Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Σηκώνεται το πέπλο στην «υπόθεση Καλογρίτσα»

Ελήλυθεν η ώρα ίνα αποδειχθεί η αλήθεια. 
Πρεμιέρα σήμερα στη Βουλή της Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων του Νίκου Παππά, στους χειρισμούς του κατά τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.
Η υπόθεση είναι δεδομένο ότι θα φορτίσει την πολιτική ζωή, καθώς η διερεύνησή της αναμένεται να αποτελέσει διεισδυτική τομή και να φωτίσει την νοοτροπία, την ηθική, τις πολιτικές απόψεις με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να αγκιστρωθεί στην εξουσία.
Είναι η πρώτη υπόθεση, 20 μήνες μετά τις εκλογές, όπου... η πολιτική θα ξεφύγει από το κουτσομπολιό, την ιλαρότητα και τη μικροπρέπεια, στην οποία έχει εθιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταία παραδείγματα τα ανύπαρκτα self test της Siemens αλλά και η ενασχόληση κοτζάμ πρώην Πρωθυπουργού για το εάν θα έμπαινε το όνομα της Μενδώνη στην πλακέτα που θα έγραφε το όνομα του χορηγού των έργων για τον ανελκυστήρα και τις διαδρομές ΑΜΕΑ στην Ακρόπολη. Η σύμβαση όντως το προέβλεπε, αλλά τελικά δεν ανεγράφη, παρά μόνο ο χορηγός, το Ίδρυμα Ωνάση.
Αλλά και να είχε γραφτεί, ήταν άραγε τόσο ουσιώδες, ώστε ένας πρώην Πρωθυπουργός, να συμπεριφέρεται ως troll του διαδικτύου και να γράφει: «Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο. Δυστυχώς όμως είναι αλήθεια». Και στη συνέχεια το χειροτερεύει: «Αφού η κα Μενδώνη έριξε τσιμέντο στην Ακρόπολη» κλπ.
Οι διαστρώσεις των διαδρομών για τα καροτσάκια των ΑΜΕΑ, ο ατέλειωτος χρόνος που έχουν αφιερώσει αρχαιολόγοι και αρχιτέκτονες στην υπηρεσία και προστασία της Ακρόπολης, η θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ, η επεξηγηματική δημόσια επιστολή του κατ΄ εξοχήν ειδικού για το μνημείο καθηγητή Μανόλη Κορρέ, μεταφράστηκαν για τον τέταρτο πολιτειακό παράγοντα της χώρας ως «τσιμέντωμα της Ακρόπολης»!
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλληλεπίδραση με την τεκμηριωμένη γνώση και την εξειδικευμένη επιστήμη, που απαιτεί ο ρόλος του ως αξιωματική αντιπολίτευση. Έχει με τα troll του διαδικτύου. Τα τροφοδοτεί και ανατροφοδοτείται από αυτά, σε μια πολιτική συμπεριφορά σπειρωειδούς εκπίπτουσας φτήνιας. Γιατί το κάνει; Άγνωστο. Ίσως γιατί αυτό μπορεί.

Ως σήμερα αντιπολιτευόταν τις δευτερεύουσες αστοχίες της κυβέρνησης, τις διαθλούσε υπό τον υστερισμό του διαδικτύου, και πολιτευόταν «ρέμπελα». 
Μπορεί να ήταν αστοχία το γεύμα της Ικαρίας (αν και κατά προσωπική άποψη όχι, κάπου έπρεπε να φάνε οι επισκέπτες, που ούτως ή άλλως επέβαιναν του ιδίου ελικοπτέρου). Αλλά να ονομάζεται «κορονοπάρτι» το μεσημεριανό φαγητό του πρωθυπουργικού κλιμακίου, ήταν αντιπολιτευτικός ευτελισμός.
Μπορεί όντως να έχει κάποιες παράξενες σκιές η υπόθεση του «λαμέ» παρουσιαστή Φουρθιώτη και θα έπρεπε να δοθούν περαιτέρω διευκρινήσεις εκ μέρους του υπουργείου ΠροΠο. Αλλά σκάνδαλο δεν υπήρξε αφ΄ ης στιγμής ο Βρούτσης του απέκοψε την δαψιλή χορηγία. Που είναι το θέμα ώστε να υποβάλουν ερώτηση 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Πάντως, από τούδε η πολιτική αντιπαράθεση αφήνει την κουτσομπολίστικη πλευρά της και εισέρχεται στα βαθιά. Πάλι θα κινηθεί σε σκοτεινούς διαδρόμους και μυστικοπαθείς συμπεριφορές, αλλά ελπίζεται να αναδειχτούν στο άπλετο φως.

Δεν προλέγουμε καθώς δε δικαιούμαστε να υιοθετήσουμε τις καταγγελίες, αλλά από τα μέχρι τώρα γνωστά φαίνεται ότι η παρέα της «δρακογενιάς» δεν είχε κληρονομήσει μόνο την έπαρση του «απόλυτου δίκιου» με την οποία βαυκαλίζεται η Αριστερά.
Κληρονόμησαν και πεπαλαιωμένες απόψεις για τον έλεγχο των μαζών («Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, αφού υπάρχει η τηλεόραση»), και ακόμη χειρότερα, εξοβελισμένες πλέον συνωμοσιολογικές πρακτικές την Αριστεράς του μακρινού χθες .

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να διερμηνεύσει ως πολιτική δίωξη τη διερεύνηση των πεπραγμένων του Νίκου Παππά. Θα αντεπιτεθεί με αφηνιασμένη δριμύτητα, και θα πολώσει το κλίμα με στόχο τη διχαστική όξυνση (ο ορισμός Πολάκη στην επιτροπή είναι σηματωρός).
Αλλαι όμως αι βουλαί των υπό διερεύνηση, άλλα τα τεκμήρια πρεσβεύουν. Υπάρχουν οι μάρτυρες, τα mail που αντήλλαξαν οι εμπλεκόμενοι, και οι λογαριασμοί μέσω των οποίων διακινήθηκε το επίμαχο ποσό, ως τον τελικό του αποδέκτη. Ο κύβος ερρίφθη και πλέον δεν μπορεί να σημαδευτεί.

Αρχίζει μια υπόθεση που θα έχει στοιχεία θρίλερ, και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού: Μυστικά ραντεβού, υπόγειες συνεργασίες, περίεργες διασταυρώσεις αλλοτρίων προσώπων, πρόσωπα μυθικού πλούτου και αδιευκρίνιστων στοχεύσεων. Και στο βάθος ο λαός ως αντικείμενο χειραγώγησης. Το έργο θα έχει ενδιαφέρον

Δεν υπάρχουν σχόλια: