Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Αποφάσεις στρατηγικής σημασίας από Μαξίμου - Προχωρά σε Ανασχηματισμό ο Μητσοτάκης;

Μετά από σειρά διαβουλεύσεων που είχε με τους στενούς του συνεργάτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει στην απόφαση να προχωρήσει σε ένα σαρωτικό ανασχηματισμό, ο οποίος θα σηματοδοτεί τη νέα περίοδο, που θα έχει χαρακτηριστικό τις ριζικές μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής.
Με τη συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης της ΝΔ επιδιώκει να περάσει το μήνυμα ότι παρήλθε οριστικά μία μεγάλη περίοδος, στην οποία η κυβέρνηση είχε... επικεντρωθεί στη διαχείριση της εφιαλτικής πανδημίας και ότι τώρα είναι αποφασισμένη να κερδίσει το στοίχημα των μεταρρυθμίσεων και της ανάκαμψης.
Ο πρωθυπουργός δεν έχει καταλήξει ακόμη για το πότε είναι ο πλέον κατάλληλος χρόνος για τον ανασχηματισμό. Αν δηλαδή θα γίνει στις 7 Ιουλίου που συμπληρώνονται δύο χρόνια από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας ή τον Σεπτέμβριο λίγες μέρες πριν την επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Με τον αέρα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, έχει την ευχέρεια να αντικαταστήσει ακόμη και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη τα οποία μπορεί να είναι προβεβλημένα στην κοινωνία αλλά έχουν κοπεί στις εξετάσεις γιατί δεν προχώρησαν μία σειρά από κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, ακολουθώντας συντηρητικές και διαχειριστικές πολιτικές. 

Μαξίμου σε κόκκινο συναγερμό 

Την ίδια στιγμή σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους στενούς συνεργάτες του να πραγματοποιούν αλλεπάλληλες συσκέψεις ακόμη και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, για να καταλήξουν σε μία σειρά αποφάσεις οι οποίες είναι στρατηγικής σημασίας.

Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στα ακόλουθα ζητήματα:

1ον. Στο εύρος του ανασχηματισμού και στον χρόνο κατά τον οποίο θα πραγματοποιηθεί.
2ον. Στη διαχείριση των πόρων που θα προέλθουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ως ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ που μπορεί να οδηγήσει την οικονομία της χώρας σε τροχιά μόνιμης ανάκαμψης.
3ον. Στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στη διαχείριση της προβληματικής κατάστασης που επικρατεί στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
4ον. Στις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναπτυχθούν προς την κατεύθυνση προσέγγισης των νέων από την ηλικία των 16 έως 35 ετών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν διαρρήξει τους δεσμούς τους με το πολιτικό σύστημα και ενισχύουν τη λεγόμενη γκρίζα ζώνη των δημοσκοπήσεων.
5ον. Στην ενεργοποίηση του κομματικού μηχανισμού, ο οποίος εμφανίζει το σύνδρομο της… κρατικοποίησης, αφού τα περισσότερα κομματικά στελέχη μετακόμισαν από το κόμμα σε υπουργεία και οργανισμούς.
6ον. Στην πολιτική διαχείριση των… σειρήνων, όπως αποκαλεί χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα κορυφαία στελέχη του κόμματος που τον προτρέπουν να πάει σε εκλογές τον Οκτώβριο.
7ον. Στις συναντήσεις με βουλευτές που προέρχονται από επαρχία και κυρίως από κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες.

Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί»


Δεν υπάρχουν σχόλια: