Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Equipe, La Provence και Orange δικαιώνουν την ΑΕΚ: «Έπρεπε να ακυρωθεί το 1-0»

Οι Γάλλοι δικαιώνουν τις «φωνές» της ΑΕΚ για το 1-0 του Βιτίνια..

Η ΑΕΚ «φώναξε» και δικαίως για τις αποφάσεις του Στεφάνσκι το βράδυ της Πέμπτης (26/10) στο «Βελοντρόμ» με τους Γάλλους να τη δικαιώνουν με τα όσα αναφέρουν στα ρεπορτάζ τους
Η ΑΕΚ ηττήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (26/10) στη Μασσαλία με 3-1 από τη Μαρσέιγ, όμως εκείνο που έμεινε στη μνήμη αρκετών εντός και εκτός ομάδας ήταν οι αποφάσεις του Πολωνού ρέφερι του ματς, Ντάνιελ Στεφάνσκι
Η Ένωση «φωνάζει» δικαίως για το 1-0 του Βιτίνια, όπου, όπως φαίνεται ξεκάθαρα, έχει προηγηθεί φάουλ του σκόρερ στον Βίντα, αλλά και για τη φάση του δεύτερου πέναλτι, αυτό... του Άμραμπατ, όπου ναι μεν υπάρχει επαφή, αλλά δόθηκε με χαρακτηριστική ευκολία.


Πάμε, όμως, στο ζουμί της υπόθεσης... Οι Γάλλοι δικαιώνουν την ΑΕΚ ειδικά στη φάση του 1-0. Και επειδή δεν λέμε λόγια του... αέρα, θα μπούμε κατευθείαν στο... ψητό.

Η κορυφαία εφημερίδα της Μασσαλίας, η «La Provence» χαρακτηρίζει το γκολ του Βιτίνια αμφιλεγόμενο. Στο ρεπορτάζ του ματς γράφει χαρακτηριστικά: «Υπήρξε σπρώξιμο στον Κροάτη αμυντικό, Ντομαγκόι Βίντα, ήταν αμφιλεγόμενο, δεν το είδαν οι διαιτητές και στη συνέχεια ο Στεφάνκι επικύρωσε το γκολ».

Η «Equipe» διατηρεί αμφιβολίες για την κανονικότητα του γκολ του Βιτίτνια αναφέροντας στο live του ματς: 
«Μέτρησε το γκολ του Βιτίνια και της Μαρσέιγ, οι διαιτητές δεν είδαν κάποιο φάουλ ακόμα κι αν ήταν αμφισβητούμενο και η OM προηγείται». 



Στο ίδιο ύφος κινείται στο δημοσίευμα της και η ιστοσελίδα, «sports.orange.fr». Και έχει τη σημασία του αυτό που αναφέρουμε, διότι η εταιρεία είναι χορηγός στο γήπεδο των Μασσαλών. «Orange Velodrome» γράφει στην είσοδο του το «άντρο» της Μαρσέιγ.

Τι αναφέρει, λοιπόν, το ρεπορτάζ: 

«Ένα γκολ που θα έπρεπε να ακυρωθεί για μία απώθηση στον Κροάτη Βίντα. Όμως αφού ενημερώθηκε από το VAR ο Πολωνός διαιτητής Στεφάνσκι, τελικά επικύρωσε αυτό το τέρμα του Βιτίνια, ο οποίος θα πρέπει να έμεινε πολύ ευχαριστημένος».


Και πάμε σε κάτι ακόμη πιο πικάντικο...

Το δίδυμο των Κβατιακόβσκι-Στεφάνσκι τα έκανε μαντάρα στις 20 Μαΐου του 2023 στο ματς της Γκόρνικ με την Πογκόν που έληξε με 2-1 υπέρ των γηπεδούχων, με τον πρώτο, μάλιστα, να ζητά συγγνώμη για το λάθος του έπειτα από τον σάλο που ξέσπασε στην Πολωνία. 
Συγκεκριμένα, ήταν μία φάση πέναλτι-μαρς που δεν δόθηκε στην Πογκόν και ενώ το σκορ ήταν στο 1-1 με τον Κβιατκόβσκι σε συνέντευξη στο πολωνικό δίκτυο «Canal+» και στον Κριστόφ Μαρτσίνιακ να παραδέχεται δημόσια το λάθος του. «Είδα επαναλήψεις της φάσης και είμαι πεπεισμένος πως έκανα λάθος, ήταν πέναλτι», δήλωσε.


Το κακό, όμως, είχε γίνει... Η Πογκόν έχασε με 2-1 και από την 3η θέση που βρισκόταν έπεσε στην 4η, με τη Λεχ Πόζναν να το εκμεταλλεύεται και να μπαίνει στην τριάδα της Λίγκας εξασφαλίζοντας, βέβαια, την έξοδό της στην Ευρώπη. Βέβαια, η Πογκόν κατάφερε να βγει και αυτή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το... παράθυρο, αφού ο τελικός του Κυπέλλου ήταν ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ράκοβ και τη δευτεραθλήτρια Λέγκια, ωστόσο η οικονομική ζημιά έγινε, καθώς απ' αυτή την απόφαση έχασε σχεδόν 900.000 ευρώ. Και επειδή ορισμένοι μπορεί να πουν σιγά το ποσό; Απλά να επισημάνουμε πως τα 800.000 ευρώ που δόθηκαν από τη Ράκοβ στην ΑΕΚ για τον Σβάρνα ήταν μία από τις πιο ακριβές μεταγραφές στο πολωνικό πρωτάθλημα.

Μάλιστα, για την οικονομική ζημιά στην ομάδα τοποθετήθηκε λίγες μέρες αργότερα ο αθλητικός διευθυντής της Πογκόν, Ντάριους Άνταμτσουκ, ο οποίος είχε πει χαρακτηριστικά: «Πραγματικά δεν μπορεί οι λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών και έλλειψη επαγγελματισμού και σχολαστικότητας να έχουν τόσο σημαντικό αντίκτυπο στις ομάδες. Ήταν ένα σκάνδαλο αυτό που έγινε», ήταν η δήλωσή του. «Δεν είναι μυστικό πόσο μεγάλη είναι η διαφορά στα έπαθλα μεταξύ τρίτης και τέταρτης θέσης. Είναι περίπου τέσσερα εκατομμύρια πολωνικά ζλότι (σ.σ. 896.572 ευρώ). Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μεταφραστεί αυτή η απώλεια οικονομικά στη λειτουργία του συλλόγου την επόμενη σεζόν», είπε ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: