Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

«Σφαγή» στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Πολάκη - Αντιδράσεις από Τσακαλώτο και μετριοπαθείς

Άνω κάτω έχουν κάνει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οι ακραίες δηλώσεις και το αντιεμβολιαστικό μανιφέστο του κ. Πολάκη σε μία κρίσιμη περίοδο που η χώρα επιχειρεί να περάσει με ασφάλεια στην επόμενη μέρα της πανδημίας.
Η ηχηρή παρέμβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ήρθε σε ένα timing που ένα κομμάτι μετριοπαθών στον ΣΥΡΙΖΑ παλεύει να αντιμετωπίσει το κρεσέντο λαϊκισμού και ανέξοδων... υποσχέσεων κάποιων σκληρών της Κουμουνδούρου που έχουν μείνει στην εποχή του 4% και επιχειρούν μέσα από προκλητικές παρεμβάσεις να ανεβάσουν τις προσωπικές τους μετοχές στους δικούς τους κύκλους πλήττοντας όμως για μία ακόμη φορά την αξιοπιστία και το κύρος μιας παράταξης που θεωρείται ένας από τους πυλώνες του αστικού πολιτεύματος.
Σε όλο αυτό το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά με σιωπή και απραξία παίζοντας το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και καταδεικνύοντας την έλλειψη ηγετικών χαρακτηριστικών εκ μέρους του η οποία οδηγεί το κόμμα του σε πλήρες αδιέξοδο.

Η σύγκρουση των συνιστωσών αναμένεται να κορυφωθεί εφόσον τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων συνεχίζουν να βρίσκονται στο ναδίρ και οι πιθανότητες επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στους αρμούς της εξουσίας λιγοστεύουν.
Ο πρώην πρωθυπουργός διστάζει και αυτό αποτυπώνεται στα διαγράμματα των δημοσκοπήσεων με ανάγλυφο τρόπο. Αν συνεχίσει στην ίδια αδιέξοδη στρατηγική τότε η κλεψύδρα του πολιτικού του βίου θα αρχίσει να αδειάζει επικίνδυνα με ότι αυτό σημαίνει για ένα πολιτικό που δεν έχει κλείσει ούτε τα πενήντα, ενώ στην αντίπερα όχθη οι βαρόνοι της Αριστεράς θα ψάχνουν συμμαχίες για το σκληρό παιχνίδι της νέας εποχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: