Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Πως ο Μητσοτάκης αλλάζει ριζικά την εικόνα της Ελλάδας

Ένα ισχυρό στίγμα για την σύγχρονη Ελλάδα που πρωταγωνιστεί την επόμενη μέρα της πανδημίας δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από μία ολιστική προσπάθεια αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και βελτίωσης της εικόνας προς τα έξω.
Το επέκεινα της πανδημίας βρίσκει την Κυβέρνηση αποφασισμένη να ανοίξει όλα τα μέτωπα και να προχωρήσει με αποφασιστικότητα το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» που συνιστά το απόλυτο εργαλείο για τη ασφαλή μετάβαση σε μία... βιώσιμη και ισχυρή χώρα την επόμενη δεκαετία.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου δίνει μεγάλη έμφαση στην υλοποίηση εμβληματικών έργων υποδομής, τα οποία δίνουν προστιθέμενη αξία και στις δεκατρείς περιφέρειες και εντάσσονται σε μία ευρύτερη στρατηγική περιφερειακής ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα άλλες κορυφαίες επιλογές, όπως η αύξηση των πρότυπων σχολείων και η πρωτοφανής ζήτηση για τις σχετικές θέσεις καταδεικνύουν τη διάθεση για επένδυση στο χώρο της Παιδείας, έναν τομέα με πολλά περιθώρια για περαιτέρω έρευνα, καινοτομία και αναβάθμιση του παρεχόμενου προϊόντος.
Στο πρωθυπουργικό γραφείο εργάζονται πυρετωδώς για την προσέλκυση νέων επενδύσεων στο πρότυπο της Αστυπάλαιας, κινήσεις που συνδέονται άμεσα με τη δημιουργία νέων καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, σύμφωνα πάντα με τις προσωπικές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το βαρύ πυροβολικό του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου ακούει στο όνομα ψηφιακή διακυβέρνηση, τομέας που πέρα από κάθε αμφιβολία έχει κερδίσει τις εντυπώσεις αφενός μέσα από την άριστη υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού αφετέρου με στοχευμένες δράσεις που εκμηδενίζουν τη γραφειοκρατία και συμβάλλουν αποτελεσματικά στη βελτίωση της καθημερινότητας που αποτελεί ένα διαρκές στοίχημα μετά από τις πολύμηνες αναταράξεις της πανδημίας.

Στο πλαίσιο των κυβερνητικών δράσεων με φόντο τη νέα Ελλάδα εντάσσεται και η πολυσχιδής και περήφανη εξωτερική πολιτική που αναπτύσσει το Μέγαρο Μαξίμου με την προσωπική σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει διαμορφώσει μια ξεχωριστή εικόνα για τη χώρα στο εξωτερικό και με δεκάδες άρθρα στα διεθνή μέσα να πλέκουν το εγκώμιο του Πρωθυπουργού για την εργώδη αυτή προσπάθεια.

Η ολική επανεκκίνηση δεν σταματά στα παραπάνω, αλλά αναδεικνύεται και από άλλες δράσεις, όπως η αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων και η υλοποίηση του μεγάλου project για τη χρήση των υδροπλάνων.


1 σχόλιο:

aik είπε...

Το αλλο με την Σουβλιτσα το ξερετε;[ετσι για σνακ,λεφτα θα παρουν μονο της φραπορτ και κατι αλλοι κολλητοι.Αεροδρομια οπως του Ηρακλειου,ενα πατσα ψιλοκομμενο]