Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Α. Τσίπρας: κάποιος να τον προστατέψει!

«Αφού η κ. Μενδώνη έριξε τσιμέντο στην Ακρόπολη, τώρα θέλει να βάλει και μαρμάρινη επιγραφή με το όνομα της σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς»
Αυτά έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο τέως πρωθυπουργός Α. Τσίπρας.
Νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα στην συνεργασία των τρολ του ΣΥΡΙΖΑ με την κεντρική καθοδήγηση τους. Διαφορετικά δεν εξηγείται το γεγονός ότι ο Α. Τσίπρας πίστεψε με τέτοια ευκολία μια ψευδή... είδηση που κατασκεύασαν οι κομματικοί υπάλληλοι των 0.60 ανά σχόλιο. Έπεσε αυτός στην παγίδα που έστησαν τα τρολ της Κουμουνδούρου στην κυβέρνηση, καθώς ποτέ δεν υπήρξε σκέψη να αναγραφεί, σε μαρμάρινη πλάκα, το όνομα της υπουργού. Κάποιος δεν βρέθηκε να του πει πως αυτά τα γράφουμε εμείς και να μην τα πιστεύει;

Μέσα σε λίγες ημέρες εκτέθηκε διπλά ο Α. Τσίπρας. Την πρώτη φορά με την δήθεν συμμετοχή της SIEMENS στον διαγωνισμό για τα self test και την δεύτερη φόρα, τώρα, με την επιγραφή της κ. Μενδώνη.
Επειδή πάντα αντιμετώπιζα τον Α. Τσίπρα με βαθιά ανθρώπινη συμπάθεια, θα δεχθώ πως τα σχόλια στον λογαριασμό του τα γράφουν συνεργάτες του. Και μπορεί μάλιστα να είναι οι ίδιοι που διακινούν και τις fake ειδήσεις. Αυτό δεν αναιρεί τις ευθύνες του και κυρίως δεν επανορθώνει το οποιοδήποτε κύρος τού έχει απομείνει. Οι πολίτες διαβάζουν και μαθαίνουν πως αυτός έκανε αυτά τα ατυχέστατα και κυρίως ανυπόστατα σχόλια.
Θα ξαναζητήσει συγγνώμη;

Για να πάω την κουβέντα λίγο πιο πίσω στον χρόνο, να υπενθυμίσω στον αναγνώστη πως τον Νοέμβριο του 2020, ενώ το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρισκόταν σε πλήρη ανάπτυξη, ο Α. Τσίπρας είχε δηλώσει πως εμβόλιο δεν υπάρχει, υπό την έννοια να μην κάνει προγραμματισμό η κυβέρνηση με βάση τους μελλοντικούς εμβολιασμούς. Τελικά τα εμβόλια παρασκευάσθηκαν και ήρθαν και στην πατρίδα μας.
Το επόμενο αντιπολιτευτικό βήμα του ήταν να δηλώσει πως θεωρεί τον στόχο των 25.000 ημερήσιων εμβολιασμών που είχε θέσει η κυβέρνηση, αδύνατο να επιτευχθεί. Προχθές είχαμε 52.000 εμβολιασμούς σε μια μέρα. Και τι είπε ο αθεόφοβος; Είπε πως δεν είναι ικανοποιημένος από τον ρυθμό των εμβολιασμών.
Να υπενθυμίσω πως και η κ. Ε. Ακρίτα παραδέχθηκε δημοσίως την άψογη οργάνωση όλης της σχετικής διαδικασίας με αφορμή τον εμβολιασμό της μητέρας της.

Ευθύς εξ αρχής ο Α. Τσίπρας και οι συνεργάτες του επένδυσαν μικρόψυχα στην πανδημία. Και όσο βλέπουν ότι η επένδυση τους δεν αποφέρει τα αναμενόμενα κέρδη, τόσο παραλογίζονται ασκώντας αντιπολίτευση Φουρθιώτη και fake news.
To γεγονός πως ένας τέως πρωθυπουργός υιοθετεί μέσα σε λίγες ημέρες, άκριτα, δύο ψευδείς ειδήσεις που διακίνησαν οι συνεργάτες του, φανερώνει την απόγνωση του. Δεν του πέρασε από το μυαλό ότι ήταν κατασκευασμένες, γιατί δεν ήθελε να το πιστέψει. Υποθέτω, ότι αν έκανε ένα στοιχειώδη έλεγχο ή αν περίμενε λίγο, θα διαπίστωνε πόσο λανθασμένη ήταν η πληροφόρηση του, κι έτσι εκτέθηκε.
Έχω γράψει παλιότερα, πως στην εποχή του διαδικτύου τίποτα δεν μπορεί να παραμείνει κρυφό. Η αλήθεια θα επαληθευθεί και το ψέμα θα αποκαλυφθεί. Όπως έγινε με την SIEMENS και την κ. Μενδώνη.
Τελικά νομίζω πως σχεδόν όλοι οι πρωθυπουργοί των κρατών της ΕΕ θα ζηλεύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί έχει πολιτικό αντίπαλο του τον Α. Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: