Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Με το Casus Belli έκαναν πάντα ένα βήμα πιο κοντά προς την επίτευξη των επιδιώξεών τους.

Του Στάθη Σαραφόπουλου
Αλλιώς είχαν συνηθίσει οι άνθρωποι. 
ΤΩΡΑ ακούνε το όνομα Κυριάκος και εκνευρίζονται!
Με την απειλή του πολέμου (Casus Belli) έκαναν πάντα ένα βήμα πιο κοντά προς την επίτευξη των επιδιώξεών τους. 
Ευτυχώς η Αθήνα αποφάσισε να εφαρμόσει το σχέδιο που ξεκίνησε να υλοποιεί βήμα-βήμα από την ανάληψη της εξουσίας, τον Ιούλιο του 2019. 
Το παρουσίασε στην Άγκυρα, σε... «παγκόσμια πρώτη»*.
Οι Τούρκοι πίστευαν ότι θα εκμεταλλευθούν τη διπλωματική αβρότητα για να ισχυρισθούν στο παρασκήνιο ότι διαπραγματεύονται μυστικά με την Αθήνα για την επίλυση όλων των προβλημάτων. Κάτι που καλλιεργείτο από ορισμένα ΜΜΕ και τους «νενέ Κους».  Άρα, αυτά που λέει η Αθήνα προς τους νέους συμμάχους της, Ισραήλ, Αίγυπτο και ΗΑΕ είναι κενά περιεχομένου. 
Ήθελαν δηλαδή να καταστήσουν την Ελλάδα και την Κυβέρνηση της αναξιόπιστη, τορπιλίζοντας την περαιτέρω προσέγγιση με αυτές τις χώρες. Ότι δηλαδή οι «αναξιόπιστοι Έλληνες» έχουν σκοπό να «προδώσουν» τους Άραβες και το Ισραήλ. Έκαναν κάποιες προσπάθειες δήθεν επαναπροσέγγισης με το Ισραήλ, αλλά το Τελ Αβίβ δεν τσίμπησε, οπότε και πάλι ο Ερντογάν άρχισε την υψηλή ρητορική απέναντι στο κράτος του Ισραήλ.

Τους χάλασε την «σούπα» η κυβέρνηση με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια.

ΥΓ. Το ίδιο ισχύει και στο εσωτερικό της χώρας για όσους υποστηρίζουν ότι η Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε πολλά θέματα με την Τουρκία. Γιατί ηθελημένα ή άθελα ταυτίζονται με την Τουρκία!

* ΥΓ1. Επιτρέψτε μου να σημειώσω πως η δημόσια εικόνα της ελληνικής διπλωματίας, Απρίλιος 2021, μέσα στο παλάτι του Τούρκου Προέδρου είναι η φυσιολογική κατάληξη μιας σειράς διπλωματικών κινήσεων από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και σήμερα, που μέσα από καλές και κακές στιγμές, κατακτήσεις και απώλειες, προόδους και οπισθοδρομήσεις, οδήγησαν, όπως συμβαίνει πάντα στα κανονικά κράτη, στην διατύπωση ενός νέου δόγματος εξωτερικής πολιτικής, η παγκόσμια πρώτη του οποίου αποκαλύφθηκε εκεί ακριβώς που έπρεπε. Στην έδρα του παραδοσιακού, του μόνου στην ουσία, αντιπάλου.

Η Ελλάδα έκανε αυτό ακριβώς: παρουσίασε στην παγκόσμια κοινή γνώμη και στην διεθνή διπλωματία την απαίτηση μιας νέας συμμαχίας χωρών και οργανισμών για μια νέα ισορροπία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, χωρίς νταραβεριτζήδες και περιφερειακούς ηγετίσκους

Στάθης Σαραφόπουλος


1 σχόλιο:

aik είπε...

Εισαι και ψευτης και εγκαθετος.Κανενας δεν τρεμει τον Μητσοτακη.Τοσο η Μερκελ της παντα φιλοτουρκης Γερμανιας τον εχει στο χερι,τοσο ο Ερτογαν που χαρηκε το'19 γιατι ξερει ποσο μειοδοτης ειναι.Αλλωστε τα κορακια του Σημιτη ειναι συμβουλοι του.Την δουλια την εκανε ο Δενδιας σε πλατες αρκετων Νεοδημοκρατων θελετε δε θελετε.Αμα δεν ξερετε προσωπα και πραγματα,γραψτε για το μπιγκ μπραδερ.Ακου πατριωτης ο Μητσοτακης!Ποσο φαιδροι.Το γιατι ειναι ο Δενδιας ΥΠΕΞ και ο Κωστας οταν πηξει το μυαλο σας,θα σας το εξηγησ.