αχαμνα του κατα την ορκωμοσια στη Βουλη και βρεθηκε σε πολυ δυσκολη θεση απο το “μεγαλο κακο” που εκαναν στη χωρα οι “προηγουμενοι”.
Μια χωρα που την αγαπουν παντα οι “επομενοι”.
Ηθελα παιδια να δωσω, θα πει η υπουργαρα αλλα να μωρε δεν μας επιτρεπει το τρομερο ελλειμα της επαρατου δεξιας.
Ο ιδιος αργαλειος υφαινει χρονια και χρονια και οι Οτεντοτοι εξοντωνουν αλληλους στα καφενεια της φυλης.

Ανώνυμος είπε...

Το ότι η εξουσιαστική μας ελίτ είναι αναξιοπρεπής είναι γνωστό.
Ο ραγιαδισμός αυτής της ελίτ είναι επίσης γνωστός.
Μην ξεχνάμε όμως και την κουτοπονηριά….
Πόσο βολικό είναι για κάθε κυβέρνηση, όταν αναλαμβάνει, να πηγαίνει μια βόλτα στας Βρυξέλλας, και εκεί ξαφνικά μια “ξαφνικώς έξαλλη” κομισιόν να της ζητάει “τον ουρανό με τ’ άστρα για να ισιώσουν όλα αυτά που κανένας δεν ήξερε μέχρι σήμερα”……
Τί να κάνουμε, δυστυχώς “δεν μπορούμε να σας ικανοποιήσουμε σύμφωνα με τις εξαγγελίες μας, την δεύτερη τετραετία”….
Οπότε, όλοι ευχαριστημένοι. Και η κάθε κυβέρνηση, που αντί για παροχές βάζει φόρους, και η κομισιόν που παίρνει τα μέτρα που θέλει….
Το γελοίο των εξουσιαστών μας, απλά φαίνεται στο ύφος των υπαλληλίσκων των Βρυξελλών… Τα καραγκιοζιλίκια (μικρότερα, αλλά υπαρκτά) άλλων χωρών της ΕΕ, σίγουρα δεν αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο…..

Δεν χρειάζονται και πολλά για να λουφάξουν οι υπαλληλίσκοι… Μια ανακοίνωση μιας σοβαρής κυβέρνησης, ότι
“εφόσον μας κράζετε με τέτοιο τρόπο, και αναγνωρίζοντας τα λάθη μας, παίρνουμε μέτρα:
-Μπλοκάρουμε οποιαδήποτε χρηματοδότηση προς την Τουρκία, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ το μέρος αυτών που χρειάζεται για να καλύψουμε τα έξοδα που προκύπτουν από την συνεχή στρατιωτική απειλή και πίεση της… Δεν μπορεί να έχουμε από τους μεγαλύτερους εξοπλισμούς του πλανήτη, να έχουμε στόλο και τεράστια αεροπορία κάθε μέρα στο Αιγαίο, και να μας συγκρίνουν με τους Ολλανδούς που μέλημά τους είναι η ποιότητα του μπάφου τους….
-Λόγω της οικτρής οικονομικής μας κατάστασης, επικαλούμαστε το ταμείο ανθρωπιστικών καταστροφών της ΕΕ, του ΟΗΕ, και κάθε λογής κυριλέ ανθρωπιστή στον πλανήτη, στην επικείμενη ανθρωπιστική καταστροφή που θα προκυψει από το πλήρες πάγωμα κάθε παροχής προς την μεταναστευτική μάζα που έχουμε στην επικράτειά μας. Το πάγωμα αυτό περιλαμβάνει απαγόρευση διά ροπάλου κάθε ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε οποιονδήποτε δεν το δικαιούται, δρακόντεια μέτρα για κάθε μεταφορά κεφαλαίου προς οποιαδήποτε χώρα (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΕ), κλπ….
-….”
(βέβαια επειδή δεν έχω αξασκήσει την διπλωματική μου γλώσσα εδώ και καιρό, η έκφραση μπορεί να έχει λίγο διαφορετική μορφή…)

Αλλά ξέχασα, αυτό θα προϋπέθετε σοβαρή εθνική κυβέρνηση, όχι διαχειριστές ενός εν δυνάμει πολυπολιτισμικού κρατικού συνωθυλεύματος…

boom είπε...

Για νάσαι πονηρός πολιτευτής υποβάλλεις το ερώτημά σου εκεί που σε συμφέρει : "πότε πρόλαβαν στο ΠΑΣΟΚ και μέτρησαν το έλλειμμα στο 12,5% ;".
Μα καλά δεν άκουσες τον Προβόπουλο στην πρώτη του συνάντηση με το νέο υπουργό οικονομίας τι είπε ; Δεν διάβασες τι είχε πει, μία μέρα πριν, σε φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη ;

Stathis είπε...

Αγαπητέ boom,

Κάνεις λάθος δεν είμαι πολιευτής.
Η τελευταία μου συμμετοχή σε εκλογές ήταν το 2004!

Όσο για το Δημόσιο χρέος η θέση της ΝΔ ήταν προεκλογικά ότι το χρέος είναι στο 6% του ΑΕΠ και άν δεν ληφθούν μέτρα (αυτά που έλεγε ο Καραμανλής) το χρέος θ' αυξηθεί!

Τώρα φέρε μου μία επίσημη ανακοίνωση του Προβόπουλου ή του ΠαΣοΚ που να λέει ότι έφθασε στο 12,5 % !

Stathis είπε...

Στην αναδημοσίευση του άρθρου μας απο την Olympiada, δημοσιεύθηκε το εξής σχόλιο:

πρώτα-η-ελλαδα είπε:

Οκτωβρίου 21, 2009 στο 3:29 μμ
Εως εδώ όλα καλά με τη δημοκρατία που μας μαγείρεψαν οι αμερικάνοι του Γιωργάκη και της Θοδωρούλας.
Μας τάξατε λαγούς με πετραχήλια, μας κλέψατε την ψήφο, δεν είναι και η πρώτη φορά.
Εσείς όμως βρε πράσινα παλληκαράκια, ακόμη έχετε τη νοοτροπία της αντιπολίτευσης.
Ακόμη και που αναπνέουμε σας ενοχλεί.
Για να τελειώνουμε:
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΥΡΑΕΙ Ο *ΟΛΟΣ ΣΑΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΜΥΝΕΣΤΕ.
Όταν κάνετε τα οικονομικά σκατά, θα σας κυνηγάμε.
Όταν κλέβετε, θα σας τα βγάζουμε στη φόρα.
Όταν απολύετε τον κοσμάκη που πάει να φάει ένα κομάτι ψωμί, θα σας βρίζουμε.
Όταν δανείζεστε πέρα από της δυνατότητες της χώρας, θα σας κράζουμε.
Όταν καταργείτε φιλολαϊκούς νόμους, θα σας γιουχάρουμε.
Όταν παίρνετε πίσω τις προεκλογικές δεσμεύσεις σας, θα σας τις θυμίζουμε.
Το καλύτερο όμως σας το κράτησα για το τέλος.
ΟΤΑΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΘΑ ΣΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ.
Το ακoύσατε πουλάκια μου;
ΔΕΝ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΘΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΘΕΙ ΟΛΗ Η ΑΘΗΝΑ.
Η Ελλάδα δεν είναι η απρόσωπη Μινεσότα του Γιωργάκη, είναι μία μικρή αλλά ιστορική χώρα.
Και ΛΙΓΑ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΓΗΣ, έχουν σημασία.
Ξέρεις γιατί ρε μικρέ καραγκιόζη;
Γιατί όπου σκάψεις βρίσκεις τα αρχαία μας από κάτω.
Σε καμμία άλλη χώρα του πλανήτη δεν γίνεται αυτό.
Ελπίζω να συνεννοηθήκαμε.