Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Το «αντικαραντινικό» κίνημα και τα trolls του διαδικτύου. Η φάρσα με τα δυο πλοκάμια

Κάποτε στα επαναστατημένα μεταπολιτευτικά πανεπιστήμια κάναμε πλάκα λέγοντας ότι «η επανάσταση θα ξεκινήσει μετά τις 12 το μεσημέρι για να μπορέσουν να ξυπνήσουν οι φοιτητές και να την κάνουν»
Υπήρχαν βέβαια και οι νουνεχείς που ξέροντας τι καλομαθημένα κουμάσια αποτελούσαν το φοιτηταριό και πόσο τζούφιος ήταν ο επαναστατισμός τους, έλεγαν ότι «η επανάσταση πρέπει να χει τελειώσει ως τις 12, διότι μετά θα ξυπνήσουν οι φοιτητές και θα τη χαλάσουν».
Ωραίες ιστορίες απ’ τα παλιά, θα πείτε, αλλά η... ιστορία είναι τελικά υποχρεωμένη να επαναλαμβάνεται μία φορά στις δέκα σαν τραγωδία και εννιά φορές σαν φάρσα. Αυτό τον καιρό, λοιπόν, ζούμε μιαν ακόμα εκδοχή της φάρσας του 2012-15, με δυο πλοκάμια μάλιστα, μήπως και το ένα δεν είναι αρκετό για να γελοιοποιηθούν οι πρωταγωνιστές της.

Το ένα πλοκάμι ή η μία όψη του νομίσματος είναι η απόπειρα να φτιαχτεί «αντικαραντινικό» κίνημα. 
Κατά βάση νεολαιίστικο το βλέπουν οι εμπνευστές και καθοδηγητές του, σα να λέμε ότι μπαίνουν μπροστά οι πιτσιρικάδες, τα τσικό, οι φοιτητές (που περιγράφω και στον πρόλογο), οι ΕΠΟΝίτες του κινήματος βρε αδερφέ. Αυτοί σήμερα προτάσσουν τα γυμνά στήθη τους απέναντι στις σιδερόφρακτες λεγεώνες των κυβερνητικών «καραντινάκηδων».
Το άλλο πλοκάμι είναι μια άνευ προηγουμένου επέλαση των trolls εναντίον οποιουδήποτε αποτολμήσει να διατυπώσει λόγο αντίθετο με τα παραμύθια που σερβίρουν. 
Μιλάμε για μια απροκάλυπτη και μαζική στοχοποίηση κάθε φωνής που πατάει στη λογική και κάθε άποψης που δεν υιοθετεί ολοκληρωτικά την ΣΥΡΙΖΑϊκή επιχειρηματολογία. Έχουμε να κάνουμε με απόπειρα κανονικού πογκρόμ, φασιστικού ως το μεδούλι του και τόσο δηλητηριασμένου που θα άφηνε έκπληκτο ακόμα και φίδι.

Το «πακετάκι» αυτό σερβίρεται τούτο τον καιρό. 
Μίσος και αντικαραντινική εξέγερση σε μία συσκευασία. 
Και θαρρούν οι ανόητοι πως το 2021 είναι 2012, με τους αγανακτισμένους και τους καταλόγους προγραφών να μονοπωλούν το παιχνίδι και να καθορίζουν την πολιτικοκοινωνική συμπεριφορά του κόσμου. 
Κούνια που του κούναγε, αυτό λέω μόνο. 
Θα γελάσουμε αυτή την φορά, δεν θα κάτσουμε απαθείς να κλαίμε σαν την προηγούμενη, έκπληκτοι από την έλλειψη πολιτικού πολιτισμού εκείνων που στα καλά καθούμενα επέδραμαν εναντίον μας. 
Πλέον, οι λογικοί τούτης της χώρας ξέρουν να αντισταθούν στην αθλιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: