Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Τελείωσε ο μύθος του Γ. Παπανδρέου

Η τελευταία δημοσκόπηση της ΜΡΒ, που δημοσιεύτηκε στο κυριακάτικο φύλο της Realnews έχει πολλαπλή ανάγνωση.
Τελείωσε ο μύθος του Γ. Παπανδρέου, σε σχέση με το κοινωνικό προφίλ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που τώρα έρχεται αντιμέτωπος με τους βουλευτές του κινήματος καθώς και με την πλατιά βάση των ψηφοφόρων , που τον πίστευε προεκλογικά.
Τα ποσοστά του έχουν πέσει τραγικά, διότι οι πολίτες διαπίστωσαν ότι, ούτε πρόγραμμα είχε, ούτε «καλό παιδί» του συστήματος είναι, ούτε παρέμεινε μακριά από τον λαϊκισμό του μακαρίτη πατέρα του Ανδρέα.
Αξιοσημείωτο είναι, πόσοι από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ πάνε στην Νέα Δημοκρατία και πόσοι από την Νέα Δημοκρατία φεύγουν για το ΠΑΣΟΚ.
Δυνατό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, παραμένει ο απερχόμενος πρόεδρος Κώστας Καραμανλής, που η βάση της ΝΔ, τον θέλει να καταθέτει στην... εξεταστική.
Όσο «εξευτελιστικό» και αν είναι για τον απερχόμενο πρωθυπουργό, βασίζεται στην βαθιά πεποίθηση της Νεοδημοκρατικής βάσης των ψηφοφόρων ότι ο Κ. Καραμανλής διαχειρίσθηκε με την πρέπουσα αξιοπρέπεια την τύχη του τόπου, σε σχέση με τον προκάτοχό του Κώστα Σημίτη, που τον θέλουν και αυτόν σε εξεταστική επιτροπή, διότι όπως προκύπτει από τον κομματικό του περίγυρο, είχε σοβαρό θέμα.
Στενoχώρια και δυσφορία για τον πολιτικό κόσμο, που τους έχει βάλει σε μεγάλα βάσανα, ομολογούν οι πολίτες, που βλέπουν τα δεδουλευμένα χρόνων να εξανεμίζονται μέσα στην οκτάμηνη διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.
Τόση είναι η «τρομάρα» των πολιτών, οι οποίοι  ούτε ανασχηματισμό δεν θέλουν να κάνει ο Γιώργος.
Καλόν επίσης είναι, να ρίξουμε και μία ματιά στους υπουργούς της κυβέρνησης για τους οποίους ζητούν οι πολίτες την αποπομπή...
Το πολιτικό σύστημα καταρρέει και αυτή η αγωνία καταγράφεται και σε αυτή την έρευνα. 
Η αγωνία των πολιτών μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, με δεδομένο ότι ο χειμώνας έρχεται και προβλέπεται πολύ δύσκολος, για όλα το νοικοκυριά.
Αυτό επιτείνεται ακόμη περισσότερο και από τις συνεχιζόμενες δηλώσεις περί του αντιθέτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: