Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Tα τρία όπλα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη μετά covid εποχή: Αυτοπεποίθηση, κύρος και σχέδιο

Με σταθερά βήματα ανοίγει πλέον το βηματισμό της η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με στόχο τη μετάβαση σε μία νέα πραγματικότητα, αφήνοντας σταδιακά πίσω την πανδημία και τις ισχυρές οικονομικές και κοινωνικές αναταράξεις.
Έχοντας αντιμετωπίσει δύσκολες συνθήκες όλο το προηγούμενο διάστημα της πολύμηνης καραντίνας, τα κυβερνητικά στελέχη αντιμετωπίζουν πλέον την επόμενη μέρα με μεγάλη αυτοπεποίθηση έχοντας καταγράψει υψηλή ανθεκτικότητα και καλές επιδόσεις.
Το Μέγαρο Μαξίμου μετά από την πετυχημένη... σε γενικές γραμμές αντιμετώπιση της πανδημίας έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο απαντά σε όλες τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος. Ναυαρχίδα αυτής της προσπάθειας είναι το γνωστό πλέον σε όλους «Ελλάδα 2.0» που βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμόδιων τεχνοκρατών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να λάβει την τελική έγκριση.
Πρόκειται για ένα πακέτο μέτρων που ουσιαστικά συνιστά τη μεγάλη πρόκληση και την κορυφαία ευκαιρία για τη χώρα προκειμένου να πετύχει το στόχος της, δηλαδή να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο, να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, να ολοκληρώσει το ψηφιακό μετασχηματισμό, να επενδύσει στην πράσινη ανάπτυξη, να προσελκύσει νέες επενδύσεις και να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες εργασίας με καλές αποδοχές.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα διαδραματίζει ένα πολυσχιδή και εποικοδομητικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας και έχοντας ανακτήσει το χαμένο κύρος της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια του τα ηνία της χώρας σε μία δύσκολη καμπή, αλλά με θετικές προοπτικές καθώς ο ίδιος έχει αποδείξει ότι είναι για τα δύσκολα και δεν διστάζει να παίρνει ρηξικέλευθες αποφάσεις όταν αυτές ταυτίζονται με την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Κυβέρνηση καλείται να μετατρέψει την ιστορική πρόκληση σε ευκαιρία και να οικοδομήσει ένα νέο κράτος πρότυπο στην επόμενη δεκαετία.


2 σχόλια:

aik είπε...

Τελικα καποιοι ειναι αρρωστημενοι ρακοσυλλεκτες για να εκθειαζουν αυτο το παλτο

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν όσοι μας φόρτωσαν επί πέντε χρόνια τη ροζ ρόμπα να το βουλώνουν. Μάλλον πονάνε οι ήττες από το "παλτό" ! Έρχονται κι άλλες !