Η Εφ.Συν εξηγεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης όταν ήταν πολύ νεότερος, στα φοιτητικά του χρόνια έγραφε με το όνομά του τη «Στήλη του Φοιτητή» και στη συνέχεια έγραφε με το ψευδώνυμο «Αριστοτέλης Οικονόμου». Επικαλείται δε τον πατέρα του ο οποίος μετά τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου είχε αποκαλύψει ότι ο γιος του έγραφε στον Εθνικό Κήρυκα με το ψευδώνυμο «Αριστοτέλης Ωνάσης». Με την ΕφΣΥΝ να σχολιάζει: «Μην αναζητήσετε κείμενα του «Αριστοτέλη Ωνάση» στον «Εθνικό Κήρυκα». Δεν υπάρχουν. Το πραγματικό ψευδώνυμο του Στέφανου Κασσελάκη στον Εθνικό Κήρυκα ήταν Αριστοτέλης Οικονόμου και άθελα του ο καημένος ο πατέρας του πρόδωσε τι σκεφτόταν όταν το επέλεγαν». Και συμπληρώνει: «Ο ''Αριστοτέλης Οικονόμου'' έγραφε τη στήλη ''Το χρώμα της Αγοράς''».

Τα παλιά άρθρα Κασσελάκη που ανέσυρε η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα σημεία από τα άρθρα του Κασσελάκη στα οποία μένει η Εφ.Συν είναι τρία:

Συγκεκριμένα αναφέρει η Εφ.Συν. πως «ο Κασσελάκης φοιτητής ζητά να εφαρμοστεί στην Ελλάδα το δόγμα του Ρέιγκαν και να ιδρυθούν ιδιωτικά Πανεπιστήμια (7.7.2007)»

Στο άρθρο εκείνο του 2007 που υπογράφει ο Στέφανος Κασσελάκης έγραφε συγκεκριμένα: «Η Ελλάδα χρειάζεται για μερικά χρόνια την οικονομική θεωρία στο πρότυπο του Ρέιγκαν (supply side). Πάνω απ' όλα όμως δεν πρέπει να υπονομεύσουμε το βασικότερο συγκριτικό μας πλεονέκτημα: Την εκπαίδευση. Αυτός και ο μόνος αυτός ο λόγος αρκεί για να επιτρέψουμε ιδιωτικά ελληνικά πανεπιστήμια». 

Το δεύτερο σημείο όπως αναφέρει η εφημερίδα είναι όταν ο Κασσελάκης επιχειρηματίας το 2012, σε άλλο φερόμενο δικό του άρθρο, θεωρεί λίγες τις απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων και εξαίρει τη μείωση του κατώτατου μισθού (18.2.2012). Στο απόκομμα που παρουσιάζει η Εφ.Συν. δεν εμφανίζεται το όνομα του αρθογράφου, υποστηρίζει ωστόσο ότι έχει γραφτεί από τον Στέφανο Κασσελάκη με το ψευδώνυμο Αριστοτέλης Οικονόμου. 

«Το σοβαρότερο είναι ότι όταν η συγκυβέρνηση Παπαδήμου (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ) απέλυε δημοσίους υπαλλήλους, ο Στέφανος Κασσελάκης διαφωνούσε, επειδή θεωρούσε μικρό τον αριθμό των απολυόμενων», γράφει η Εφ.Συν και παραθέτει το απόσπασμα από το φερόμενο παλαιότερο άρθρο Κασσελάκη που έγραφε: «Τα 15.000 άτομα που αποφάσισαν να απολύσουν από το Δημόσιο μέσα στο 2012 μού φαίνονται πάρα πολύ λίγα. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είχαν ήδη απολύσει πολύ περισσότερα άτομα και να επένδυαν τα χρήματα στη μείωση της φορολογίας'».

Και λίγο παρακάτω στο άρθρο αναφέρει ο Αριστοτέλης Οικονόμου, που κατά την Εφ.Συν είναι ο Στέφανος Κασσελάκης: «Πολλοί επίσης σχολίασαν τη μείωση στον ελάχιστο μισθό. Πρόκειται για άλλο ένα ευαίσθητο θέμα με ανθρώπινες πτυχές, καθώς σίγουρα πολύς κόσμος εξαρτάται από έναν τέτοιο μισθό. Και όμως, αυτό το επίπονο μέτρο πρέπει να θεωρηθεί θετικό επειδή όντως κάνει τη χώρα πιο ανταγωνίσιμη και συγχρόνως διατηρεί μικρές εταιρείες εν ζωή»