Σε ρουκέτα της Χαμάς που αστόχησε αποδίδουν οι Ισραηλινοί τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο στη Γάζα

Δεν έχουμε ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με τις αναφορές για βομβαρδισμό σε νοσοκομείο της Γάζας, ήταν η πρώτη αντίδραση των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ισραηλινός στρατός δεν επιβεβαιώνει, αλλά και δεν διαψεύδει ακόμα τις αναφορές που έρχονται από την πλευρά των Παλαιστινίων. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Daniel Hagari λέει ότι θα ενημερώσει μόλις έχει περισσότερες πληροφορίες.

Ωστόσο, ανεπισήμως ισραηλινές πηγές αποδίδουν τον βομβαρδισμό σε νοσοκομείο της Γάζας, σε ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Χαμάς και αστόχησε.

Τα Μέσα Ενημέρωσης του Ισραήλ επισημαίνουν ότι ο στρατός ερευνά το περιστατικό.

Ευθύνες στο Ισραήλ επιρρίπτει η Αίγυπτος

Η Αίγυπτος θεωρεί ότι το Ισραήλ ευθύνεται για το βομβαρδισμό του νοσοκομείο. Σε ανακοίνωσή του το αιγυπτιακό υπουργείο καταδίκασε το περιστατικό και τόνισε ότι θεωρεί πως «ο σκόπιμος βομβαρδισμός πολιτών συνιστά σοβαρή παραβίαση του διεθνούς και του ανθρωπιστικού νόμου και των βασικότερων αξιών της ανθρωπότητας».

Το Κάιρο κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει τις πολιτικές συλλογικής τιμωρίας κατά του λαού στη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον έξι νεκροί από βομβαρδισμό σχολείου στη Γάζα

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν σχολείο που επιβλέπει η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) βομβαρδίστηκε σήμερα από τις ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ (UNRWA) για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή. Ο Φιλίπ Λαζαρίνι τόνισε πως μεταξύ των τραυματιών είναι υπάλληλοι της UNRWA και ότι το σχολείο έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές. «Είναι εξοργιστικό και δείχνει για ακόμη μια φορά κατάφωρη περιφρόνηση για τις ζωές αμάχων. Κανένα μέρος δεν είναι πλέον ασφαλές στη Γάζα, ούτε καν οι εγκαταστάσεις της UNRWA», υπογράμμισε.

Περισσότεροι από 4.000 άμαχοι είχαν βρει καταφύγιο στο σχολείο που βομβαρδίστηκε, σύμφωνα με την υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ.