«Η κυβέρνηση έκανε πράξη το πρόγραμμα για το οποίο εκλέχθηκε και αποπλήρωσε δύο χρόνια νωρίτερα τα τελευταία της δάνεια στο ΔΝΤ, ενώ μόλις χθες το Eurogroup εισηγήθηκε την έξοδο της χώρας μας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία κάναμε πράξη το πρόγραμμα μας, μειώσαμε φόρους φέραμε επενδύσεις. Στηρίζουμε την κοινωνία με στοχευμένες παρεμβάσεις και μέτρα. Τίποτα δεν ήταν εύκολο και αυτονόητο. Αντιτάξαμε τον στιβαρό λογισμό στον εύηχο λαϊκισμό, και τις δύσκολες πράξεις στα εύκολα λόγια. Εάν επιμένω στη μάχη κατά της δημαγωγίας είναι γιατί εκεί βρίσκεται το σύνορο της προόδου και της συντήρησης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα το 2020 στον Έβρο αμύνθηκε, προστάτεψε τα σύνορά της, που είναι ταυτόχρονα και τα σύνορα της Ευρώπης» είπε ο πρωθυπουργός.

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι η παράταξη των μεγάλων στόχων για το καλό του κυπριακού λαού» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, εκθειάζοντας τόσο τον Γλαύκο Κληρίδη, ιδρυτή του κόμματος, αλλά και τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Ανασταδιάδη όσο και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
«Δεν νοείται λύση του Κυπριακού χωρίς κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων, και χωρίς την πλήρη απόσυρση των παράνομων τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο», επισήμανε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Μεγαλόνησο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων και της Επιτροπής Κατεχομένων Κοινοτήτων Κύπρου.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε εκ νέου η αταλάντευτη προσήλωση της Ελλάδας στον στόχο μιας αμοιβαία αποδεκτής επίλυσης του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.