Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Χαλάει το αφήγημα του ΠΑΣΟΚ ο Δούκας - «Είμαστε ανεξάρτητη παράταξη»

Το είχε πιστέψει, όπως δήλωσε στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του MEGA, ο Χάρης Δούκας ότι θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Αθηναίων: 
«Άμα δεν το πιστέψεις δεν γίνεται. Μιλώντας με τον κόσμο κατάλαβα ότι μπορεί να γίνει. Είχα πει ότι μπορώ να κερδίσω τον Μπακογιάννη αν πάω δεύτερη Κυριακή. Είχα τη δυνατότητα να παρουσιάσω την εναλλακτική πρόταση».
Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη θετική συμβολή που είχε για αυτόν το ντιμπέιτ που είχε με τον Κώστα Μπακογιάννη λίγες μέρες πριν τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών: «Με βοήθησε πολύ το ντιμπέιτ στο ζήτημα της αναγνωρισιμότητας», αναγνώρισε...

Δούκας: Είπα στον Ανδρουλάκη ότι θα έφτιαχνα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο

Ερωτηθείς για τα σχόλια που ακούστηκαν για το αποτέλεσμα των εκλογών περί αρνητικής ψήφου στον Μπακογιάννη, ο κ. Δούκας επισήμανε ότι οι δημοτικές εκλογές δεν είναι πολιτικές εκλογές.
«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρέπει να λογίζονται ως τρίτος γύρος πολιτικών εκλογών. Είπα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη ότι θα έφτιαχνα ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, που βέβαια ήθελα τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλους όπως την Οικολογία, τη Φιλελεύθερη Συμμαχία, μας στήριξαν διάφοροι άνθρωποι. Κάναμε ένα κάλεσμα σε όλους του πολίτες που πίστεψαν στις 12 δεσμεύσεις. Συζητάμε για τα θέματα που δεν έχουν χρώματα και κόμματα, είναι κοινά για όλους. Το μήνυμα είναι ότι νίκησε μια ατζέντα για την Αθήνα. Είναι πολιτικό το μήνυμα δεν είναι κομματικό», ανέφερε.
«Τα κόμματα κάνουν τη δουλειά τους, αλλά κι εγώ είμαι πια δήμαρχος Αθηναίων», επεσήμανε, λέγοντας ότι θα επιδιώξει συμμαχίες και στη συνέχεια. Σχετικά με τα περί συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων με αφορμή τη στήριξη Ζαχαριάδη, ο δήμαρχος Αθηναίων ευχαρίστησε τον Κώστα Ζαχαριάδη και την «Ανοικτή Πόλη», επαναλαμβάνοντας ότι ήταν μία αυτοδιοικητική στήριξη. «Είμαστε ανεξάρτητη παράταξη που την στηρίζουν πολλοί και από την κεντροδεξία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Στην πολιτική βάζουμε προτεραιότητες»

Απαντώντας για το ζήτημα ασφάλειας στην Αθήνα, σχολίασε ότι αποτελεί το πρώτο θέμα για τους πολίτες. Σε αυτό το σημείο δήλωσε σχετικά με τις 750 κάμερες, που είχε συμφωνήσει ο κ. Μπακογιάννης, ο Χάρης Δούκας είπε ότι «εάν η ΕΛ.ΑΣ. αποφασίσει σε συγκεκριμένες περιοχές με έναν συγκεκριμένο τρόπο, με μια διαδικασία που να υπάρχει και απόλυτη συμβατότητα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, να το συζητήσουμε».

«Οι κάμερες είναι ένα επικουρικό μέσο και στην πολιτική βάζουμε προτεραιότητες. Πρέπει να ενισχύσουμε και τη δημοτική αστυνομία», πρόσθεσε.

Θα συναντήσει τον Μπακογιάννη την Παρασκευή


Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι για όλα τα έργα πρέπει να ερωτώνται οι πολίτες. Για τον σταθμό του Μετρό στα Εξάρχεια, ο κ. Δούκας ανέφερε ότι ότι εκτός από τον σταθμό, πρέπει να γίνουν συμπληρωματικά έργα στην περιοχή.
«Είναι εικόνα αυτή στον Λόφο του Στρέφη με τα μπάζα;», διερωτήθηκε. «Είναι η εικόνα αυτή, να τα έχει παρατήσει ένας εργολάβος και να μην μπορεί κανένας, ούτε οι κάτοικοι να πάνε. Φταίνε οι κάτοικοι για την ιστορία αυτοί; Γι’ αυτό τι λέω εγώ, ότι είναι σημαντικό σε τέτοια εμβληματικά έργα και οι κάτοικοι θέλουν το άλσος, θέλουν να κάνουν τον περίπατό τους. Θέλουν δυο τρεις παραμέτρους να αισθανθούν ότι τους λαμβάνουν υπόψη», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι η πρώτη του προτεραιότητα, μόλις αναλάβει τον δήμο Αθηναίων είναι τα έργα καθαρισμού των ρεμάτων, ώστε να μην κινδυνέψει η πόλη από πλημμύρες. Μάλιστα, την Παρασκευή, όπως αποκάλυψε, έχει συνάντηση με τον Κώστα Μπακογιάννη.

https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: