karta

Σταθερό είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και στην παράσταση νίκης, καθώς προηγείται με 56% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ.

karta

 Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί προβάδισμα με 39%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 31%.

karta

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται και στο ερώτημα «ποιος από τους επόμενους μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα θέματα οικονομίας;».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 36%, ο Αλέξης Τσίπρας 24%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 10% και «κανένας» 23%.

karta

 

Πρώτος στις προτιμήσεις έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο ερώτημα «ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας;».

Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 41%, έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα και 9% του Νίκου Ανδρουλάκη. Ένα 22% απαντά «κανένας».

karta

Ως προς το ερώτημα πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές το 46% απαντά το 2023, το 43% λέει μέσα στο 2022 και το 11% απαντά Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

karta

 

Για τα θέματα οικονομίας, συντριπτικό είναι το ποσοστό των πολιτών που δηλώνει ότι ανησυχεί. Το 83% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ανησυχούν «πολύ» (62%) και «αρκετά» (21%) για την οικονομική κατάσταση.

Ένα 8% απαντά ότι ανησυχεί «μέτρια» και μόλις ένα 4% απαντά ότι ανησυχεί «λίγο» (2%) ή «καθόλου» (2%).

Τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» στους πολίτες προκαλούν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος (38%), οι τιμές των καυσίμων (28%) και οι τιμές των τροφίμων (18%). Ένα 6% απαντά ότι ανησυχεί για το φυσικό αέριο.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, δύο στους τρεις πολίτες, το 66%, δηλώνει ότι ανησυχεί «πολύ» (40%) και «αρκετά» (26%) για την στάση της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά θέματα.

Το 17% απαντά ότι ανησυχεί «μέτρια», ενώ το 12% δηλώνει ότι ανησυχεί «λίγο» (7%) ή «καθόλου» (5%).

Σε προηγούμενη έρευνα του Νοεμβρίου 2021, το ποσοστό των πολιτών που ανησυχούσαν «πολύ» έφτανε το 34% και αυτών που ανησυχούσαν «αρκετά» έφτανε το 28%.