Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Μπορεί να διώξει η ΕΕ τους «πολεμιστές» του Αλλάχ;

Χθες το βράδυ ένας Σύρος μπήκε στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα με μαχαίρι και φώναζε Αλλαχού Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά)!
Ο συγκεκριμένος είχε απασχολήσει και άλλες φορές τις Αρχές. Την περίοδο του Πάσχα, κατά τη διάρκεια λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, εισήλθε εντός του ναού και έψαλε διαβάζοντας το κοράνι. 
Σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία, ενώ έγινε και διοικητική απέλαση για λόγους δημόσιας ασφαλείας (αλλά παρέμεινε εδώ)!..
Την εβδομάδα αυτή Τζιχαντιστής που δήλωνε μέλος του Ισλαμικού Κράτους σκότωσε δυο Σουηδούς φιλάθλους στο Βέλγιο, με αφορμή τη Γάζα αλλά αιτία το γεγονός ότι στη Σουηδία κάποιοι ακροδεξιοί έκαψαν το Κοράνι.
Λίγες ημέρες πριν, μετανάστης στη Γαλλία σκότωσε έναν δάσκαλο και τραυμάτισε δυο μέλη του προσωπικού του σχολείου στη Βόρεια Γαλλία. Τρία χρόνια πριν ένας 18χρονος Τσετσένος μουσουλμάνος μετανάστης είχε δολοφονήσει τον δάσκαλο Σαμουέλ Πατί, γιατί στο μάθημα σχετικά με το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, χρησιμοποίησε καρικατούρες που εικόνιζαν τον Μωάμεθ από παλιά τεύχη του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.
Υπενθυμίζεται ότι το συντακτικό προσωπικό του περιοδικού πλήρωσε με αίμα το κατοχυρωμένο στη Δύση, δικαίωμα στη σάτιρα. Δυο κουκουλοφόροι Ισλαμιστές εισέβαλαν στα γραφεία σκορπώντας θάνατο. Σκότωσαν 12 και τραυμάτισαν άλλους 7.
Αυτά είναι φονικά μοναχικών λύκων, χωρίς να αναφερθούμε ξανά τον χορό της φρίκης στο Μπατακλάν, τη Νίκαια, τη Μαδρίτη, το Βέλγιο κ. α., που κόστισαν εκατοντάδες νεκρούς και σκόρπισαν τρόμο στην Ευρώπη.

Ο Ουμπέρτο Έκο στο βιβλίο του «Το νεκροταφείο της Πράγας» γράφει: «Οι άνθρωποι είναι απολύτως και ενθουσιωδώς κακοί μόνον όταν δρουν με βάση τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις».
Και ο Μάθιου Σιέντ στους Times: «Οι φονταμενταλιστές στερούνται μιας βασικής ανθρώπινης αρετής της αμφιβολίας. Πιστεύουν στην απόλυτη αλήθεια σε βαθμό που δεν δικαιολογούν μόνο τον εαυτό τους όταν σφάζουν απίστους, αλλά θεωρούν ότι δεν δικαιολογούν τον εαυτό τους εάν δεν το κάνουν»!
Και καταλήγει: Αν δεν θεραπευτεί ο ιός του φονταμενταλισμού, αν δεν κοπούν οι μηχανισμοί μετάδοσης, όλα είναι μάταια».
Αυτό φυσικά είναι το μέγα πρόβλημα. Δεν είναι ο κάθε μετανάστης. Είναι οι μεγάλοι αριθμοί, και η μη διάθεση ενσωμάτωσης στις αξίες της Δύσης, όσον αφορά τους μουσουλμάνους. Και κυρίως ότι ανάμεσά τους κρύβονται φανατικοί ισλαμιστές πρόθυμοι να σκοτώσουν εν ονόματι του θεού τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να ξυπνήσει από τον ράθυμο δικαιωματικό ύπνο της μετά τις πρόσφατες δολοφονίες Ευρωπαίων πολιτών από ισλαμιστές.
Το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών των 27, αποφάσισε χθες ταχύτερες και πιο συντονισμένες κινήσεις των παράνομων μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους.
Το ανωτέρω υποτίθεται ότι θα γίνει στο πλαίσιο της εσωτερικής ασφάλειας και του ευρωπαϊκού συντονισμού για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων από εξτρεμιστές Ισλαμιστές που βρίσκονται νόμιμα ή παράνομα στην ΕΕ.
Η παράνομοι μετανάστες βρίσκουν φυσικά διόδους λόγω αυτού που ο Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, έχει αποκαλέσει «πολιτική κουρελού της ΕΕ» σχετικά με το μεταναστευτικό. Τώρα θορυβήθηκαν οι κεφαλές της ΕΕ, αλλά όσοι τα έλεγαν και τα έγραφαν τόσα χρόνια έπαιρναν την στάμπα του ακροδεξιού, του ρατσιστή και του φασίστα.
Είναι ειρωνεία, γιατί οι πιο υποβοηθητικοί στην άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων της Ευρώπης είναι οι αλληλέγγυοι, οι διεθνιστές, οι δικαιωματιστές, οι no borders. Και φυσικά είναι υπεύθυνο το κομφούζιο που μπλέκει την αποδοχή και την ανεκτικότητα με την υποτακτική ανοχή, η οποία φτάνει σε σημείο αδιαφορίας για τις ζωές των Ευρωπαίων πολιτών, από αυτούς που υποχρεούνται να την προστατεύουν.
Σε αυτό συμβάλει και η διοικητική ανικανότητα της «κουρελούς» που ανέφερε ο Σχοινάς. Ήδη σύμφωνα με την αρμόδια Επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον, από τις 400.000 αποφάσεις επιστροφών μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους το 2023, έχουν σταλεί μόνο 65.000. Οι υπόλοιποι αφίενται να αλωνίζουν.

Πώς όμως θα γίνουν οι ταχύτερες επιστροφές; Πολλοί μετανάστες δεν έχουν χαρτιά και οι χώρες καταγωγής δεν τους αναγνωρίζουν και δεν τους δέχονται. Οι μετανάστες έχουν διδαχθεί το κόλπο: Μόλις πατούν ευρωπαϊκό έδαφος σκίζουν τα χαρτιά τους, δηλώνοντας ότι τα έχασαν στο περιπετειώδες ταξίδι τους και δηλώνουν πρόσφυγες. Τα ίδια λένε και οι εδώ υποστηρικτές τους. Όλως «τυχαίως» τα κινητά τους, τελευταίας τεχνολογίας, παραμένουν άθικτα. Αυτά δεν τα χάνουν!
Οπότε η επιστροφή για τη μεγάλη μάζα δεν είναι εφικτή. Εδώ θα μείνουν. Οι χώρες τους άλλωστε συμφέρει να μην τους αναγνωρίζουν γιατί αποτελούν πηγή σκληρού συναλλάγματος!

Το να γίνει δυσχερής η έλευση και άλλων, με την εξάλειψη των επιδομάτων και το χτύπημα των λαθρεμπορικών ΜΚΟ, δεν τους περνάει από το μυαλό! Δεν συμβαδίζει με τον ευρωπαϊκό ανθρωπισμό!

Γιάννης Σιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: