Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Κάνουν πλάκα στα παιδιά της Κουμουνδούρου!

Κατά καιρούς διοχετεύονται στην αγορά φήμες για πρόωρες εκλογές. 
Μάλλον κάποιος κάνει ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής στα παιδιά της Κουμουνδούρου! 
Δεν υπάρχει περίπτωση πρόωρων εκλογών, από την στιγμή που η κυβέρνηση αναμένει ότι το 2022 θα είναι χρονιά που θα σημειωθεί έκρηξη στην οικονομική δραστηριότητα. 
Θα είναι παράλογο να βάλει το κάρο μπροστά από το άλογο, να πάει σε πρόωρες εκλογές χωρίς οι πολίτες να έχουν εισπράξει τα... αποτελέσματα της πολιτικής Μητσοτάκη.
Με τον τρόπο που προχωράει το πρόγραμμα των εμβολιασμών είναι βέβαιο ότι η χώρα βρίσκεται κοντά στο κτίσιμο ενός τείχους ανοσίας, γεγονός που θα επιτρέψει στην κοινωνία να πάρει βαθιές ανάσες και στην αγορά να αρχίσει να ανεβάζει ρυθμούς. 
Θα μιλάμε για μία τελείως διαφορετική κατάσταση από την σημερινή! 
Τα χρήματα που θα επενδυθούν λόγω του Ταμείου Ανάκαμψης θα κάνουν την μεγάλη διαφορά και θα φέρουν με την σειρά τους κι άλλες επενδύσεις. Στην πράξη μιλάμε για έναν νέο ανοδικό κύκλο της αγοράς, με θετικές επιπτώσεις σε όλες τις αξίες.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει να αποκομίσει κάποιο κέρδος πηγαίνοντας τώρα σε πρόωρες εκλογές. Το αντίθετο! Η απλή αναλογική είναι ένα χωράφι γεμάτο ψηλά χόρτα που δεν ξέρουμε τι κρύβουν από κάτω.

Εκείνος που θα ήθελε απελπισμένα εκλογές είναι ο Αλέξης Τσίπρας.
Βλέποντας ότι οι πιθανότητές του να επιστρέψει στην εξουσία είναι περιορισμένες και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την δυνατότητα να επικοινωνεί με ένα μεγάλο μέρος των λαϊκών μαζών, θα ήθελε να «παίξει» την προοπτική ενός αποτελέσματος που θα τον έβαζε στο παιγνίδι λόγω του εκλογικού συστήματος. 
Οι πιθανότητες αυτές είναι μεγαλύτερες τώρα απ' ότι μετά από μία περίοδο οικονομικής ανάπτυξης. 
Τώρα οι πολίτες είναι κουρασμένοι από την πανδημία και από τις συνέπειες της νέας οικονομικής κρίσης που έφερε. Έτσι υπάρχουν ακόμη πρόθυμοι να ακούσουν έναν «αντισυστημικό λόγο». 
Ο αριθμός των προθύμων θα μειωθεί αισθητά όταν η ανάκαμψη της οικονομίας φανεί στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. 
Τότε ναι, ο κ. Μητσοτάκης θα μπορεί να πάει σε εκλογές!

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: