Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Αθλήτρια εκτελεί μια άσκηση η οποία έχει απαγορευτεί από όλους τους γυμναστές μέχρι και σήμερα - Δείτε το βίντεο

Η Olga Korbut, το 1972, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, εκτέλεσε μία άσκηση στις παράλληλες μπάρες που έμεινε στην ιστορία.
Η Olga Korbut είναι μια Σοβιετική αθλήτρια που έχει γράψει ιστορία στο παρελθόν, έχει αναδεχθεί τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης και τίμησε το άθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Στο βίντεο θα δείτε την πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος που πραγματοποιήθηκε αυτή η μοναδική τεχνική και στη συνέχεια πήρε το όνομα της αθλήτριας, προς τιμήν της... Με αυτή της την κίνηση έγινε η πρωταγωνίστρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972.
Σε μια πραγματικά εξωπραγματική εμφάνιση στις παράλληλες μπάρες, η 17χρονη Olga Korbut της Σοβιετικής Ένωσης φάνηκε να παίζει στα δάχτυλα τους νόμους της φυσικής, αφήνοντας άφωνο το κοινό.
Η θρυλική φιγούρα της “Korbut Flip” θεωρείται μια από τις δυσκολότερες και έχει απαγορευτεί εδώ και αρκετά χρόνια, όμως το 1972 έκανε τους θεατές να παραληρούν και να γιουχάρουν έντονα τους κριτές που δεν έδωσαν το απόλυτο 10, αλλά μόνο 9.8, στερώντας της ουσιαστικά το χρυσό μετάλλιο και την ευκαιρία να γίνει η πρώτη αθλήτρια με την τέλεια βαθμολογία, κάτι που πέτυχε η Nadia Comăneci 4 χρόνια αργότερα.
Δείτε την άσκηση:
Η 17χρονη Olga Korbut το 1972.

Δεν υπάρχουν σχόλια: