Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Πώς αποκωδικοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου τις δημοσκοπήσεις - Ικανοποίηση αλλά και εγρήγορση

Στην αποκωδικοποίηση των τελευταίων δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας προχωρά το Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που σχεδιάζει τις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου επανεκκίνησης. 
Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού σκανάρουν εκείνα τα ποιοτικά στοιχεία που καταγράφουν τους προβληματισμούς της κοινής γνώμης και θα επηρεάσουν το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί ικανοποίηση για την μεγάλη εικόνα και την αναγνώριση της κυβερνητικής προσπάθειας... σ΄ αυτές τις δύσκολες ώρες.
Ταυτόχρονα, όμως προετοιμάζονται πυρετωδώς για θέσουν το γρηγορότερο δυνατό το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα. Η πανδημία επέφερε αλλαγές στην καθημερινότητα του πολίτη, ενώ νέες προτεραιότητες διαμορφώνονται για την επόμενη μέρα.
Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη εισέπραξαν τα θετικά σχόλια της πλειοψηφίας των πολιτών, ενώ όπως καταγράφηκε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυξήθηκαν σημαντικά οι δείκτες εμπιστοσύνης στην Πολιτεία.
Τα περιοριστικά μέτρα ανέδειξαν αν μη τι άλλο τη χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα του πολίτη και φαίνεται ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας θα προχωρήσει με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το επόμενο διάστημα.
Οι πολίτες θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα το θέμα της οικονομίας και της διασφάλισης των θέσεων εργασίας, καθώς η πανδημία ανέκοψε προς στιγμή την ανοδική πορεία της χώρας το προηγούμενο διάστημα.
Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση προωθεί ήδη μέτρα με ορίζοντα το επόμενο εξάμηνο με στόχο να δημιουργηθούν ασφαλιστικές δικλείδες για τις θέσεις εργασίας και την αναθέρμανση της παραγωγικής διαδικασίας.
Ταυτόχρονα, στις μετρήσεις τα αρνητικά συναισθήματα είναι πιο έντονα στις μικρότερες ηλικίες που έχουν βιώσει σε έντονο βαθμό τις επιπτώσεις της οικονομικής και τώρα της υγειονομικής κρίσης. Συνεπώς, χρειάζονται ειδική μέριμνα οι νέες παραγωγικές μονάδες και τα χαμηλά εισοδήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: