Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Οι στρατηγικές κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και το χαρτί της ισχυρής Ελλάδας

Στο γήπεδο της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας πολιτικής συνεχίζει να παίζει δυνατά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της στρατηγικής σύναψης ισχυρών συμμαχιών στην Ευρώπη και αλλού και ενίσχυσης της θέσης της χώρας στο διεθνές status quo.
Ο Πρωθυπουργός αφήνει την αντιπολίτευση να ξιφουλκεί μόνης της στην αρένα της τοξικότητας και της έντασης στο εσωτερικό και προχωρά με αποφασιστικότητα στα επόμενα βήματα με αέρα εξωστρέφειας και εθνικής... αυτοπεποίθησης, χαρακτηριστικά γνωρίσματα αναγκαία για να μπορέσει η χώρα να ανταποκριθεί στις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις και όχι μόνο της τρέχουσας περιόδου και του μέλλοντος.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Γαλλία και η συνάντηση με τον κ. Μακρόν
ήρθε να επιβεβαιώσει τις άριστες σχέσεις με έναν παραδοσιακό σύμμαχο που διατηρεί στενή συνεργασία με τη χώρα μας, σε διπλωματικό και αμυντικό επίπεδο, ενώ μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες για την επόμενη μέρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Είναι σημαντικό πως τα μηνύματα που εστάλησαν από τα Ηλύσια Πεδία είχαν πολλούς αποδέκτες και ήρθαν την ώρα, που ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την ακραία ρητορική και τις απειλές εναντίον της χώρας μας, βλέποντας αμήχανος την Ελλάδα να διαδραματίζει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στο ευρωπαϊκό status quo.

Από το ξεκίνημα της θητείας του στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε μια πολυσχιδή και υπερήφανη εξωτερική πολιτική, καταχωρώντας τη χώρα στη λίστα των ισχυρών της Ένωσης, μετά από μια μακρά περίοδο αναταράξεων λόγω των μνημονίων, αλλά και των λανθασμένων επιλογών της περιόδου 2015-19.

Την ίδια ώρα, η Αθήνα θωρακίζεται σε όλα τα επίπεδα και στον αμυντικό τομέα, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί η νευρικότητα στην απέναντι όχθη, αφού οι συσχετισμοί δυνάμεων έχουν πλέον ανατραπεί.


Μέσα σ΄ αυτό το διεθνές περιβάλλον, ο Πρωθυπουργός συνεχίζει τις στοχευμένες κινήσεις εκτός συνόρων, ακολουθώντας απαρέγκλιτα τη γραμμή της ισχυρής Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: