Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Μπάιντεν σε ISIS για την επίθεση στη Καμπούλ – Θα σας κυνηγήσουμε και θα σας κάνουμε να το πληρώσετε - Το Διάγγελμα

Θα επιχειρήσουμε στοχευμένα απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος τη στιγμή που εμείς που θα επιλέξουμε. Δεν μας πτοεί, ούτε θα μας αποτρέψει η τρομοκρατία
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέφερε ότι ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, την οποία χαρακτήρισε ευάλωτη. Οι Αμερικανοί στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους είναι ήρωες που πέθαναν στο καθήκον για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να φύγουν σε μια πρωτοφανή επιχείρηση που εξελίσσεται στην Καμπούλ...
«Όποιος θέλει το κακό της Αμερικής θα πρέπει να ξέρει ότι δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε, θα σας κυνηγήσουμε και θα σας κάνουμε να το πληρώσετε».

Στοχευμένη επίθεση εναντίον του ISIS σε χρόνο που θα επιλέξουμε

«Θα επιχειρήσουμε στοχευμένα απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος τη στιγμή που εμείς που θα επιλέξουμε. Δεν μας πτοεί, ούτε θα μας αποτρέψει η τρομοκρατία», ανέφερε.
Σε σχέση με τους Ταλιμπάν, ο πρόεδρος Μπάιντεν ανέφερε πως αυτήν τη στιγμή συνεργάζονται για την εκκένωση του αεροδρομίου της Καμπούλ.  Τους ζητήθηκε να ανοίξουν την περίμετρο γύρω από το αεροδρόμιο και να ελέγχουν αυτούς που περνούν. Δεν πρόκειται για ζήτημα εμπιστοσύνης, αλλά για ζήτημα αμοιβαίου συμφέροντος, δήλωσε. Και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή κάποιο στοιχείο που να συνδέει τους Ταλιμπάν με την επίθεση.
Σε σχέση με την επιχείρηση εκκένωσης ανέφερε πως θα συνεχιστεί κανονικά και θα σώσουν τους Αμερικανούς πολίτες και τους Αφγανούς συμμάχους μας.
Ερωτηθείς για τους Αφγανούς που στήριξαν τόσα χρόνια την προσπάθεια της Αμερικής και θέλουν να φύγουν, ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε ότι θα προσπαθήσουν να τους απομακρύνουν, αλλά δεν μπορούν να το εγγυηθούν, όπως συμβαίνει σε όλους τους πολέμους.
Σε ερώτηση για το αν αισθάνεται υπεύθυνος για τους θανάτους των Αμερικανών στρατιωτών, ανέφερε πως αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες που του αναλογούν και υπενθύμισε ότι την αποχώρηση των ΗΠΑ την είχε συμφωνήσει πρώτος ο πρώην πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
Υποστηρίζει την απόφαση για απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων, και αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε εάν συνέχιζε αυτόν τον αδιέξοδο πόλεμο. «Ήταν η ώρα να τελειώσουμε έναν 20ετή πόλεμο», πρόσθεσε.

Η αναφορά στον γιο του που πολέμησε στο Ιράκ

Στην αρχή των δηλώσεών του ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στον γιο του που είχε υπηρετήσει στο Ιράκ και πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου, όπως πολλοί στρατιώτες όταν γύρισαν στις ΗΠΑ. Ο ίδιος και η σύζυγός του, ανέφερε, εύχονται συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων και πρόσθεσε ότι καταλαβαίνει τη θέση τους, γιατί έχουν υπάρξει και αυτοί στη θέση τους.

Το Διάγγελμα, πατήστε ΕΔΩ!  

14:33


Δεν υπάρχουν σχόλια: