Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Αν δεν σας αρέσει ο πολιτισμός μας, σπίτια σας!

Ο Ντ. Ερντογάν δήλωσε πριν από δύο ημέρες στη δημόσια τηλεόραση της Τουρκίας πως: 
«Η Ευρώπη σήμερα έχει μετατραπεί για τα αδέρφια μας τους μουσουλμάνους σε μια ανοικτή φυλακή. Στο σημείο που έχουμε φτάσει η κατάσταση είναι τραγική. Είναι σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των μουσουλμάνων που ζουν στην Ευρώπη».
Κατ' αρχάς, ουδείς προσκάλεσε τους μουσουλμάνους να έρθουν... στην Ευρώπη. Είδαν με τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας πώς περνάμε εμείς εδώ στην Ευρώπη και θέλησαν κι αυτοί να γευτούν αυτό το επίπεδο ζωής. Και ήρθαν με κάθε τρόπο. Νόμιμο και παράνομο.
Είναι λογικό όταν πηγαίνεις κάπου απρόσκλητος για να απολαύσεις το επίπεδο ζωής που σου προσφέρουν αυτοί που σε φιλοξενούν, να σεβαστείς και να προσαρμοστείς στους κανόνες πάνω στους οποίους είναι οργανωμένη η ζωή τους. Γιατί μόνον έτσι διατηρείται ο τρόπος ζωής που εσύ ο μουσουλμάνος επέλεξες να ζήσεις.
Δεν πήγες στους ομόθρησκους αδερφούς σου στη Σαουδική Αραβία ή στο Κατάρ ή στο Πακιστάν. Τι να κάνεις εκεί; Χώρια που δε σε θέλουν κιόλας. Ο δικός μας τρόπος ζωής σε σαγήνευσε.

Αντί όμως να τον σεβαστείς και να εκτιμήσεις την πλουσιοπάροχη φιλοξενία που σου παρέχει η Ευρώπη, επιδιώκεις να δημιουργήσεις μια μουσουλμανική περιοχή μέσα στις ευρωπαϊκές χώρες που σε δέχθηκαν, με τις δικές της αρχές και αξίες και τους δικούς της κανόνες που αναπαράγουν τις συνθήκες από τις οποίες εσύ θέλησες να αποδράσεις.
Συγχρόνως, επιδιώκεις αυτές οι περιοχές στις οποίες ζεις εσύ και οι ομόθρησκοι σου να αυτονομηθούν ουσιαστικά από τις εξουσίες του κράτους που σε φιλοξενεί. Δηλαδή επιδιώκεις εσύ και οι ομόθρησκοι σου να φτιάξετε ένα μουσουλμανικό κράτος μέσα σε κάθε χώρα που σας φιλοξενεί. Στη Γαλλία το καταφέρατε.
Όμως αυτή η συμπεριφορά σας είναι λογικό να προκαλέσει την αντίδραση όλων αυτών που αισθάνονται πλέον ότι απειλείται ο ευρωπαϊκός πολιτισμός. Ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής. Όταν σφάζετε ή πυροβολείτε αυτούς με τους οποίους διαφωνείτε, τότε είναι λογικό να προκαλέσετε μιαν συσπείρωση με αίτημα ή την προσαρμογή σας στον τρόπο που εμείς ζούμε, σεβόμενοι τους κανόνες που διέπουν τη δική μας τη ζωή ή να σας πούμε «άντε στο καλό, σπίτια σας».

Όσοι από εσάς πράγματι αισθάνεστε πως ζείτε σε μιαν ανοικτή φυλακή, δεν έχετε παρά να την εγκαταλείψετε. Με μεγάλη χαρά θα σας κουνήσουμε το μαντήλι. Αλλά να μετατρέψετε την Ευρώπη σε μια μουσουλμανική περιοχή αυτό είναι αυτονόητο δε θα σας το επιτρέψουμε ποτέ.
Στις ευρωπαϊκές χώρες διαβιούν περίπου τριάντα εκατομμύρια μουσουλμάνοι, αριθμός σημαντικός αν λάβουμε υπ' όψη ότι δε μοιράζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αναλογικά. Κάποιες έχουν κλείσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα σύνορα τους. Έτσι, πέραν όλων των άλλων, έχουν αποκτήσει και σημαντική πολιτική δύναμη που την εκμεταλλεύονται ως μοχλό πίεσης ηγέτες μουσουλμανικών κρατών.

Η φιλελεύθερη Ευρώπη καλείται να υπερασπιστεί με τα μέσα που διαθέτει τον τρόπο ζωής της. Διαφορετικά πολύ φοβούμαι πως αυτό θα το κάνουν δυνάμεις που τελικά με την παρέμβαση τους θα ακυρώσουν τον πολιτικό πολιτισμό μας. Η Γαλλία βράζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: