Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ο Άκης προειδοποιεί το ΠΑΣΟΚ

Την άμυνα του προετοιμάζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος εν όψει πιθανών δικαστικών εξελίξεων, αφού είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση φέρεται διατεθειμένη, εφόσον προκύψουν αποδεικτικά στοιχεία, να τον «θυσιάσει» προκειμένου να διασώσει το κυβερνών κόμμα την αξιοπιστία του, να ξορκίσει το παρελθόν του και να εξευμενίσει την κοινή γνώμη. 
Ο πρώην υπουργός άμυνας γνωρίζοντας ότι κανείς δεν πρόκειται να του χαριστεί και ότι σε αυτήν τη μάχη θα είναι μόνος, προετοιμάζει την υπεράσπιση του, μετρώντας τους κρυφούς άσους που έχει στην διάθεση του. 
Όσοι τον...
επισκέπτονται στο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και συνομιλούν μαζί του διαπιστώνουν ότι είναι αποφασισμένος, εάν αισθανθεί ότι απειλείται να μιλήσει και να τινάξει με αυτά που θα πει το πολιτικό σύστημα στον αέρα. 
Έχοντας διατελέσει κορυφαίος υπουργός στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις και άρα αν μιλήσει θα προκαλέσει σεισμό, φέρνοντας σε δύσκολη θέση το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, συνολικά. 
Η «iefimerida» φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα τις σκέψεις του Άκη Τσοχατζόπουλο και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει σε περίπτωση που δρομολογηθούν δικαστικές διώξεις εναντίον του.
  • Θεωρεί ότι πίσω από ορισμένες δημόσιες επιθέσεις προς το πρόσωπο του κρύβεται μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, το οποίο ενορχηστρώνει δημοσιεύματα για να υποτιμηθεί ο ρόλος πελάτη του αναμεμειγμένου «ως τα μπούνια» στο σκάνδαλο της Siemens. Ο Άκης θεωρεί ότι την τακτική αυτή την ενθαρρύνουν και πρώην υπουργοί που αισθάνονται ότι όσο ενοχοποιείται ο ίδιος, βγαίνουν αυτοί από το κάδρο της ενοχής. Το περιβάλλον του πρώην υπουργού Άμυνας ισχυρίζεται ότι ο Άκης είναι σε θέση να αποδείξει, αν χρειαστεί, ποιοι κρύβονται πίσω από το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο.
  • Όσοι τον γνωρίζουν καλά πιστεύουν ότι μπορεί να φέρει άνω – κάτω το ΠΑΣΟΚ αν ανοίξει το στόμα του. Κάνουν λόγο για πρωταγωνιστικό ρόλο του στις διαδικασίες έκδοσης διαζυγίου ανάμεσα στον Ανδρέα Παπανδρέου και την τότε σύζυγό του Μαργαρίτα. Λένε – αυτό μένει ν’ αποδειχθεί όμως – ότι μάζεψε χιλιάρικο – χιλιάρικο εκείνη την εποχή (α’ εξάμηνο 1989) τα χρήματα που απαιτήθηκαν για τις διαδικασίες αλλά και για να καμφθούν αντιστάσεις… συγκεκριμένων προσώπων.
Τις προθέσεις αυτές του Άκη τις γνωρίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία και ανησυχούν στην περίπτωση που η υπόθεση αυτή λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι προ μηνός, σε μια κλειστή σύσκεψη στελεχών, τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος όσο και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, (πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του –παρόντος στην εν λόγω σύσκεψη -  πρωθυπουργού) είπαν «να τελειώνουμε με τις εξεταστικές».
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος έχει πολλούς ακόμα ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη. Σύντομα φτάνει στην βουλή η υπόθεση των Υποβρυχίων και ακολουθούν και άλλες υποθέσεις. Κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει ο χρόνος και αν οι υποθέσεις αυτές τελικά θα κουκουλωθούν ή αν θα λάμψει η αλήθεια. Το μόνο βέβαιο είναι ότι Άκης δεν φαίνεται διατεθειμένος να πληρώσει μόνος…
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: