Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Νέα δημοσκόπηση: Ψήφος εμπιστοσύνης στον Μητσοτάκη - Ποιοι υπουργοί παίρνουν καλή βαθμολογία (κάρτα)

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση δίνουν οι πολίτες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με έρευνα της Interview, θετικά χαρακτηρίζει η πλειοψηφία των πολιτών τους χειρισμούς τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και κομβικών υπουργών της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Στην βαθμολόγηση υπουργών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην αντιμετώπιση της πανδημίας, πρώτος στην προτίμηση των πολιτών, για τα... ψηφιακά άλματα που έκανε η Ελλάδα μέσα σε ελάχιστο χρόνο βρίσκεται ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Με αξιολόγηση από το 1 έως το 10, όπου 1 πολύ κακή αξιολόγηση και 10 πολύ καλή αξιολόγηση, μετά τον Κυριάκο Πιερρακάκη που συγκεντρώνει 8,1, ακολουθούν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας λαμβάνει 7,6, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης 6,6.
Ερευνα Interview
Στην αντίστοιχη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει βαθμολογία 8,3, ενώ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας 4,0.
 Ερευνα Interview
Την ίδια ώρα οι ψηφιακές ευκολίες (ηλεκτρονική έκδοση υπεύθυνων δηλώσεων/εξουσιοδοτήσεων, άυλη συνταγογράφηση, SMS κλπ.), που χρησιμοποιήθηκαν για την καλύτερη διαχείριση της κρίσης θεωρούνται χρήσιμες πολύ/αρκετά από το 92% των ερωτώμενων και λίγο/καθόλου χρήσιμες από το 8%.
Ερευνα Interview
Σε ερώτηση για το εάν «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες έκαναν ψηφιακά μέσα σε λίγες εβδομάδες, ότι δεν έγινε για πολλά χρόνια;», οι απαντήσεις είναι οι κάτωθι: Συμφωνώ/Μάλλον συμφωνώ 90% και Διαφωνώ/Μάλλον διαφωνώ 10%.
Ερευνα Interview

Δεν υπάρχουν σχόλια: