Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Προς Ν.Δ. : Αυτές οι "δουλειές" θέλουν οργάνωση, συντονισμό και προβολή!

Είχαμε ζητήσει από τη Νέα Δημοκρατία να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη!
Αφορούσε την "απογραφή" των Δημοσίων Υπαλλήλων από το Υπουργείο του κ. Ραγκούση!
Τι απογραφή ήταν αυτή όταν δεν απάντησαν, οι ΔΥ, σ' ένα απλό αλλά βασικό ερώτημα:
Πότε προσεληφθήκατε στην υπηρεσία που εργάζεστε;
Είχαμε ζητήσει με την λήξη της απογραφής, από την ΝΔ, να αξιοποιήσει την πρόταση μας, γράφοντας χαρακτηριστικά:  
Και αυτό γιατί θα κατέρρεε ο μύθος ότι τα δύο κόμματα εξουσίας "φόρτωσαν" το δημόσιο με υπεράριθμους υπαλλήλους. 
Θα φαινόταν, επίσημα πλέον, ότι για τις προσλήψεις την αποκλειστική ευθύνη την έχουν οι κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ!
Κυρίως τις περιόδους 1981-1989 και 1993-2004!
Η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε συντονισμένα με όλους τους Βουλευτές της του τομέα εργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, να προβάλλει αυτό το θέμα!
Δεν το έκανε!
Το έκανε όμως μεμονωμένα ο βουλευτής κ. Αυγενάκης καταθέτοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή, προς τον κ. Ραγκούση.
Συγχαρητήρια στον Βουλευτή για την πρωτοβουλία του, αλλά αυτές οι "δουλειές" θέλουν οργάνωση, συντονισμό και προβολή! 
Διαβάζουμε λοιπόν στα parapolitika.gr: ...

Διευκρινήσεις για τα αποτελέσματα της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων αναφορικά με τη διόγκωση του δημοσίου τομέα κατά τις τελευταίες δεκαετίες ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ραγκούση, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη δημοσιοποίηση των πρώτων βασικών συμπερασμάτων από την κυβέρνηση.
Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης σημειώνει ότι «μετά την ολοκλήρωση της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, δημοσιοποιήθηκε ότι ο τελικός αριθμός όσων απογράφηκαν ανέρχεται σε 768.009» και αναγνωρίζει ότι «τα στοιχεία πιθανώς να έχουν σχετικά μικρές αποκλίσεις από την πραγματικότητα, ωστόσο από τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα».
Ενδεικτικά, αναφέρει ότι «τα ποσοτικά στοιχεία δείχνουν ότι σε σημαντικό ποσοστό οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο, καθώς σχεδόν το 40% είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου και ένα 10% διαθέτει μεταπτυχιακό ή διδακτορικό», πως «το 28% έχει τελειώσει το λύκειο, ενώ ένα 9% έχει τεχνολογική εκπαίδευση». Προσθέτει δε ότι «ηλικιακά, το ανθρώπινο δυναμικό του ελληνικού Δημοσίου είναι σε ποσοστό 65% μεταξύ 30 - 50 ετών» και πως «οι άντρες υπερτερούν των γυναικών με ποσοστό 54%, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων (82%) εργάζονται σε καθεστώς μονιμότητας».
Ωστόσο, ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο γεγονός ότι «κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της απογραφής δεν δημοσιοποιήθηκε ο ακριβής χρόνος πρόσληψης κατά έτος των σχεδόν 770.000 δημοσίων υπαλλήλων». Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι «μιας και πολύς λόγος γίνεται για τις μαζικές προσλήψεις και τους διορισμούς υπαλλήλων στο δημόσιο από τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, είναι κρίσιμο να δημοσιοποιηθούν και τα δεδομένα που αφορούν στις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων κάθε έτος από το 1980 και ύστερα, περίοδο κατά την οποία διογκώθηκε δραματικά ο δημόσιος τομέας στη χώρα μας».
Στο πλαίσιο αυτό, και θέλοντας να καταστήσει σαφές πότε και με ποιους ρυθμούς πραγματοποιήθηκε η ουσιαστική διόγκωση του δημοσίου τομέα, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών να του διευκρινίσει «πότε ακριβώς προσλήφθηκαν στο δημόσιο οι 768.009 υπάλληλοι που απογράφηκαν», καθώς και «πόσοι προσλήφθηκαν ανά χρονιά από το 1980 έως και σήμερα».
Τέλος, ζητά από τον κ. Ραγκούση, με βάση τις δυνατότητες που του παρέχει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος της Βουλής, να του παραδοθούν «όλα τα σχετικά έγγραφα και δεδομένα που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο, αλλά και τα σχετικά αποτελέσματα της προσφάτως ολοκληρωθείσας απογραφής».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έλεος πια με τους ΔΥ. Και εγώ εκπαιδευτικός είμαι και διορίστηκα δίνοντας στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ όπως και χιλιάδες άλλοι συνάδελφοί μου. Γιατί δηλαδή πρέπει να μας έχει διορίσει όλους κάποιος?
Τρομολάγνοι κανίβαλοι βαλθήκατε να μας βάλετε σε ψυχολογία εμφυλίου, που σας φταίνε οι δημόσιοι. Φταίνε ΚΑΙ αυτοί (όσοι δεν προϋποθέτουν τις ικανότητες της θέσης τους, και όσοι δεν εκτελούν σωστά τα καθήκοντα τους) άλλα όχι ΜΟΝΟ αυτοί !