Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Stefanos… ευφραίνει καρδίαν!

Θυμηδία προκάλεσαν τα «καινά δαιμόνια» που εισάγει ο Stefanos στην κομματική πρακτική, καλώντας τους 36 βουλευτές του κόμματος στη βίλλα του στις Σπέτσες, προκειμένου να συζητήσουν τις δραστηριότητες του επόμενου εξαμήνου, ενόψει και του συνεδρίου.
Απ’ αρχής ο γράφων δηλώνει ότι το κατανοεί και δεν το αντιμετωπίζει σκωπτικά. Ο Κασσελάκης είναι νέος αρχηγός, δεν υπήρξε στέλεχος του κόμματος και εξ αυτού δεν γνωρίζει την  ανθρωπογεωγραφία του. Πολύ περισσότερο δεν γνωρίζει τους βουλευτές αφού είναι μεν αρχηγός του κόμματος αλλά όχι... της Κ.Ο. καθώς δεν μετέχει της βουλευτικής ιδιότητας.
Οπότε θα είναι μια καλή ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους, να τους γνωρίσει και να τον γνωρίσουν, να υπάρξει η αναγκαία ώσμωση που απαιτείται σε μια ομάδα που αγωνίζεται για κοινούς στόχους. Ως προς αυτό έχει την κατανόησή μας (που δεν μας τη ζήτησε βεβαίως).  
Πάντως ο αρχηγός δίνει την εικόνα ενός ανέμελου ταξιδιώτη, που ενώ είχε έρθει εδώ για πολιτικό τουρισμό, τους άρπαξε το κόμμα με δύο ευρώ, και  έκτοτε έφυγε για ΗΠΑ ανήμερα των αυτοδιοικητικών εκλογών, για να μαζέψει τα χειμωνιάτικα αλλά και να παντρευτεί τον Τάιλερ.

Παραμονές Χριστουγέννων ξαναέφυγε για 15νθήμερο στις ΗΠΑ αφού πρώτα έκανε μια περατζάδα από το Παρίσι. Με το τέλος των 15νθήμερων διακοπών θα βρεθεί στο Φανάρι (για «υπηρεσιακούς» λόγους), ενώ επίκεινται ταξίδια  στα τέσσερα σημεία της γης  για να  προσελκύσει ομογενείς  ψηφοφόρους στον ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα στο mail που έστειλε η γραμματέας Θ. Τζάκρη στους βουλευτές κατ΄ ανάθεσή του, τους προσκαλεί να παρουσιάσουν συγκεκριμένες νομοθετικές προτάσεις. Αυτές  θα πρέπει να παρουσιαστούν  με… power point! Εδώ να πούμε ότι η πλειοψηφία των βουλευτών, και όχι φυσικά μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρουν καν τι είναι αυτό το  εξωτικό «φρούτο». Και δεν είναι δουλειά τους να ξέρουν.
Ο Κασσελάκης άσχετος με την ελληνική κομματική πραγματικότητα, έρχεται από το χώρο των πολυεθνικών όπου αυτά είναι αυτονόητα για τους managers. Τα απαιτεί από ένα κόμμα που ως πρόσφατα την χρήση αυτών των «μαραφετιών την χαρακτήριζε ως τεχνοφασισμό!
Το ύφος που εξέπεμπε το mail ήταν το αυτονόητο για διοικήσεις πολυεθνικών.
Ήταν τα mail που ενδεχομένως λάμβανε και ο Stefanos  ή οι προϊστάμενοί του στην Goldman Sachs. Κάτι που εδώ  ξίνισε, με την Έλενα Ακρίτα να χαρακτηρίζει το mail ως φιρμάνι με απαράδεκτο προστακτικό ύφος, που δεν συνάδει σε βουλευτές αριστερού κόμματος αλλά σε πρωτοετείς της σχολής αστυφυλάκων!

Ο Stefanos θίχτηκε από  την θυμηδία που προκάλεσε η μάζωξη στις Σπέτσες σε κάποια site αλλά και στα social media. Και έγινε γνήσιος Συριζαίος (προφανώς κατά καθοδήγηση των  εδώ μεντόρων του) επιτιθέμενος στα ΜΜΕ.
Παλιά δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ να βρίζει τα ΜΜΕ. Έτσι και ο Κασσελάκης μίλησε για «τα ΜΜΕ της προπαγάνδας που μιλούν για εκδρομή», για «συντηρητικά στερεότυπα της Δεξιάς»,  και  για «bullying των καθεστωτικών ΜΜΕ» στο πρόσωπό του.

Σίγουρα έζησε στη Αμερική ο Stefanos; 
Διάβαζε εφημερίδες ή μόνο έγραφε υπέρ  του Μητσοτάκη στον Εθνικό Κήρυκα;   
Μιλάει για  bullying πολιτικός που έζησε στις ΗΠΑ, εκεί που τα ΜΜΕ (ναι τα καθεστωτικά) είναι αδυσώπητα  με τους πολιτικούς; Και χρησιμοποιεί τη λέξη «καθεστωτικά ο υπάλληλος του πλέον καθεστωτικού οργανισμού, της Goldman Sachs;

Και ενώ είχαν  γραφεί  τα ανωτέρω, ο αρχηγός ξάφνιασε και έδωσε αφορμή για νέο «πάρτι». Ανήρτησε  διάλογο Μητσοτάκη  με δημοσιογράφο, όπου ο δεύτερος ρωτάει τον Πρωθυπουργό ως προς την «ορατότητα» που  υπάρχει για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Ο Μητσοτάκης είπε την γνωστή ρήση «μη βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».                                                                                    

Και ο Κασσελάκης το αναρτά και από κάτω, σχολιάζοντας  στα αγγλικά μάλιστα, για να μάθουν την ευφυΐα του και οι ξένοι, γράφει: «Ο «φιλελεύθερος» Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις παρομοίασε χιλιάδες συμπολίτες του με άλογα! (…) ντροπή του για τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί σε ένα τέτοιο ευαίσθητο ζήτημα»!

Ο Στέφανος και οι συνεργάτες του δεν δουλεύουν για τις ευρωεκλογές, αλλά για τις καλοκαιρινές θεατρικές παραστάσεις.

Γιάννης Σιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: