Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Επιχειρούν να σύρουν την πολιτική ζωή στον βούρκο

O ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση εκμεταλλευόμενος τον θυμό των πολιτών για τα μνημόνια και τους πολιτικούς γενικότερα. 
Σήμερα επιχειρεί με κάθε μέσο να επαναφέρει αυτόν τον θυμό εργαλειοποιώντας ακόμη και τις αποκαλύψεις για βιασμούς ανηλίκων, σεξουαλικές κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις. Επιχειρεί να δηλητηριάσει την πολιτική ζωή με υπονοούμενα σε βάρος πολιτικών προσώπων στοχεύοντας στον Πρωθυπουργό.
Οι αναρτήσεις βουλευτών και στελεχών του και η υιοθέτηση αχρείων αναφορών στο διαδίκτυο είναι χαρακτηριστικές...
«Πολιτεύεστε με fake news όπως ο Τράμπ» ήταν η κατηγορία του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για το νόμο για τα ΑΕΙ. Μόνο που το κόμμα του, δείχνει να υιοθετεί τη λογική των οπαδών του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και των συνωμοσιολόγων ακραίων της QAnon που υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ διεξάγει έναν μυστικό πόλεμο ενάντια σε παιδεραστές που λατρεύουν τον Σατανά, την εγχώρια ελίτ αλλά και την πάταξη ενός διεθνούς sex-trafficking ανηλίκων.

Όλη αυτή η λογική μεταφέρθηκε στο διαδίκτυο, και αναπαράχθηκε από στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ σημαντικό ρόλο έχει και ο Κώστας Βαξεβάνης ο οποίος με ανάρτησή του άφησε υπονοούμενα για εμπλοκή του Μαξίμου στο θέμα των ανηλίκων και των κακοποιήσεων.
Τα τρόλς και τα στελέχη υιοθετούν τη λογική του σαμάνου και όλων όσων εισέβαλαν στο Καπιτώλιο για να σώσουν τη χώρα. Και επιχειρούν να ανοίξουν μια κερκόπορτα που ουδείς γνωρίζει πού μπορεί να οδηγήσει.
Η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να δηλητηριάσει την πολιτική ζωή του τόπου. Και επιλέγει ένα θέμα που αγγίζει όλη την κοινωνία, αυτό της κακοποίησης ανηλίκων για να δημιουργήσει τη μαγιά που θα προκαλέσει μια έκρηξη αγανάκτησης.

Τα περί συγκάλυψης που αναπαράγει διαρκώς ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έδωσαν τη θέση τους σε ιστορίες και αφηγήματα μέσω διαδικτύου για διακίνηση ανηλίκων μέσω ΜΚΟ και εμπλοκή ανθρώπων του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος αλλά και συνολικά στελεχών της Ν.Δ.
Το «παιδεραστές-ΝΔ» έφτασε να γίνει σύνθημα ακόμη και των αντιεξουσιαστών που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν και να εκφοβίσουν την κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση του αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα του για μεταγωγή σε φυλακή της αρεσκείας του.

Το εκρηκτικό κοκτέιλ που επιχειρείται να δημιουργηθεί εκφεύγει της πολιτικής στο σύνολό της. Και μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερά να έχουν μάθει να πολιτεύονται στο μοτίβο της οργής του θυμού και της αγανάκτησης, εν τούτοις σήμερα δεν είναι μια κινηματικού τύπου οργάνωση αλλά αξιωματική αντιπολίτευση.
Ρίχνοντας δηλητήριο στο δημόσιο διάλογο ευτελίζοντας την πολιτική ζωή του τόπου ξεπερνούν κάθε όριο. Και είναι ενδεικτικό ότι ουδέποτε στην ιστορία αυτού του τόπου δεν έφτασαν τα πράγματα σε αυτή τη μορφή. Να χαρακτηρίζεται ένας ολόκληρος χώρος και να μέμφονται στελέχη και ψηφοφόροι χωρίς αιδώ και χωρίς ουδείς να επιχειρεί να μαζέψει τα σιτιζόμενα τρολς του διαδικτύου, κυρίως όμως βουλευτές όπως η Τάνια Ελευθεριάδου, ο Παύλος Πολάκης και άλλοι.

Ακόμη και ο αυριανισμός αποτελεί πλέον μια light έκδοση λαϊκισμού μπροστά στις εξελίξεις που πράγματι δείχνουν να τρομάζουν και ορισμένους νουνεχείς του ΣΥΡΙΖΑ που όμως αποφεύγουν να πάρουν δημόσια θέση μπροστά στην κατακραυγή που δύναται να αντιμετωπίσουν από τους ίδιους τους συντρόφους τους.
Γνωρίζουν ότι ο βούρκος που επιχειρείται να δημιουργηθεί δύναται να καταβροχθίσει συνολικά το πολιτικό σύστημα σε βάρος και των δικών τους φιλοδοξιών για επανάκαμψη στο μέλλον στις θέσεις της εξουσίας.

Όταν όμως ο αρχηγός τους μιλά για συγκάλυψη, κάνει αναφορές σε σχέσεις του πρωθυπουργού με κατηγορούμενους για βιασμούς ανηλίκους αφήνοντας να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα αιχμές και υπονοούμενα και όταν ο «εκπρόσωπος» του σκληρού ροκ στα Μέσα Ενημέρωσης δείχνουν με το δάχτυλο κατά μιας ολόκληρης παράταξης και του επικεφαλής της τότε τα πράγματα δείχνουν να οδηγούνται σε επικίνδυνες ατραπούς.
«Η τάση κάποιων στα σόσιαλ να κολλήσουν παιδεραστία στον Μητσοτάκη από το τίποτα, είναι εμετικός κιτρινισμός και Μακελειό. Δε γίνεται πολιτική εκτοξεύοντας ξερατά στον αντίπαλο. Πρώτα - πρώτα γιατί είναι μια πρακτική που ποτέ δεν κερδίζει. Αλλά κυρίως γιατί δεν την αντέχουμε εμείς οι ίδιοι». 
Αυτό έγραψε ο διευθυντής της Αυγής Άγγελος Τσέκερης σχετικό με τις αναρτήσεις του Κ. Βαξεβάνη για τον πρωθυπουργό.

Το θέμα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει επίσημη θέση για να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση και αν θα σταματήσουν τα περί συγκάλυψης. Οι εξελίξεις άλλωστε δείχνουν πως ούτε η κυβέρνηση ούτε και η δικαιοσύνη είχαν ανάλογες σκέψεις. Κινήθηκαν δε με βάση τους νόμους, του κράτους δικαίου που επικαλείται διαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ, και όχι τη «λαϊκή οργή».

Άλλωστε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ημέρα που η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε την αλυσίδα της σιωπής και του φόβου, βγήκε και στήριξε την ίδια στέλνοντας μήνυμα προς όλους και όλες να βγουν μπροστά και να αποκαλύψουν την αλήθεια.

Σε κάθε περίπτωση αν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι με τον τρόπο αυτό χτίζουν τείχη προστασίας στελεχών του εν όψει εξελίξεων σε διάφορες περίεργες υποθέσεις που αφορούν στη διακυβέρνηση της χώρας, αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει πρώτα από όλα να εξετάσουν τα ίδια τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατά καιρούς έχουν βρεθεί σε αυτή τη θέση. Να υποστηρίζουν δηλαδή πρόσωπα που στην αριστερά την ευρωπαϊκή του Λεωνίδα Κύρκου δε θα γινόντουσαν ποτέ αποδεκτά.

ΥΓ. Ο σύλλογος των ηθοποιών έχει δύσκολο έργο μπροστά του. Οι αντικυβερνητικές δηλώσεις και οι αναφορές σε συγκάλυψη και καθυστερήσεις δίνουν άλλη διάσταση και δημιουργούν τον κίνδυνο να εμπλακούν σε παιχνίδια στο περιθώριο, το ακραίο περιθώριο της πολιτικής ζωής του τόπου, τη στιγμή που πρέπει σύσσωμος ο κλάδος να αντιδράσει και να ανατάξει δυνάμεις.

1 σχόλιο:

aik είπε...

Για σας τα κιλιμια,τις τσουλες του δεκαρικου.Η συζητηση ειναι,γιατι το κανανε γαργαρα ενα μηνα,γιατι,σωνει και καλα,παρατυπα διευθυντης,γιατι τα προσφυγακια να μαθουν θεατρο,ενω η προτεραιοτητα ειναι να μαθουν πεντε ελληνικα,κλπ.Καταλαβατε γλιτσες ή να κανω και τα κακα μου;.