Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Δολοφονία Καραϊβάζ: Συμβόλαιο θανάτου «βλέπουν» οι Αρχές – Τέσσερις οι αυτόπτες μάρτυρες

Σοκ στο πανελλήνιο αλλά και τον δημοσιογραφικό κόσμο προκάλεσε η εν ψυχρώ δολοφονία του βετεράνου αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ το μεσημέρι της Παρασκευής, κοντά στο σπίτι του στον Άλιμο.
Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε καταγωγή από την Δράμα.
Οι εντολείς και οι ενοικιαζόμενοι εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου που υπογράφηκε σε βάρος του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, αναζητούνται από τους αξιωματικούς του... Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, σε υποθέσεις που είχε ασχοληθεί και ερευνούσε.
Οι δράστες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αυτοπτών, ήταν δύο και κινήθηκαν με ένα σκούτερ. 
Ο συνεπιβάτης πυροβόλησε τον δημοσιογράφο πιθανότατα με εννιάρι πιστόλι, το οποίο πιθανολογείται πως έφερε και σιγαστήρα, μόλις είχε ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου του, για να κατέβει και να πάει στο σπίτι του. Ένας εκ των δραστών σύμφωνα με μαρτυρίες φόραγε μπουφάν παραλλαγής.



Οι δολοφόνοι εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο με έξι σφαίρες, ενώ ενδεικτικό των προθέσεών τους ήταν το γεγονός ότι δίπλα στο άψυχο σώμα του Καραϊβάζ βρέθηκαν πάνω από δέκα κάλυκες. Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο Alpha, επικαλούμενος μαρτυρίες, οι δράστες του έδωσαν και χαριστική βολή.
Τα αποτελέσματα της βαλιστικής εξέτασης θα δείξουν αν το όπλο με το οποίο οι δράστες εκτέλεσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ, είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.


Το πτώμα του δημοσιογράφου εντοπίστηκε μπρούμυτα. Το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση από την οδό Άννινου στις 14.28. Κινητή ιατρική μονάδα ήταν στο σημείο επτά λεπτά αργότερα, στις 14.35. Ο χώρος είχε αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις και επιτράπηκε η είσοδος στον γιατρό του ΕΚΑΒ, ο οποίος και διαπίστωσε τον θάνατο του δημοσιογράφου.

Καλοστημένη ενέδρα

Σύμφωνα με αξιωματικούς ήταν μία καλοστημένη ενέδρα καθώς οι δράστες φαίνεται να είχαν μελετήσει προσεκτικά όλες τους τις κινήσεις τους. Τον περίμεναν κάτω από το σπίτι του και φαίνεται πως ήξεραν πολύ καλά το πρόγραμμά του.
Στο σημείο έσπευσαν αξιωματικοί του τμήματος της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών ενώ γίνονται εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και άμεσης δράσης.


Ηδή, αστυνομικοί συλλέγουν πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, ενώ αναζητούν και υλικό από κάμερες ασφαλείας.
Παράλληλα στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνει και το κομμάτι που αφορά στη δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.
Πάντως, όπως διευκρινίστηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο Γιώργος Καραϊβάζ, δεν είχε αναφέρει ποτέ στην Αστυνομία απειλές σε βάρος του, ούτε είχε ζητήσει αστυνομική προστασία.
Νωρίτερα, το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ για να ερευνηθεί, ενώ σφαίρες έχουν χτυπήσει και το όχημα.


Ο κ. Καραϊβάζ συνεργαζόταν τον τελευταίο καιρό με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR και με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Ήταν διαχειριστής της ιστοσελίδα bloko.gr. Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν από τους παλαιότερους αστυνομικούς συντάκτες, με πορεία δεκαετιών στο χώρο και αφήνει πίσω του ένα παιδί, μόλις 19 ετών. Υπήρξε μάλιστα επικεφαλής του αστυνομικού ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τέσσερις υπάλληλοι του δήμου Αλίμου ήταν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του δημοσιογράφου. Οι τέσσερις υπάλληλοι που βρίσκονταν στο σημείο για να κλαδέψουν δέντρα, κατέθεσαν στην αστυνομία πως είδαν δύο άτομα με στρατιωτικού τύπου μπουφάν και ταυτόχρονα υποστήριξαν πως ήταν αδύνατο να συγκρατήσουν περισσότερα χαρακτηριστικά και αυτό γιατί με το που ολοκληρώθηκαν οι πυροβολισμοί έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: