Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Θα παίξουμε πάλι την χώρα στα ζάρια

Ανάπτυξη 6,9%; 
Σίγουρα πρόκειται για παραπληροφόρηση της «χούντας του Μητσοτάκη». 
Διότι, ανάπτυξη, σύντροφοι και συντρόφισσες, είναι, ως γνωστόν, αυτό που έγινε στις μέρες του Αλέξη του Τσίπρα, όταν γύριζαν τους ανθρώπους ανάποδα στον δρόμο για να πέσουν τα ευρώ από τις τσέπες, για να φτιάξουν το περίφημο μαξιλάρι. Και να σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε ανάμεσα σε συμπληγάδες. Κάτω από άλλες συνθήκες θα τρίβαμε τα μάτια μας. Οπότε; Ανάπτυξη ή επιστροφή στο chicken game του Γιάνη;
Τα θέματα της οικονομίας δεν είναι το δυνατό σημείο του πολιτικού κόσμου. Γι αυτό... άλλωστε και η χώρα χρεοκόπησε. Επειδή οι άνθρωποι δεν είχαν την διάθεση να ασχοληθούν με τόσο … «πεζά» θέματα. Μετά τον Κώστα Σημίτη με την Οικονομία ασχολήθηκαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γι αυτό και υπήρξαν αποτελέσματα. Το 2015, όμως, ο ελληνικός λαός αποφάσισε ότι δεν του αρκούσε το αποτέλεσμα που έφερε η υπερπροσπάθεια Σαμαρά και πίστεψε τους ψεύτες που του έλεγαν ότι δεν ήταν ανάγκη να πληρώσουμε τους δανειστές μας και ότι δήθεν είχαν σχέδιο για να βγούμε από την κρίση κοροϊδεύοντας όλον τον πλανήτη. 
Θα κάνει ο ελληνικός λαός για δεύτερη φορά το ίδιο λάθος; 
Θα αγνοήσει την ουσιαστική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην οικονομία και θα παίξει το μέλλον της χώρας στα ζάρια;

Την πρώτη φορά υπήρχε μια δικαιολογία. Δεν ξέραμε! 
Κάποιοι νόμιζαν ότι όντως ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε κρυμμένη στην τσέπη του μια μαγική φόρμουλα για την παρασκευή ευρώ και δολαρίων. 
Πίστεψαν ότι η αριστερά είχε το ηθικό πλεονέκτημα και ότι θα κυβερνούσε με τρόπο δίκαιο, σαν να λέμε ότι ο Ιησούς θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με την πολιτική για να σώσει την Ελλάδα. 
Το τέλος της εποχής της αυταπάτης ήταν οδυνηρό για όλους. Και η αλήθεια είναι ότι με την βοήθεια των Θεών και των ισχυρών αυτού του κόσμου αποφύγαμε τα χειρότερα. Λίγο έλειψε να μείνουμε εκτός Ευρώπης και όλοι πλέον καταλαβαίνουμε τι θα σήμαινε αυτό σήμερα απέναντι στον αδηφάγο Ερντογάν.

Ο ελληνικός λαός θα βρεθεί σύντομα μπροστά στην κάλπη και θα πρέπει να αποφασίσει ποιο είναι το μέλλον που επιθυμεί. Την Ελλάδα της ανάπτυξης, που θα έχει πλούτο για να μοιράσει ή επιστροφή στην Ελλάδα της επαιτείας, όπως ήταν η Ελλάδα του 2015;


Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: