Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Μπαμπατζάν: Θέμα χρόνου να πέσει η Τουρκία στον λάκκο της χρεοκοπίας

Προειδοποίηση για την καταστροφική πορεία της τουρκικής οικονομίας, η οποία κινδυνεύει να πέσει στον λάκκο της χρεοκοπίας
όπως είπε χαρακτηριστικά, απηύθυνε ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν, πρώην υπουργός Οικονομίας και νυν πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Κόμματος της Δημοκρατίας και της Προόδου (Deva), Αλί Μπαμπατζάν
Ο ίδιος επισήμανε μάλιστα ότι η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε καλύτερη οικονομική κατάσταση...
Ο Μπαμπατζάν διετέλεσε εκτός από υπουργός Οικονομίας και υπουργός Εξωτερικών, καθώς και αναπληρωτής πρωθυπουργός στις κυβερνήσεις Ερντογάν. Το 2019 αποχώρησε από το AKP, επικαλούμενος «βαθιές διαφωνίες» ως προς την πορεία που ακολουθεί το κόμμα, και ίδρυσε το Deva.
Μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση, τόνισε ότι η Τουρκία «είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας» και κάλεσε την κυβέρνηση «να πράξει άμεσα το καθήκον της».
«Τα CDS που δείχνουν το ρίσκο της χρεοκοπίας έχουν φτάσει στις 836 μονάδες. Είναι σαν το ραντάρ του αεροσκάφους που λέει στον πιλότο πως απέναντι υπάρχει ένα βουνό και αν δεν αλλάξει το αεροσκάφος πορεία θα πέσει πάνω του. Η Τουρκία πάει για συντριβή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο Μπαμπατζάν υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα στην κρίση του 2008 – 2009 είχε χρεοκοπήσει» και πρόσθεσε ότι σήμερα τα CDS της είναι κάτω από τις 200 μονάδες και τα δικά μας είναι στις 836 μονάδες. «Χρεοκοπία σημαίνει συνολική κατάρρευση της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος… Σημαίνει χάος», προειδοποίησε ο Μπαμπατζάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: