Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Στο πλευρό του Ισραήλ η κοινή γνώμη - Βαρύς o φόρος αίματος από την απρόκλητη επίθεση της Χαμάς

Αδιανόητη για τον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο είναι οποιαδήποτε προσπάθεια στήριξης και δικαιολόγησης των ακραίων ενεργειών της Χαμάς και άλλων εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων που επιτίθενται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Ισραήλ και έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.
Η πυροδότηση και η κλιμάκωση της έντασης στο Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις συνιστά μια βραδυφλεγή βόμβα στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου που ενδέχεται να συμπαρασύρει και άλλες δυνάμεις σε μία σκληρή... σύγκρουση με ανυπολόγιστες συνέπειες, την ώρα που ολόκληρη η Μέση Ανατολή προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να αντιμετωπίσει τις σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας.
Εξάλλου, οι εξτρεμιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στη Λωρίδα της Γάζας δεν στελεχώνονται από πατριώτες Παλαιστινίους που μάχονται για τα δικαιώματα τους και μια καλύτερη ζωή, αλλά κατά κύριο λόγο από αιμοσταγείς ισλαμιστές που τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια για ειρήνη, ενώ διατηρούν διαύλους επικοινωνίας με το βαθύ κράτος του Ερντογάν στην Τουρκία.

Υπό αυτές τις συνθήκες, πληθαίνουν οι φωνές σε ολόκληρη την Ευρώπη που καταδικάζουν απερίφραστα την αδικαιολόγητη μαζική επίθεση που δέχεται το Ισραήλ και ο λαός του, με τα θύματα ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό να αυξάνονται.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τις συνέπειες των ενεργειών του ισλαμικού φονταμενταλισμού τις πληρώνουν και αθώοι Παλαιστίνιοι που αναζητούν απλά μια καλύτερη ζωή με ειρήνη και ελευθερία.
Ειδικά στο εσωτερικό της Ελλάδας θα πρέπει να αναλογιστούν όσοι στέκονται φιλικά απέναντι στους τρομοκράτες ή ψελλίζουν διάφορα λόγια συμπαράστασης από ιδεοληψίες του παρελθόντος και για εσωτερική κατανάλωση, ότι στην ουσία με τις κινήσεις τους δίνουν έμμεση στήριξη στον Ερντογάν και τους ομοϊδεάτες του και ότι αυτοί σχεδιάζουν απειλώντας την διεθνή κοινότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: