Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Ο Τσίπρας χάνει τον έλεγχο - Δυσοίωνο μέλλον για τον ΣΥΡΙΖΑ

Καθημερινό φαινόμενο αποτελεί το τελευταίο διάστημα το κλίμα εσωστρέφειας και έντονων εσωκομματικών συγκρούσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 
Στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυξάνονται πλέον τα κρούσματα τύπου Κράμερ εναντίον Κράμερ με τον Αλέξη Τσίπρα ανήμπορο να διαχειριστεί το σημερινό χαμηλό βαρομετρικό στο ίδιο του το κόμμα και με τα προσωπικά του λάθη να... διαδέχονται το ένα το άλλο.
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων τρομάζουν την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου, ενώ πολλά στελέχη που ανήκουν στη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση παρακολουθούν εμβρόντητα τις στρατηγικές επιλογές του αρχηγού τους, ο οποίος αντί να προβάλλει ένα συγκροτημένο σχέδιο αποδομώντας τις κυβερνητικές επιλογές, επιχειρεί με παρεμβάσεις καφενειακού τύπου να επενδύσει στην δυσαρέσκεια και στην κούραση των πολιτών.

Παρ’ όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ακολουθώντας κινήσεις και πρωτοβουλίες που έχουν κοινό παρονομαστή το λαϊκισμό, την ένταση και τις αγκυλώσεις, οι οποίες απέχουν πολύ από κάθε έννοια σοβαρής στρατηγικής προσέγγισης μιας κρίσης από ένα κόμμα που υποτίθεται ότι διαχειρίζεται την επιστροφή του στην εξουσία.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας καταγράφηκε η απουσία αλληλεγγύης και ελέγχου της τρέχουσας κατάστασης ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος εγκάλεσε συντρόφους του που κοιτάνε την πάρτη τους και δεν επιστρέφουν στο κόμμα μέρος της βουλευτικής τους αποζημίωσης, όπως προβλέπεται από το σχετικό κανονισμό.
Υπό αυτές τις συνθήκες, ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται κατά 12 περίπου ποσοστιαίες μονάδες της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις και το μέλλον, αν δεν αλλάξει κάτι συνταρακτικά προβλέπεται δυσοίωνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: