Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Σε πανικό ο ΣΥΡΙΖΑ - Tρέμει τις πρόωρες εκλογές

Κρύος ιδρώτας έχει λούσει τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική του ομάδα η ιδέα ότι ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το momentum και να αιφνιδιάσει προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές.
Τα διάφορα σχετικά σενάρια που φιλοξενήθηκαν στην πλειοψηφία των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες προκάλεσαν εκνευρισμό στην Κουμουνδούρου καθώς έναν τέτοιο ενδεχόμενο θα έβαζε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο χρονοντούπαλο της ιστορίας και θα σήμαινε... το πολιτικό τέλος του κ. Τσίπρα.
Τα σενάρια εκλογών που κυκλοφόρησαν δεν σημαίνει ότι προέρχονται από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνιστούν πρώτη προτεραιότητα η αντιμετώπιση της δεύτερης φάσης της πανδημίας, η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και η επανεκκίνηση της οικονομίας το γρηγορότερο δυνατόν. Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός έχει ήδη αποδείξει ότι βάζει το εθνικό πάνω από το κομματικό συμφέρον και σε τούτη την κρίσιμη φάση στοχεύει να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα σε ένα απάνεμο λιμάνι.

Στην αντίπερα όχθη, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις και προσπαθεί μέσα από διάφορες ανούσιες αντιπολιτευτικές κορόνες να κάνει αισθητή την παρουσία της. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που επιβεβαίωσαν την πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη καταδεικνύουν ταυτόχρονα το αδιέξοδο που έχει περιέλθει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κινδυνεύει με Βατερλώ στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός προχωρήσει σε ένα νέο ξεκίνημα με ανανεωμένη τη λαϊκή ετυμηγορία. Στο εσωτερικό του κόμματος του υπάρχουν και κάποιοι που σιγοψιθυρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε μια νέα αρχή για τον ΣΥΡΙΖΑ, γιαυτό θα εύχονταν αυτό να γίνει πράξη.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς οι αιφνίδιες εκλογές θα εγκλώβιζαν το κόμμα του κ. Τσίπρα για πολλά χρόνια στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: