Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Ευτυχώς που υπάρχει και… ο Πολάκης!

Ναι, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προέβη σε «άδειασμα» των δηλώσεων Πολάκη ο οποίος δεν αρκέστηκε στο ρεσιτάλ αντιεμβολιασμού στο αγαπημένο του Facebook, αλλά και από τα έδρανα της Βουλής δήλωσε πως θα αποφασίσει εάν θα κάνει το εμβόλιο μετά τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.
Αιτιολόγησε την απόφασή του με τον ισχυρισμό του ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τα εμβόλια, και διαβεβαίωνε πως αν ήταν υπουργός, θα εμβολιάζονταν μόνον οι άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες (σ.σ. και μετά φταίνε αυτοί που λένε Αγιο είχαμε και δεν ενέσκηψε ο ιός επί των ημερών τους)...
Ο Τσακαλώτος στη Βουλή, και αφού υπογράμμισε ότι τοποθετείται ως πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, δήλωσε: «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του εμβολιασμού. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορεί το φάρμακο να αντικαταστήσει τον εμβολιασμό».
Μια μέρα πριν, με αρκετή «διακριτικότητα», αφού δεν ανέφερε το όνομά του, τον είχε «αδειάσει» και ο Αλέξης Τσίπρας στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Είπε πως «τα εμβόλια είναι η μόνη άμυνα που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στον φονικό ιό και ο εμβολιασμός αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης».
Στην ρητορική Πολάκη αναφέρθηκε, ακροθιγώς και αυτός, ο Νίκος Μπίστης στο TVXS, γράφοντας «είναι λοιπόν λογικό το κόμμα του οποίου ο ηγέτης κάλεσε πρώτος διεθνώς για την απελευθέρωση των πατεντών των εμβολίων, να καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν το ταχύτεροι δυνατό και να απομονώσει φωνές οι οποίες τροφοδοτούν την αντιεμβολιαστική ρητορική».

Ο Πολάκης συγκεντρώνει στο φαν κλαμπ του αριστερούς αντιεμβολιαστές, και κάποιους εκ των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως έκφραση μίσους (όχι ότι δεν υπάρχουν και άλλοι, πέραν του Πολάκη). Πολλοί στα σχόλιά τους στο Facebook θα τον ήθελαν αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ! Είναι βλέπετε ο μόνος λεβέντης και ανυπότακτος.
Οσο για τους χυδαίους χαρακτηρισμούς με τους οποίους περιλούζει τους αντιπάλους του, σύμφωνα με τους οπαδούς του δεν είναι παρά η λεκτική απόδοση δικαιοσύνης που αξίζει στους προδότες του λαού. Αλλωστε τους ξέρουν δα, από το 1821.
Ωστόσο Πολάκης - τώρα - είναι μια κάποια λύσις. 
Η αξιωματική αντιπολίτευση, με τον ένα ή άλλο τρόπο, έπαιξε για καιρό τον αντιεμβολιαστικό και αντιυγειονομικό της ρόλο.
Ναι ο Τσίπρας εμβολιάστηκε από τους πρώτους, μαζί με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς (και κάποιους υπουργούς, μάλλον περισσότερους από ό,τι δικαιολογούσαν οι υπηρεσιακές τους ανάγκες).
Όμως τι θα μπορούσε να κάνει αφού η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, να εμβολιαστούν προκειμένου να σταλεί ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία για την ασφάλεια του φαρμάκου.
Ηταν όμως ο ίδιος ο Τσίπρας που το Νοέμβριο είχε χαρακτηρίσει τα εμβόλια ανύπαρκτα, το πράσινο πιστοποιητικό (που τελικά το υιοθέτησε η ΕΕ) ως «ανοησία», τους ενδεχόμενους 26.000 εμβολιασμούς την ημέρα ως άπιαστο στόχο (τετραπλασιάστηκαν), και που δέχτηκε ότι οι πορείες έχουν υγειονομικό ρίσκο, αλλά παρόλα αυτά τις προωθούσε.
Ηταν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ που χέρι - χέρι με τον Βελόπουλο αρνήθηκαν την τροπολογία η οποία προστάτευε την επιτροπή των ειδικών από την μήνυση του κάθε ψεκασμένου αρνητή. Ηταν ο ίδιος, ή τα τρολ του, που ελεεινολόγησαν κατά της επιτροπής χαρακτηρίζοντάς την εργαλείο της κυβέρνησης.

Το διέπραξε ξανά προχθές ο Τσίπρας στο Π.Σ.: «Απαράδεκτες αποφάσεις της επιτροπής που εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση». Είναι ο μόνος αρχηγός αντιπολίτευσης που μεθοδευμένα υποσκάπτει το κύρος μιας τέτοιας επιτροπής. Ο ιός ήταν κάτι πρωτόγνωρο, παντού υπήρξαν αντιφάσεις και αντικρουόμενες αποφάσεις, αλλά μόνο στην Ελλάδα υπήρξε στοχοποίηση.

Τώρα βλέπουν ότι παρά την οργανωτική αρτιότητα των εμβολιασμών, διαπιστωμένα ανώτερη από πολλές οργανωμένες δυτικές χώρες, ο αριθμός των εμβολιασμένων υπολείπεται από αυτές. Είναι θέμα συνειδητοποίησης και ωρίμασης κοινωνίας. Αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ χρυσή ευκαιρία.
Παρουσιαζόμενος πλέον ως θερμός κήρυκας των εμβολιασμών, θα μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι αυτή ευθύνεται για τη μη ανταπόκριση του κόσμου.
Και ο Πολάκης είναι η χρυσή ευκαιρία. Αθελά του παίζει το ρόλο του αλεξικέραυνου. Κατηγορώντας τον για αντιεμβολιαστική στάση, ξεχνιέται το υγειονομικό σαμποτάζ στο οποίο προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ επί τόσους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: