Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Έξεστι Συριζαίοις ασχημονείν

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δημοσίως εξύβρισε χυδαία τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ξανακτύπησε. 
Αυτή τη φορά με ακόμα μεγαλύτερη χυδαιότητα. Βέβαια, το κυρίαρχο στο νέο του κτύπημα δεν ήταν η χυδαιότητα αλλά η ανοησία, δείγμα του φανατισμού του. Αποτελεί το ζωντανό παράδειγμα του εκτσογλανισμού της πολιτικής ζωής, όρο που εισήγαγε με επιτυχία ο Β. Βενιζέλος καθώς δικαιώνεται συνεχώς από παρόμοιες συμπεριφορές.
Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι πως ο εν λόγω κύριος παραμένει στο κόμμα του. Ουδείς από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ... ενοχλήθηκε από τις πρωτοφανείς εκφράσεις του, ουδείς επιχείρησε να τον ανακαλέσει στην τάξη. Και ο ίδιος δεν τόλμησε καν να ψελλίσει το γνωστό «παρεξηγήθηκαν αυτά που είπα». Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησε ο καθ΄εξιν υβριστής. Υποθέτω πως θα είναι και υπερήφανος γι΄αυτά που είπε. Σύντροφοί του θα του είπαν «μπράβο μεγάλε, ωραία τους τα είπες».
Γιατί αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έγραφα πριν από λίγες ημέρες για την Αριστερά του Ηλιού και του Πασαλίδη, του Δρακόπουλου και του Λεντάκη. Και ένας καλός φίλος μου είπε πως η ριζοσπαστική Αριστερά δεν ξεπήδησε μέσα από τη μήτρα αυτής της Αριστεράς του διαλόγου και του πολιτισμού, αλλά ξεπήδησε μέσα από τις φωτιές και τους βανδαλισμούς του Δεκεμβρίου του 2008.
Αυτή είναι η γενέθλια ημέρα της. Εκεί έγινε η ώσμωση των δυνάμεων του μπάχαλου με τη γενιά των καταλήψεων της δεκαετίας του 90 και ξεπήδησε η ριζοσπαστική Αριστερά.
Συνεπώς, σε μια τέτοια παράταξη είναι λογικό να κυριαρχούν τύποι σαν τον συγκεκριμένο υβριστή. Τραμπούκοι και μικρόνοες. Άνθρωποι που αγνοούν στοιχειώδη πράγματα, όπως π.χ. τι πρεσβεύει η θεωρία της υπεροχής της Αρίας φυλής ή ποιες ήταν ιστορικά οι αρχές της Αριστεράς για την αριστεία, την ατομική διάκριση και πρόοδο.

Δεν είναι τυχαίο που σε αυτόν τον χώρο κυριαρχούν απίστευτα σκουπίδια που δηλώνουν καλλιτέχνες και το μόνο που γνωρίζουν είναι να βρίζουν και να χυδαιολογούν. Δεν είναι τυχαίο που ο ίδιος ο ηγέτης τους ζήτησε από τους οπαδούς του «να μετατρέψουν τα γηπεδικά συνθήματα σε πολιτικά που θα τρομάξουν το καθεστώς». Με άλλα λόγια προτείνει την πολιτικοποίηση του χουλιγκανισμού. «Το ψάρι βρωμά από το κεφάλι».
Ένας τέτοιος αρχηγός, με αυτές τις αντιλήψεις, πώς θα αποδοκιμάσει τις ασχήμιες ενός ευρωβουλευτή του; Δε θα κατανοήσει ποτέ πως κινούνται στον χώρο της απαξίας, γιατί αδυνατεί να συγκροτήσει στο μυαλό του ένα αξιακό σύστημα στο οποίο τέτοιες συμπεριφορές δε θα έχουν θέση. Κάτι παραπάνω ήξερε ο Πλάτωνας όταν έλεγε «όμοιος ομοίω αεί πελάζει», το οποίο ο θυμόσοφος λαός μας το είπε με δικά του λόγια: «Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι».

Κατά τα άλλα, έξεστι Συριζαίοις ασχημονείν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: