Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Θα κλειδώσουν τα γραφεία και θα πάνε για μπάνια

Καλά έκανε ο Μητσοτάκης και διέρρευσε ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης του θα γίνει το 2022.
Όχι τόσο για τον ανασχηματισμό, αυτός ενδιαφέρει ελάχιστα τον κόσμο, αλλά για το θέμα των εκλογών. 
Το τελευταίο διάστημα άκουγα διαρκώς «εμπιστευτικές» πληροφορίες που μάθαιναν διάφοροι από τον μπατζανάκη τους που έχει έναν γνωστό που έχει έναν ξάδερφο, ότι τον Σεπτέμβρη θα στήνονταν κάλπες. Ε να λήξει αυτό, να πάμε παρακάτω.
Ο Κυριάκος αυτή την στιγμή δεν έχει κανέναν λόγο να κάνει ούτε ανασχηματισμό ούτε εκλογές. Μόνο ο Τσίπρας έχει όφελος από φήμες σαν κι αυτές, διότι ανήμπορος να βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά ανάκαμψης έχει ανάγκη από έναν... μπαμπούλα που θα τους κρατά ζωντανούς. Έτσι που έχουν τα πράγματα τούτη την στιγμή στην Κουμουνδούρου, αν δεν βρουν μια αφορμή να βρίσκονται και να ζυμώνονται για κάτι, θα το κλείσουν το μαγαζί και θα το πάνε για Οκτώβρη.

Έτσι κι αλλιώς οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια δεν υπάρχουν, τα μέλη και οι φίλοι έχουν λακίσει και ασχολούνται με τις δουλειές τους.
Και τι να κάνουν εδώ που τα λέμε στα γραφεία τους και στις συνεδριάσεις τους; Ούτε πολιτική γραμμή έχουν, ούτε προοπτική εξουσίας διαγράφεται, ούτε τον κόσμο μπορούν να πείσουν για οτιδήποτε, γιατί να χάνουν τον καιρό τους για ένα ανούσιο και ανώφελο πράγμα σαν την ζωή ενός κομματικού οργανισμού που πάει ντουγρού για δεύτερη ήττα;
Οι απλοί οπαδοί που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν συνειδητοποιήσει ότι μπροστά τους έχουν μια πενταετία ή και εξαετία κυβερνήσεων Μητσοτάκη, τι να παλέψουν το λοιπόν; 
Ας πλησιάσει το τέλος και της δεύτερης τετραετίας Κυριάκου και τότε θα ξαναμαζευτούν, τώρα τι νόημα έχει; Ο αρχηγός τους βέβαια δεν το βλέπει έτσι, διότι μ' αυτό το κλίμα ηττοπάθειας και απάθειας στα μέλη και στις οργανώσεις του στο τέλος δεν θα πάει για απλή ήττα αλλά για συντριβή.

Το μόνο όπλο που έχει το λοιπόν ο Αλέξης είναι να κουνά στο κόμμα του τον μπαμπούλα των ξαφνικών εκλογών. Κάθε κόμμα ενεργοποιείται κουτσά στραβά μπροστά σε τέτοιο ενδεχόμενο. Οπότε διαρρέει διαρκώς ότι ο Κυριάκος φοβάται πως το επόμενο διάστημα κανονικότητας θα του δημιουργήσει φθορά και ετοιμάζεται στα μουλωχτά να στήσει κάλπες. Σαχλαμάρες, που είναι προϊόν φόβων και αδιεξόδων. Ούτε η μητέρα των μαχών του βγήκε, ούτε το σκληρό αντιπολιτευτικό ροκ βρίσκει οπαδούς, τι να κάνει κι αυτός ο Αλέξης, από τα μαλλιά του πιάνεται.

Τσάμπα παλεύει. 
Αυτό που δεν θέλει να συνειδητοποιήσει ο ίδιος, το έχουν ήδη εμπεδώσει όλοι οι οπαδοί του. Ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Οπότε θα κλειδώσουν τις πόρτες των γραφείων και θα πάνε για διακοπές και μπάνια σαν κάθε φυσιολογικός άνθρωπος, δίχως να κατατρώγονται αν θα γίνουν εκλογές, αν η Φώφη είναι υπέρ της προοδευτικής διακυβέρνησης ή αν ο Βαρουφάκης κάνει για μετεκλογικός σύμμαχος. Θα τα ξαναμαζευτούν κατά τον Οκτώβρη, πρώτα ο Θεός, για να τσακωθούν για το συνέδριο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: