Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Με... αέρα Κούβας η απόφαση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα εμβόλια και ο «πολλακισμός» καλά κρατεί

Τρεισήμισι σελίδες ανακοίνωση/απόφαση εξέδωσε, μετά τη συνεδρίαση του, το Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να αποδείξει την απεριόριστη αξία της σιωπής. 
Τρεισήμισι σελίδες για να περιγράψει μια πραγματικότητα που υπάρχει μόνο στη φαντασία των συντακτών της και όσων την διαμόρφωσαν ως πολιτική πρόταση, μια εικόνα της καθημερινότητας που απέχει μίλια από όσα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το διάστημα επικοινωνεί θετική ή αποφεύγει να καταδικάσει για μερικούς πολύ γνωστούς λόγους.
Η απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πανδημία, τον εμβολιασμό και τις καλές πρακτικές που απαιτούνται για... να αντιμετωπιστεί το τέταρτο κύμα (η μετάλλαξη Δέλτα) αποπνέει, από τις πρώτες κιόλας αράδες, της, αριστερή πολιτική μούχλα, ιδεοληπτική εμμονή ( ζήτω η σοσιαλιστική και πρωτοπόρα Κούβα), προφανή διάθεση να στρογγυλευτούν, με το ελάχιστο κόστος, οι επίσημοι και ανεπίσημοι «πολλακισμοί» που ταλαιπωρούν την Κουμουνδούρου (ανεπίσημα είναι η επίσημη γραμμή) και ένα «δια ταύτα» από εκείνα τα «τρία πουλάκια κάθονταν» της κλασσικής αριστερής παράδοσης ανάλογων αποφάσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμασάει σε περισσότερες από χίλιες λέξεις όλα τα παλιά και δοκιμασμένα τσιτάτα « για την ανάγκη να στηριχτεί και να ενισχυθεί το ΕΣΥ, μαζί του να αναβαθμιστεί η πρωτοβάθμια υγεία, να γίνουν προσλήψεις και να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του», εκτιμώντας πως απευθύνεται σε λωτοφάγους.
Την ίδια ώρα είναι γνωστό και στον τελευταίο πολίτη πως η κυβέρνηση έχει ενισχύσει σημαντικά το ΕΣΥ, έχει προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων, στην διαμόρφωση εκατοντάδων ΜΕΘ, στην πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, στην σημαντική αύξηση των κονδυλίων για τα θέματα υγείας.

Για τον Τσίπρα και την παρέα του τίποτε από όλα αυτά δεν έχει συμβεί, η αριστερή αξιωματική προσέγγιση της πραγματικότητας με τους δικούς τους όρους είναι η μόνη αποδεκτή, όπου οι αριθμοί δεν ευνοούν αντιμετωπίζονται με γενικότητες και όπου ευνοούν αποθεώνονται, όπως συμβαίνει με το ποσοστό των ανεμβολίαστων πολιτών, για χάρη των οποίων ο Τσίπρας θυμάται τα ανθρώπινα και συνταγματικά δικαιώματα και υπερασπίζεται σθεναρά την εγκληματική αξίωση τους να μην εμβολιάζονται, χωρίς κανένα προσωπικό ή επαγγελματικό κόστος.
Δεν διστάζει, δε, να προτείνει να συνεχίζεται η δωρεάν διανομή τεστ στους ανεμβολίαστους προφανώς για να συνεχίζουν να κάνουν την πλάκα τους με τον ακραίο αριστερόστροφο δικαιωματισμό τους σε βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας και να καταθέτουν και απαιτήσεις ίσης αντιμετώπισης τους.
Κλείνει το μάτι στον γενικευμένο εμβολιασμό του πληθυσμού και ανακοινώνει πως θα λάβει σύντομα δημόσιες πρωτοβουλίες επ’ αυτού και την ίδια, ακριβώς, ώρα διακινεί, στην ίδια απόφαση, την άρνηση του να υπερασπιστεί την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τον γενικό πληθυσμό και δηλώνει αντίθετος με τις διοικητικές επιπτώσεις σε βάρος των ανεμβολίαστων υγειονομικών επιλέγοντας «ποινές» όπως η μετάθεση τους σε άλλες υπηρεσίες που δεν θα έρχονται σε επαφή με τον κόσμο.
Ζητάει μέτρα για τους χώρους εργασίας, τα μέσα μεταφοράς και τις σχολικές αίθουσες όταν γνωρίζει άριστα πως οι πρακτικές δυνατότητες σημαντικών βελτιώσεων είναι ελάχιστες, έχουν ήδη εξαντληθεί και πως μόνο μέσω του εμβολιασμού αυτοί οι χώροι μπορούν να καταστούν ασφαλείς.
Για να μη αναγκαστεί να εξοβελίσει από την οπτική του τον «πολλακισμό» που ο ίδιος εξέθρεψε και εκτρέφει ακόμη περιλαμβάνει σε απόφαση του κόμματος του τις παρανοϊκές αναφορές του Κρητικού επικεφαλής των ομάδων ιδεολογικής κρούσης του κόμματος για τα φαρμακευτικά σκευάσματα που μπορούν στις ΜΕΘ να σώσουν ζωές, ενώ γνωρίζει πως όσα υπάρχουν και είναι επιστημονικά αποδεκτά χρησιμοποιούνται και πως όσα θα προκύψουν στην πορεία θα χρησιμοποιηθούν, αφού πρώτα αγοραστούν, η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής και γνωστή.
Βεβαίως, αν και πολύ θα το ήθελε ο κ. Τσίπρας δεν κατάφερε να περιλάβει στην απόφαση τις προτροπές του κ Πολλάκη στον Άδωνι Γεωργιάδη να χρησιμοποιήσει το φάρμακο IVERMECTIN ( ενδείκνυται για αγελάδες και άλογα), βλέπετε έχει και η παράνοια τα όρια της, κάποιοι από το Πολιτικό Κέντρο φρόντισαν και τα έβαλαν για να μην γίνουν εντελώς ρεζίλι και γελάνε και τα παχνιά μαζί τους.

Η διπλή μάχη που ο κ. Τσίπρας υπερήφανος δηλώνει στην απόφαση του Πολιτικού Κέντρου ότι έχει μπροστά του δεν είναι απέναντι στην πανδημία και στην κυβερνητική πολιτική. Δεν μπορεί να είναι αυτή η διπλή μάχη επειδή ήδη την έχει δώσει πολλάκις και έχει χάσει όλες τι φορές πανηγυρικά. 
Για το λόγο αυτό, άλλωστε, την έχει κατευθύνει, πλέον, απέναντι στον Βελόπουλο και την έχει περιορίσει σε μάχη για την ηγεσία του κινήματος κατά του εμβολιασμού.
Άλλη είναι η δική του διπλή μάχη. 
Αυτή, κόντρα στην παραδοσιακή αριστερή ιδεοληψία και εμμονή που αποθεώνει σε μια κομματική απόφαση την «πρωτοπόρο Κούβα» και στην αδήριτη ανάγκη να ξεκινήσει να φοιτά στην πρώτη του (πολιτικού) δημοτικού για να μάθει την αντιπολιτευτική «αλφαβήτα» και να μην γελάει και το παρδαλό ερίφιο με όσα λέει κατά καιρούς ή κάνει.
Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του συνεχίζουν «αήττητοι» να εγκληματούν σε βάρος της αριστεράς (λίγο το κακό, ας πρόσεχαν όσοι τους ακολουθούν) και, την ίδια ώρα, να υποκινούν ή να καλύπτουν κοινωνικές αντιδράσεις ειδικών ομάδων του πληθυσμού που τις διακρίνει μια δυσκολία επαφής με την πραγματικότητα και έλκονται από θεωρίες συνομωσίας και άλλες ιδεοληπτικές «ψέκες».
Συνεχίζουν να υπερασπίζονται ένα εγκληματικό δικαιωματισμό, να τσαλαβουτάνε στα απόνερα της συνομωσιολογίας και να χαϊδεύουν τα αυτιά των κάθε λογής νταβατζήδων, που η αριστερά στη διαδρομή της εγκατέστησε στο σβέρκο της ελληνικής κοινωνίας.

Το λογαριασμό θα τον εισπράξουν νωρίς – νωρίς τον Σεπτέμβριο!!!


Του Χρήστου Υφαντή


Δεν υπάρχουν σχόλια: