Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασαν και την παρτίδα του κορονοϊού

Κάτι αχνοχαράζει στον ορίζοντα. Ο «καλός Θεός της Ελλάδας», ήτοι το ζεστό κλίμα, επιτρέπει επί τέλους να κατέβουν οι αμπάρες από την εστίαση για εξωτερικούς χώρους, και να αρχίσει να αποκαθίσταται υποτυπώδης κανονικότητα, έστω κι αν το μέτρο είναι βεβιασμένο υπό την πίεση της εύθραυστης πλέον κοινωνικής αντοχής. 
Έστω και αν είναι αντίδωρο για την απαγόρευση του Πάσχα στο χωριό...
Έστω επίσης κι αν ανοίγουν από 15 Μαΐου οι υπερτοπικές μετακινήσεις παράλληλα με τον τουρισμό, ή χάριν του τουρισμού. Αφ' υψηλού το αντιμετωπίζει μια άτυπη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, στην απόγνωσή του να αντιπολιτευθεί. Όμως -κακώς, αλλά συμβαίνει- ο τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία. Κάποιοι εξ αυτών που καταγγέλλουν ότι το άνοιγμα γίνεται για τα τουριστικά συμφέροντα, διαβιούν και με μέρος των χρημάτων που μέσω φόρων προσφέρει ο τουρισμός. Όπως φυσικά και οι αποδοχές των βουλευτών τους και η επιχορήγηση του κόμματός τους.

Υπάρχει η απλή αλήθεια: Αν εξακολουθεί η ΝΔ να υπερέχει του ΣΥΡΙΖΑ και ο Μητσοτάκης του Τσίπρα, δεν είναι γιατί μας άφησαν κατάπληκτους με το έργο τους. Καμιά κυβέρνηση άλλωστε δεν έχει καταπλήξει ποτέ κανέναν λαό. Η αιτία είναι επειδή ο λόγος και το έργο τους εναρμονίζονται με την κοινή λογική.

Μετά το σοκ που υπέστη η πλειοψηφία από τη διάψευση που ακολούθησε την κενότητα των δήθεν ηρωικών αφηγήσεων του ΣΥΡΙΖΑ -έγινε «στάχτη το είδωλο» κατά το στίχο- ο κουρασμένος πολίτης επέστρεψε στην καθημερινότητα, ζητώντας απλή, ορθολογική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ότι δεν το έχει κατανοήσει. Είναι που δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Χθες π.χ. σε μια παιδιάστικη ανακοίνωση σχολιάζοντας το διάγγελμα Μητσοτάκη, καταλήγει: «Όσα διαγγέλματα και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, οι πολίτες πλέον του γυρνούν την πλάτη»!
Ναι… αναμφίβολα, όταν όλες οι δημοσκοπήσεις με τελευταίες αυτή την εβδομάδα την ALCO και την Interview, δείχνουν τον Μητσοτάκη στην καταλληλότητα να έχει υπερδιπλάσια αποδοχή από τον Τσίπρα, και μάλιστα με δεύτερο τον «Κανένα». Σκέψου και να μην τη γύριζαν την πλάτη!

Η υστερία που αποπνέουν αίρει την λαϊκή εμπιστοσύνη. Απ' αρχής για παράδειγμα που ο Μητσοτάκης μίλησε –και- για ατομική ευθύνη, άρχισαν να θεωρητικολογούν (αερολογώντας), περί νεοφιλελεύθερης φιλοσοφίας που εναποθέτει την ευθύνη της Πολιτείας στον πολίτη. Ήταν μισητός νεοφιλελευθερισμός δηλαδή το να φοράς μάσκα, να μεριμνάς στην τήρηση αποστάσεων, να μην συγχρωτίζεσαι, να χρησιμοποιείς αντισηπτικό…

Προσπάθησαν μετά ζήλου να κάνουν υγειονομικό σαμποτάζ στη χώρα. Ποτέ, ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, δεν παραίνεσαν τον λαό να σπεύσει να εμβολιαστεί.

Χρησιμοποίησαν εκβιαστικά το πεζοδρόμιο, απαιτώντας να σταματήσει το επιδοκιμασμένο από τον λαό προγραμματικό έργο, με αντάλλαγμα την διακοπή των κινητοποιήσεων!

Βάφτισαν «ανθρώπινο δικαίωμα» τα καπρίτσια του Κουφοντίνα, πλαστογραφώντας και παραφράζοντας συνειδητά την έννοια του «κράτους Δικαίου». Κράτος Δικαίου υπήρξε όταν εξασφάλισε στον Κουφοντίνα όλα τα δικονομικά του δικαιώματα. Παρόλα αυτά ξεπέρασαν τις 650 οι πορείες για χάρη του, και σε όλες μετείχε το κόμμα που θέλει να ξανακυβερνήσει.

Τρεις ημέρες πριν κατήγγειλε την κυβέρνηση για πολλοστή φορά για τον συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς. Καλά έκανε αλλά δεν είπε κουβέντα για τις εκφυλιστικές συνθήκες των βραδινών κορονοπάρτι. Και κάθε που επενέβαινε η αστυνομία, είχε στο τσεπάκι «κόπι πάστε» τις οργίλες καταγγελίες περί αστυνομοκρατίας, κλείνοντας το μάτι στον υγειονομικό εκφυλισμό.

Ο καλός καιρός της Ελλάδας σε συνδυασμό με την αύξηση των εμβολιασμών (πρωτοφανής οργανωτική αποτελεσματικότητα για τα δεδομένα του ελληνικού κράτους), προαναγγέλλουν την έστω και επώδυνη επάνοδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε και αυτή την παρτίδα. Τώρα του απομένει να επικεντρώσει τα πυρά του στο εργασιακό, που κατά τον «Τσίπρα αποτελεί απαίτηση και γραμμάτιο του κ. Μητσοτάκη προς τα μεγάλα συμφέροντα που τον έκαναν Πρωθυπουργό». Γι’ αυτό θα είναι η «μάχη των μαχών».
Οπότε ίσως έχει ψευδαισθήσεις από… παρενέργειες των εμβολίων, όποιος νομίζει ότι τον Μητσοτάκη τον ανέδειξε ο λαός σε εκλογές. Την κυβέρνηση την έβγαλε ο ΣΕΒ και «νομοθετεί κατ’ εντολή του».
Δεν γνωρίζαμε ότι ο ΣΕΒ έχει δύο εκατομμύρια διακόσιες πενήντα χιλιάδες μέλη. Μάθαμε πάντως ότι έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση με νοοτροπία γκρουπούσκουλου. Και με τον ολοκληρωτικό πόλεμο που θα κάνει στο εργασιακό νομοσχέδιο, αυτό θα περάσει ούτως ή άλλως, χωρίς να συμβάλει εποικοδομητικά στην άρση των όποιων αρνητικών του σημείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: