Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Με Άρη και Λάκη δεν κερδίζεις εκλογές

Τι είναι οι ευρωεκλογές για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;
Μια ημερομηνία που έχει κυκλώσει στο ημερολόγιο και στην οποία έχει βάλει ένα ιδιόχειρο post στο οποίο γράφει «αποτυχία είναι να αλλάξω αυτό που είμαι». 
Η εικόνα μπορεί να είναι φανταστική όχι όμως και η απάντηση που δόθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη σε μια συνέντευξη που είχε αμιγώς πολιτικές ερωτήσεις. Ως εκ τούτου φανερώθηκε για μία ακόμα φορά το μέγα έλλειμμα του.
Ένας γοητευτικά επιτήδειος αρχηγός, που γεμίζει με καντάρια επικοινωνιακών τεχνασμάτων την ανυπαρξία πολιτικής συγκρότησης, σκέψης, ιδεολογίας, θέσεων... και γνώσης. Όσα ανέφερε στη συνέντευξη του προχθές στο Attica, περί προοδευτικών συγκλίσεων και συμμαχιών με τον Βαρουφάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκάλεσαν συγκοπή στα παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως, προκάλεσαν αμηχανία στους μηχανισμούς πέριξ της Κουμουνδούρου, που νοιώθουν πως για να πετύχει το εγχείρημα Κασσελάκη δεν θα πρέπει να θυμίζει ΣΥΡΙΖΑ. 
Υποχρεώθηκε λοιπόν η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, να βγει στο ραδιόφωνο του Σκάι και να γειώσει με πρωτοφανή τρόπο το προσωπικό θερμό προσκλητήριο συνεργασίας που απηύθυνε ο κ. Κασσελάκης στη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τονίζοντας ιδιαίτερα πόσο πολύ τη σέβεται για τη δουλειά της, πόσο πολύ ευθυγραμμίζονται φιλοσοφικά και μακάρι να συνεργαστούν για το καλό της χώρας.  Σχεδόν ως port parole του προηγούμενου προέδρου, η κυρία Κεχαγιά, χάραξε δημοσίως μια κόκκινη γραμμή, θυμίζοντας στον πρόεδρο - γιατί οι άλλοι στο ΣΥΡΙΖΑ το θυμούνται - ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όταν υπέγραφαν τη Συμφωνία των Πρεσπών προχωρούσε σε καταγγελίες ότι ο Τραμπ έβαλε να πληρωθούν βουλευτές για να ψηφιστεί η συμφωνία! «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του δεν συμφωνούν σε καμιά περίπτωση με αυτή την άποψη της κυρίας Κωνσταντοπούλου» τόνισε η εκπρόσωπος του κόμματος.  
Η εύλογη απορία είναι, αν ο ίδιος ο κύριος Κασσελάκης συναίνεσε στην ηχηρή αυτή αποδοκιμασία του ξεκάθαρου πολιτικού φλερτ, με την αρχηγό της Πλεύσης.

Μικρότερης πολιτικής αξίας αλλά πιο στοχευμένο, ήταν το άδειασμα που επιφύλαξε στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ - με μια ευδιάκριτη διάσταση πατροναρίσματος - ο Κώστας Ζαχαριάδης
«Δεν είναι μόνο το 2015, αλλά και οι Πρέσπες που η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι ήταν τραμπική η συμφωνία… Εκείνη την περίοδο ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ήταν στην Ελλάδα και ίσως να μη γνωρίζει τα γεγονότα σε λεπτομέρειες. Περιμένω από τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη, που είναι στην πρώτη γραμμή, να ενημερώσουν τη σημερινή ηγεσία για τα γεγονότα του 2015 που ήταν δύσκολα για εμάς» σχολίασε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.  

Τη γνώση για το 2015 δεν θα τη λάβει ο κ. Κασσελάκης, ούτε από τα στελέχη της Κουμουνδούρου,  ούτε από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και το Λάκη Λαζόπουλο μετέχοντες σε instagramικά χλιδάτα δείπνα. Θα υποχρεωθεί να την αντλήσει αδιαμεσολάβητα, μετά την πρώτη προσωπική ήττα του στην κάλπη.

ΥΓ. Χθες αργά το βράδυ σε νέα τηλεοπτική συνέντευξή του πάντως υποχρεώθηκε ο ίδιος να πάρει πίσω τα «μακάρι» για τη συνεργασία με την Κωνσταντοπούλου αλλά και την αδιανόητη τοποθέτηση του για τη Χαμάς.  

Κατερίνα Γαλανού

Δεν υπάρχουν σχόλια: