Στην καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία από τον Φεβρουάριο (26-28) μέχρι τον Απρίλιο (13-14) έχασε 4 μονάδες ο Τσίπρας, από το 27 έπεσε στο 23 και ο Μητσοτάκης κέρδισε 6 μονάδες, από το 43 ανέβηκε στο 49 (Βλέπε την εικόνα αριστερά).
Τα λάθη του παρελθόντος, οι αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις σε... μείζονα θέματα πολιτικής επικαιρότητας και η αδυναμία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να συγκρουστεί με αποφασιστικότητα με τις παθογένειες του χθες εγκλωβίζουν την Αξιωματική Αντιπολίτευση σε ένα βαρομετρικό δημοσκοπικό χαμηλό και αποτρέπουν τη δημιουργία συνθηκών επανάκαμψης στο πολιτικό σκηνικό.
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός ότι κάθε επικοινωνιακή και πολιτική προσπάθεια να αλλάξει τα σημερινά εις βάρος του δεδομένα δεν βρίσκει απήχηση στο κοινό, ενώ οι παραφωνίες στο εσωτερικό θολώνουν ακόμη περισσότερο το μήνυμα που θέλει απεγνωσμένα να περάσει προς τα έξω.
Για παράδειγμα, την ώρα που ο κ. Τσίπρας μαζί με το οικονομικό του επιτελείο σπεύδουν να παρουσιάσουν μια εναλλακτική πρόταση για την επόμενη μέρα της πανδημίας, έρχονται οι αντιδράσεις για την απουσία Τσακαλώτου, εκείνες για την παρουσία του κ. Πολάκη που σε συνδυασμό με την δυσώδη εικόνα που αναδύει η Προανακριτική για τον κ. Παππά, δημιουργούν ένα τοξικό νέφος πάνω από την Κουμουνδούρου που κρατά τους πολίτες μακριά.
Για όλο αυτό το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί στο ΣΥΡΙΖΑ και με τις δημοσκοπήσεις να μην αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας κυρίως σε ότι αφορά τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά, την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο ίδιος ο Πρόεδρος του που αδυνατεί να δώσει ένα ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα και παρακολουθεί ως απλός θεατής τη σύγκρουση που καταγράφεται στο ίδιο του το κόμμα ανάμεσα στην παλιά φρουρά του 3% και τους γνωστούς γυρολόγους που ονειρεύονται την αναβίωση της μεγάλης κεντροαριστεράς με κατεδαφιστέα υλικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου