Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε 200 υπαίθρια πάρτυ, ενώ μεταδόθηκε ζωντανά η συναυλία αστέρων έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, την οποία η 96χρονη μονάρχης παρακολούθησε στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Νταϊάνα Ρος, Queen, Αλίσια Κις, Αντρέα Μποτσέλι, Duran Duran, Έλτον Τζον, Ροντ Στούαρτ και πλήθος ακόμη καλλιτεχνών τίμησαν τη βασίλισσα και ξεσήκωσαν το κοινό.

βρετανια

Η «έκπληξη»

Απρόσμενο χαρακτηρίζεται το σπαρταριστό σκετσάκι, όπου η βασίλισσα πίνει τσάι με τον αρκούδο Πάντιγκτον, πρωταγωνιστή των ομώνυμων ταινιών.

«Η καρδιά μου ήταν μαζί σας»

«Αισθάνομαι ταπεινά και έχω συγκινηθεί βαθιά που τόσοι πολλοί άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν το Πλατινένιο Ιωβηλαίο μου», διαμήνυσε η Ελισάβετ προσθέτοντας΅:

«Έχω εμπνευστεί από την καλοσύνη, τη χαρά και τη συγγένεια που ήταν τόσο εμφανής τις τελευταίες μέρες και ελπίζω αυτή η ανανεωμένη αίσθηση της συντροφικότητας να είναι αισθητή για πολλά χρόνια ακόμα».

Συγκινητικό φόρο τιμής στη βασίλισσα, απέτισε ο πρίγκιπας Κάρολος, αποκαλώντας την «μαμά».

«Ήσασταν εκεί για το έθνος σε δύσκολες στιγμές και μας φέρνετε κοντά για να γιορτάσουμε στιγμές περηφάνειας, χαράς και ευτυχίας», δήλωσε.

Η επίχρυση άμαξα των 250 ετών και το ολόγραμμα

Αν και απούσα, η βασίλισσα, το ολόγραμμά της Ελισάβετ να χαιρετά το κοινό ενθουσίασε με την βοήθεια της τεχνολογίας.

amaja

Η εντυπωσιακή επίχρυση άμαξα παρέλασε στους δρόμους του Λονδίνου, ενώ λίγοι θυμούνται την «φρικτή» διαδρομή με την ίδια άμαξα την ημέρα της στέψης της το 1953, όταν σε μια σπάνια εμφάνισή της σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ, αποσπάσματα του οποίου προβλήθηκαν στο BBC, εξέφρασε  δυσαρέσκεια για την έλλειψη άνεσης, κατηγορώντας τις δερμάτινες σούστες.

Μαγνήτισε όμως τη δημοσιότητα  ο 4χρονος πρίγκιπας Λούι με τα σκέρτσα του και την ανυπακοή του αφού δεν διστάζει ακόμα και να κλείσει το στόμα της μητέρας του Κέιτ.

nnn

Φορώντας κουστούμι και γραβάτα, όπως ο μπαμπάς του, ο οκτάχρονος πρίγκηπας Τζορζ, κυμάτιζε τη βρετανική σημαία και τραγουδούσε με ενθουσιασμό.