Μητσοτάκης: Το brand Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε. Ένας 12ετής κύκλος περιπέτειας για την Ελλάδα κλείνει» ανέφερε ο πρωθυπουργός, και εξήγησε:

«Την εποχή μας αλλάζουν πάρα πολλά, το βιώνουμε όλοι καθημερινά. Μέσα από την πανδημία γεννήθηκαν σημαντικές ευκαιρίες για την Ευρώπη και τη χώρα μας. Χωρίς την πανδημία δεν θα είχε συμφωνήσει η Ευρώπη σε ένα όργανο κοινού δανεισμού που μας ωφέλησε, κι αυτή ήταν μια τομή από την πανδημία.

Ο πόλεμος πριν έναν χρόνο φαινόταν αδιανόητος. Πέρα από την τραγικότητα της καταστροφής μιας χώρας από τη βάρβαρη επίθεση, τεράστιες επιπτώσεις υπάρχουν και στην αγορά ενέργειας και το φάσμα επισιτιστικής κρίσης. Είμαστε πια σε περιβάλλον πληθωρισμού, όμοιό του δεν έχουμε ξαναζήσει εδώ και 40 χρόνια.

Θα βιώσουμε ένα περιβάλλον απότομα αυξημένων επιτοκίων για να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός, αυτό θα μας επηρεάσει όλους. Παρά το ότι έχουμε το μεγαλύτερο χρέος, είμαστε σε καλύτερο σημείο από άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης χάρη στα μέτρα που ελήφθησαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά κι επειδή το "Brand" Ελλάδα έχει αλλάξει προς το καλύτερο, κάτι που έχει αντανάκλαση και στην επιχειρηματικότητα.

«Πάρα το γεγονός ότι έχουμε το μεγαλύτερο χρέος στην ευρωζώνη είμαστε συγκριτικά σε καλύτερη θέση από ότι άλλες χώρες του νότου, γιατί έχουμε χαμηλές ανάγκες αποπληρωμής χρέους, γιατί φροντίσαμε τα τελευταία χρόνια να δανειστούμε και να ενισχύσουμε το μαξιλάρι ρευστότητας το οποίο έχουμε και γιατί η εικόνα της χώρας και αυτό που αποκαλούμε brand Ελλάδα έχει αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο και αυτό αποτυπώνεται και στις αγορές χρήματος και στις αγορές κεφαλαίων και στις αναβαθμίσεις από τους επενδυτικούς οίκους και φυσικά έχει αντανάκλαση και στην επιχειρηματικότητα και στις επιχειρήσεις και στην άνεση με την οποία οι επιχειρήσεις προχωρούν και υλοποιούν επενδυτικά σχέδια» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

«Αν δεν πιστεύει κάποιος ότι η χώρα πάει προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν θα επενδύσει σε αυτή. Το "ρίσκο Ελλάδα" έχει μειωθεί σημαντικά. Για αυτό ατενίζουμε το μέλλον με συγκρατημένη αισιοδοξία», πρόσθεσε.