Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

11 μυστικά για το σκόρδο που δεν ξέρατε – Μακάρι να τα γνώριζα νωρίτερα – Όταν δείτε αυτή τη συνταγή, πείτε (ευχαριστώ)

Το σκόρδο είναι βασικό στοιχείο της ευρωπαϊκής κουζίνας και λέγεται ότι βελτιώνει τη γεύση του φαγητού λόγω της ισχυρής, πικάντικης γεύσης του. 
Το πικάντικο άρωμα του σκόρδου μπορεί να απογοητεύσει ακόμα και αυτούς που το λατρεύουν. Το σκόρδο έχει πολλά οφέλη για την υγεία, επομένως θα ήταν λάθος να το αγνοήσετε λόγω της μυρωδιάς του.
Το σκόρδο παρέχει μια απίστευτη σειρά πλεονεκτημάτων για την υγεία που είναι απολύτως φυσικά. Πολλά άτομα δεν γνωρίζουν την πολλή χρήση του σκόρδου. Για παράδειγμα, η τοποθέτηση μιας σκελίδας σκόρδου κάτω από το μαξιλάρι σας μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας. 
Εδώ είναι έντεκα νέοι τρόποι για να προετοιμάσετε το σκόρδο:...
Κάτω από το μαξιλάρι: Το σκόρδο είναι βρώσιμο, αλλά οι θειούχες ενώσεις του - που του δίνουν το ξεχωριστό άρωμά του - μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην καταπράυνση του σώματος και στην καταπολέμηση της αϋπνίας.
Για να δημιουργήσετε ένα βοήθημα ύπνου, πάρτε 200 cc γάλα, ψιλοκόψτε μια σκελίδα σκόρδο και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι. Ζεσταίνουμε το σκόρδο και την κρέμα. Μετά από αυτό, αφήστε το να κρυώσει. Προσθέστε τελευταίο το μέλι. Περίπου μια ώρα πριν πάτε για ύπνο, πιείτε το.

Θεραπεία κρυολογήματος: Για εκατοντάδες χρόνια, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το σκόρδο ως φυσικό αντιβιοτικό. Βράζουμε λίγο νερό, προσθέτουμε ένα γαρύφαλλο ψιλοκομμένο, στραγγίζουμε, ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και πίνουμε κάθε μέρα για μια εβδομάδα αν κρυώνουμε.

Φυσικό αφροδισιακό
: Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το σκόρδο έχει ισχυρές αφροδισιακές ιδιότητες. Για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε εκχυλίσματα σκόρδου.

Ακμή: Λόγω των αντιβιοτικών και αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων του, το σκόρδο είναι μια χρήσιμη θεραπεία για την ακμή. Εφαρμόστε μια σκελίδα σκόρδο στο σημείο που πονάει πριν κοιμηθείτε.

Φυσικό αντισηπτικό
: Για να καθαρίσετε και να προωθήσετε την επούλωση μικροτραυματισμών, χρησιμοποιήστε μια ξεφλουδισμένη σκελίδα σκόρδου. Ωστόσο, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ιατρική φροντίδα.

Σταματήστε την τριχόπτωση: Η αλισίνη του σκόρδου έχει ιδιότητες κατά της τριχόπτωσης. Μπορείτε να απλώσετε στα μαλλιά σας φέτες σκόρδου ή ένα μείγμα από θρυμματισμένο σκόρδο και ελαιόλαδο.

Συμβουλή αφαίρεσης θραυσμάτων: τοποθετήστε μια μικροσκοπική σκελίδα σκόρδο πάνω στο θραύσμα και καλύψτε το με έναν επίδεσμο για τη νύχτα.
Το σκόρδο δρα ως απωθητικό των κουνουπιών, κρατώντας μακριά τα έντομα. Εφαρμόστε ένα σπρέι από βαζελίνη, κερί μέλισσας και αιθέριο έλαιο σκόρδου ή πασπαλίστε τις σκελίδες σε περιοχές που είναι επιρρεπείς στα κουνούπια.

Ανακούφιση από τον επιχείλιο έρπη
: Επειδή το θρυμματισμένο σκόρδο μειώνει το πρήξιμο, μπορεί να βοηθήσει με τον έρπη. Επιπλέον, η κατανάλωση περισσότερου σκόρδου μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης του σώματος.

Ανακούφιση από τον πόνο: Για άμεση ανακούφιση από τους πονόδοντους, εφαρμόστε μια πάστα από θρυμματισμένο σκόρδο και αλάτι στην πληγείσα περιοχή ή απλά δαγκώστε ένα κομμάτι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: