Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου οι παραφωνίες βουλευτών - Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις

Συνεργασία, κοινή γραμμή και στήριξη των επιλογών του κόμματος είναι το τρίπτυχο των εντολών του πρωθυπουργικού γραφείου για το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Μετά τα τελευταία κρούσματα ανοιχτών διαφωνιών σε κεντρικές επιλογές, όπως συνέβη στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια και επεισόδια με τοποθετήσεις βουλευτών που άφησαν πεδίο για δυσμενή σχόλια και για τη... δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων στη κοινή γνώμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφιστά πλέον την προσοχή σε όλους όσοι εκπροσωπούν την παράταξη εντός του ελληνικού κοινοβουλίου, να αφήσουν τα προσωπικά παιχνίδια και να διασφαλίσουν την καλή εικόνα, στηρίζοντας παράλληλα την κεντρική γραμμή.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης ακολούθησε μια νέα τακτική εσωτερικού διαλόγου προκειμένου να διατυπώνονται όλες οι απόψεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε βουλευτή να τοποθετείται και να συμβάλει στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.
Ωστόσο, σύμφωνα με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες, όταν σχηματοποιείται η γραμμή δεν υπάρχουν περιθώρια για δημόσιες διαφοροποιήσεις διότι αφενός τα συγκεκριμένα επεισόδια στέλνουν λάθος μηνύματα στους πολίτες, αφετέρου δίνουν τροφή στον τραυματισμένο σήμερα ΣΥΡΙΖΑ να τα αξιοποιεί εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο παρακολουθούν διαρκώς και αξιολογούν την παρουσία των βουλευτών στην αίθουσα της ολομέλειας και των επιτροπών και επιχειρούν τηρώντας χαμηλούς τόνους να λειτουργήσουν πυροσβεστικά ενόψει και των δύσκολων συνεδριάσεων που θα ακολουθήσουν ακόμη και εντός των καλοκαιρινών μηνών.
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ηγεσία της κυβερνητικής παράταξης ποντάρει πολλά στην ομοψυχία και στην συναντίληψη του τρόπου πολιτικής διαχείρισης σοβαρών θεμάτων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να διαφυλάξει τη θετική εικόνα του κόμματος και να τιμήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.


1 σχόλιο:

aik είπε...

Επειδη εχω βαρεθει να διορθωνω ασχετους με την πολιτικοι και νεογιλους αναλυτες,ο Μητσοτακης φυτευτηκε μαζι με τους αλλους αλητηριους να εκτελεσει συγκεκριμενες εργασιες,προς οφελος ολιγων συμφεροντωνΔεν βγηκε ουτε για το καλο της κοινωνιας ουτε της χωρας.Αρα ουτε εσωτερικος διαλογος[το ειδαμε με Γιαννακου-Κεφαλογιαννη]Απλα ετυχε ολοι τους να καταντησουν κοτες με λειρι οπως αποδειχτηκε στην συνεπιμελεια,εκτος απο τις δυο ΚΥΡΙΕΣ.Ουτε ο Βαρτζοπουλος που επρεπε να ειναι απεναντι,ουτε ο Κωστας ο Καραμανλης[οχι ο βλακας,ο πρωην]ουτε κατι ανταρτες του κωλου.Αμα,ομως ξεπεταχτει κανενα ψιλοκεντρωο κομμα με καλα ονοματα,τοτε να δεις το κλαμα.Αυτο φοβαται ο Γεραπετριτης και σια.'Η νομιζετε οτι κουμανταρει ο ανεμελος.Δεν τον εχουν χεσμενο μονο οι εφοπλιστες.