Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Στον «πάγο» η ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια - Γιατί ο Μητσοτάκης φρέναρε τα σενάρια άμεσης ψήφισης

Παρά τις εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να έρθει προς ψήφιση στην αυγή του νέου χρόνου, τον Ιανουάριο, και μακριά από τις ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως αποφάσισε ότι τώρα δεν είναι το σωστό timing…
“Μη βάζετε το “κάρο μπροστά από το άλογο”
Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα” απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους, όταν τον ρώτησαν σχετικά για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών, στο Προεδρικό Μέγαρο...

Τι “φρενάρει” την κατάθεση του νομοσχεδίου;


Οι ενστάσεις εντός της Ν.Δ., τόσο σε επίπεδο υπουργών (βλέπε Μάκης Βορίδης), όσο και από την πλευρά της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς (βλέπε Αντώνης Σαμαράς και ομάδα βουλευτών που βρίσκονται κοντά του), αλλά και άλλων μελών της “γαλάζιας” Κοινοβουλευτικής Ομάδας, βάζουν “φρένο” στις φωνές που λένε πως η μεταρρύθμιση πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα.
Στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Πειραιώς ετοιμάζονται για… ισχυρές “αναταράξεις” και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε εξέλιξη “ζυμώσεις” με όσους αντιδρούν.

Όπως φάνηκε και από τη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση σχεδιάζει να επικοινωνήσει προς πάσα κατεύθυνση (όχι μόνο προς το εσωτερικό της αλλά και προς την εκκλησία και την κοινωνία) την αναγκαιότητα και η Ελλάδα να εναρμονιστεί με την διεθνή και ευρωπαϊκή πρακτική για απαγόρευση των διακρίσεων.

Μέχρι σήμερα 15 από τις 27 χώρες της Ε.Ε. έχουν κατοχυρώσει νομικά τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, κάτι που αποτελεί και προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα γίνει και στην Ελλάδα μέσα στην δεύτερη τετραετία της κυβέρνησης της Ν.Δ..

“Αγκάθι” η τεκνοθεσία


Σημείο “αγκάθι” είναι κυρίως το θέμα της τεκνοθεσίας
. Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας πάντως διεμήνυσε καθαρά τις προθέσεις της κυβέρνησης… “Γάμος και τεκνοθεσία πάνε μαζί” δήλωσε (Ant1).
“Το νομοσχέδιο αφορά ανθρώπους και παιδιά που δεν τους βλέπουμε. Γάμος και τεκνοθεσία πάνε μαζί, γιατί προφανώς όταν μιλάς για γάμο, μιλάς και για τεκνοθεσία. Υπάρχουν διακρίσεις για παιδιά, οι οποίες πρέπει να αρθούν” τόνισε χαρακτηριστικά.

Επί της ουσίας, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να τονίσει πως η νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών δεν απειλεί τον χαρακτήρα της παραδοσιακής οικογένειας, αλλά έρχεται για να καλύψει το κενό για τα παιδιά.
Ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αναφέρεται το γεγονός ότι αν ο βιολογικός γονέας πεθάνει, ο έτερος γονέας δεν έχει κανένα δικαίωμα και η ευθύνη του παιδιού πηγαίνει στις υπηρεσίες πρόνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: