Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Έχασαν τη μπάλα στο ΣΥΡΙΖΑ με τις δημοσκοπήσεις

Σε απόλυτο βέρτιγκο από τη συνεχή κατρακύλα στις δημοσκοπήσεις, την απαξίωση του κόμματος στα μάτια της κοινής γνώμης και την έλλειψη προοπτικής για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού
βρίσκεται η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να πέφτει στην παγίδα των λανθασμένων επιλογών.
Οι ινστρούχτορες της Κουμουνδούρου ανακάλυψαν πρόσφατα... έναν νέο "εχθρό" στις εταιρίες δημοσκοπήσεων, επικαλούμενοι ποιοτικά στοιχεία από το ευρωβαρόμετρο, ένα εργαλείο δουλειάς για την Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν έχει καμία σχέση με τη μεθοδολογία των ελληνικών μετρήσεων κοινής γνώμης.
Είναι τέτοιος ο πανικός στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με τα κορυφαία στελέχη να κάνουν αλλεπάλληλα λάθη που στοιχίζουν ακόμη περισσότερο στην ήδη τραυματισμένη εικόνα του κόμματος και του πολιτικού οργανισμού.
Αντί να προχωρήσουν σε μία ειλικρινή αυτοκριτική για το τι πραγματικά τους έχει οδηγήσει στη σημερινή απαξίωση ψάχνουν για μία ακόμη φορά να βρουν άλλοθι με τη φαντασία τους να οργιάζει, υιοθετώντας πρακτικές και αντιλήψεις που συνδέονται με ιδεοληψίες και αγκυλώσεις της δεκαετίας του 1930.

Ποιος νοήμων πολίτης μπορεί άραγε να ακολουθήσει τη συλλογιστική του ΣΥΡΙΖΑ; Είναι αδιανόητο για ένα κόμμα εξουσίας, δήθεν προοδευτικό. να βρίσκεται εγκλωβισμένο στους πολιτικούς δαίμονες του και να τα βάζει ακόμη και με την ίδια την αλήθεια, όταν αυτή δεν εξυπηρετεί τους δικούς του σκοπούς.
Αντί λοιπόν να ψάχνουν διαρκώς φθηνές δικαιολογίες για το σημερινό τους αδιέξοδο, χρειάζεται να καταλάβουν πως με αυτή την αδιέξοδη στρατηγική βαδίζουν ολοταχώς προς την εξαφάνιση κάθε έστω και μικρής πιθανότητας για ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική σωτηρία του Αλέξη Τσίπρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: